Bardzo często zapominacie jak Elten jest potrzebny
Back to EltenLink#1 gadaczka
Cześć
W ostatnich kilku dniach na pewnym blogu i 2 wątkach na forum chyba z milion razy przeczytałam stwierdzenia typu: z Eltenowiczami nie ma co dyskutować, końcę tę dyskusję, na tym koniec, nie zamierzam dalej się udzielać itd. Po mimo co róż wygłaszanych deklaracji wpisy od użytkowników nadal się pojawiają. Oznacza to, że nawet sobie nie zdajecie sprawy ile spraw was tu trzyma.
#2 Zuzler
Raczej świadczy o tym, że są tu osoby, próbujące się wywyższyć nad innymi.
#3 misiek
Raczej świadczy o tym, że są tu osoby niekonsekwentne w swoich poczynaniach, a może Elten ma jakąś magiczną siłę przyciągania, ja nie wiem. Mnie ci odchodzący i zostający śmieszą, albo w prawo, albo w lewo.
#4 camila
Ale to sięatencja nazywa chyba, jeśli potem wracają :D
#5 Zuzler
O niekonsekwencji też to świadczy.
#6 Julitka
Dla mnie to świadczy tylko o tym, że chcą krzyczeć na prawo i lewo, jacy to są skrzywdzeni. Te wpisy na blogach i na forum pt. "Ja się z Wami żegnam, bo Was nie lubię!" to żałosne próby wybicia się wrzaskiem ponad rozmowę i zwrócenia na siebie uwagi; co śmieszne, próby te są często udane. Ale równie wielu jest takich, którzy na Eltena klną gorzej niż na teściową, a i tak tu siedzą. Magia! :p
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#7 gadaczka
hmmm, sądzę jednak, że Elten jest ważny dla tej grupy niewidomych. Być może nie mają oni znajomości w innych miejscach, a kontaktu z ludźmi każdy potrzebuje.
#8 Julitka
@Gadaczka No też nie przesadzajmy.
Ludzie, jak chcą, mogą i potrafią się przenosić na inne strony/media, więc... :p
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#9 gadaczka
ale jednak siedzą na Eltenie, więc? :P
#10 Zuzler
Cóż, niktórzy siedzą tu tylko dla beki i z nudów.
#11 Julitka
I żeby psuć. :p
#12 Elanor
Oj Gadaczko, jak Ty czasem coś wymyślisz... :)
Wybierz sobie losowy artykuł z losowego portalu i poczytaj wypowiedzi pod nim. Ile to razy jakiś użytkownik pisze, że koniec dyskusji, a dwa wpisy później kłóci się dalej? ;)
#13 grzegorzm
szczerze to dzisiaj rano nie czytając tego wątku doszedłem do nieco innych wnioskłw a mianowicie, że dlaczego Dawidowi chce się tworzyć ten programskoro tu nie wiele się dzieje, przynajmniej na forach.
#14 balteam
Dlatego, że sporo osób używa youtuba, wiadomości, jakaśczęść blogó i for, także po zsumowaniu jdnak trochę ludzi używa. Z resztą ciągle zalogowanych ponad te 50 jest.
#15 lwica
DLa tego, że są ludzie, którym Elten rzeczywiście jest potrzebny.
Ale @Gadaczka, tak jak już tu wspomniano, takie wpisy i zachowania, to próba zwrócenia na siebie uwagi i prezentowanie postawy, ja jestem biedny skrzywdzony niewidomy.
Niezapominajmy jednak, ze są ludzie, którzy usuwają czy przestają pisać blogi z innych powodów niż to, że Elten jest zły, więc też nienależy generalizować. Bo potem będzie mówione, że wszyscy, któzy usuwają bloga to Ci, którzy mają coś do Eltena.
Niestety, część osób nie czyta ze zrozumieniem i wyciąga pochopne wnioski, stąd moja uwaga.
#16 papierek
no i to, że sporo osób tu siedzi nie świadczy o tym, że jest to jakoś bardzo potrzebne. To coś, jak z dobrym posiłkiem, fajnie będzie go zjeść, ale jak będzie coś bardziej przeciętnego to też się go zje, ale mniej chętnie. No i sporo osób siedzi na eltenie i plus na wielu innych grupach, komunikatorach etc.
#17 djsenter
Ja osobiście przesiadam na Eltenie przez fakt, że mogę napisać do przyjaciół żeby weszli na taki i taki serwer na tt, czy żeby jakimiś plikami się podzielić gdy zabardzo nie ma jak lub niechcę mi się wchodzić na tt przez jakieś tam załamanie czy whatever. Nie jest to żadna filozofia, jest szybko, jest prościej.Są ludzie warci którzy nie lubią messengerów i tak dalej. Po przez przesiadywanie na Eltenie, można z nimi pogadać czy chodźby wyciągnąć na tt. Tyle w sprawie
#18 Natalia2000
pozwolę się zgodzić z autorką wątku.