Wtyczki do NVDA
Back to Archiwum#361 stefan
Jeśli chodzi Ci o wtyczkę Weather to ja z tamtymi API się nie bawiłem, ale są już nowsze wersje bazujące na wcześniejszym silniku pogody chyba od Yahoo.
Może przetestuj, nie trzeba się bawić z rejestracjami.
Ostatnia to chyba 6.2
http://www.nvda.it/files/plugin/weather_plus6.2.nvda-addon
#362 marchewaux
a jest cuś do kapczy?
#363 stefan
Do NVDA nie.
Do Chrome jest taki eksperyment, który raz mi się bardzo przydał przy zakładaniu konta w sklepie, bo web visum nic nie mógł zdziałać.
Polecam pobawić się na jakiejś portablowej wersji Chromea.
www.screenreader.ai/download_captcha_solver.html
Ale to zupełnie inny temat.
#364 Lowca_Androidow
--Cytat (stefan):
Jeśli chodzi Ci o wtyczkę Weather to ja z tamtymi API się nie bawiłem, ale są już nowsze wersje bazujące na wcześniejszym silniku pogody chyba od Yahoo.
Może przetestuj, nie trzeba się bawić z rejestracjami.
Ostatnia to chyba 6.2
http://www.nvda.it/files/plugin/weather_plus6.2.nvda-addon
--Koniec cytatu
Dzięki serdeczne, to działa :)
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#365 gumeczka3
dzięki ja też pobrałam i jest ok
#366 patrykkubaszczyk Archived
a z kąd wziąć ricky translatora? w oficjalnym repo nie ma ani wzmianki.
#367 gumeczka3
ja mam zaraz podeślę na udostępnione pliki
#368 patrykkubaszczyk Archived
dzięki
#369 gumeczka3
już jest na udostępnionych
#370 Lowca_Androidow
Pogoda, ta wersja poprzednia co się wysypała, właśnie się sama zaktualizowała i działa poprawnie.
Pytanie tylko czy to jest toa sama co była czy już ta nowa z serwerem yahoo?
Mojemu znajomemu miałem podinstalować tą wersję z yahoo, ale wczoraj mu się pogoda zaktualizowała i działa.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#371 stefan
Najnowsza to 6.3, pojawiła się wczoraj albo przedwczoraj
Wszystkie 6 są na Yahoo, tak jak wcześniej czwórki
#372 gumeczka3
tak a mnie ta najnowsza uciekła niemam ani ustawień ani skrutów nic niemogę zrobić
#373 stefan
Tak, niektórzy mają problemy z działaniem tych nowych wtyczek. Ale czemu one występują to nie mam pojęcia, bo u mnie wszystko gra i buczy.
Słyszałem, że np. nie działają skróty do niej typu NVDA+W.
Na liście dyskusyjnej radzili
1. Wcisnąć klawisz windows +r.
2. wkleić
%appdata%\nvda\
3. Usunąć plik weather.ini.
4. Wcisnąć nvda+ctrl+f3 Aby przeładować wtyczki (względnie restart NVDA)
Ta operacja spowoduje utracenie ustawień wtyczki. U niektórych to pomaga, a u niektórych nadal nie działa.
Jaka jest tego przyczyna nie wiem. Może ktoś bardziej obeznany się wypowie.
#374 gumeczka3
dodam jeszcze że mam windows 8.1
#375 Lowca_Androidow
Stefan, tak wiem, że najnowsza to 6.3, ale chodziłomi o fakt, że mając starą wtyczkę właśnie się zaktualizowała z automatu do tej nowej na yahoo, wcześniej się aktualizowała, ale nie działała z wiadomych względów.
#376 tomecki
Ostatnio z Tomkiem Kowalikiem poprawiamy wtyczkę Audiochart, która może być momentami na prawdę niezłym narzędziem dla analizujących różnego rodzaju zbiory wartości. Chodzi o to, aby u wszystkich to to działąło, miało więcej możliwości sterowania niż oryginał i może coś jeszcze. Tak po prawdzie to wygląda tak, że ja mówię co, Tomek robi, bo, w przeciwieństwie do mnie, wie jak. W każdym razie kilka rzeczy takich do zrobienia na szybko udało się osiągnąć, a wtyczkę prześlę... no właśnie? gdzie? Pewnie koderom wystarczyłaby jakaś gałąź na Githubie, ale reszcie przydałoby się coś bardziej hm.. dla ludzi :d Skończy się pewnie na linku do pliku na tyflonecie, bo mam tam trochę miejsca. Chciałbym tę wtyczkę jeszcze rozwinąć, ale tu przydałby się ktoś, komu chciałoby się robić za free. :d
#377 zvonimirek222
Jestem przeciwko twojemu rozwiazaniu:
jest pull request na githubie, i autor zawsze moze zaimplementowac twoje zmiany, jezeli powiesz, skad sie biora.
wlasnie, to sie dzieje w francuskiej spolecznosci NVDA, ze mamy fragmentacje z wtyczkami, i robi sie bajzel.
--Cytat (tomecki):
Ostatnio z Tomkiem Kowalikiem poprawiamy wtyczkę Audiochart, która może być momentami na prawdę niezłym narzędziem dla analizujących różnego rodzaju zbiory wartości. Chodzi o to, aby u wszystkich to to działąło, miało więcej możliwości sterowania niż oryginał i może coś jeszcze. Tak po prawdzie to wygląda tak, że ja mówię co, Tomek robi, bo, w przeciwieństwie do mnie, wie jak. W każdym razie kilka rzeczy takich do zrobienia na szybko udało się osiągnąć, a wtyczkę prześlę... no właśnie? gdzie? Pewnie koderom wystarczyłaby jakaś gałąź na Githubie, ale reszcie przydałoby się coś bardziej hm.. dla ludzi :d Skończy się pewnie na linku do pliku na tyflonecie, bo mam tam trochę miejsca. Chciałbym tę wtyczkę jeszcze rozwinąć, ale tu przydałby się ktoś, komu chciałoby się robić za free. :d
--Koniec cytatu
#378 tomecki
Pewnie spróbujemy, ale jest szansa, że autor owe zmiany oleje, bo po części chodzi o usunięcie tego, co zepsuć sam raczył przez jakąś dziwną weryfikację wprowadzanych w konfiguracji danych, ale obaczym.
#379 exterminator
hello jak się nazywała ta wtyczka do wyłączania touchpada?
#380 Lowca_Androidow
Nie wiem czy to o to chodzi, ale to wyłącza w ogóle kursor myszy czyli nie tylko touchpad, ale i mysz na usb i jest to inputLock