Muzyka słonecznej hiszpanii.

Czy to muzyka hiszpańska, czy może latynoska?

Started by Amparo 35 posts last post 5 years ago Page 2 of 2

Właśnie zorietntowałam się, że można załączyć plik, więc dodam Mecano "Hijo de la luna".
Miarą miłości jest miłość bez miary

Prawda, że ładne? :D

To teraz piosenka sefardyjskich Żydów.

Ciekawe, no nie? :D

Niestety, nic wiecej na temat hiszpańskiej muzyki nie wiem. Wątek jednak zachęcił mnie do tego, żeby się lepiej z nią zapoznać. Bardzo wam dziękuję.

Postanowiłam jeszcze wrzucić tutaj Annę Jagyelską z muzyką dawnej Hiszpanii. To jest wiek mniej więcej 15-17

Artystkę usłyszałam kiedyś przez przypadek w radiowej dwójce, po czym od razu weszłam do internetu szukając jej płyt. Teraz rozumiecie dlaczego.

Jeśli zas chodzi o muzykę południowej Ameryki to jest polski zespół wykonujący taką, który sobie bardzo cenię. Ten zespół do Varsovia manta. Poszukajcie sobie na youtubie. Ten zespół był kiedyś w Laskach. Panowie pokazywali nam różne południowoamerykańskie instrumenty: a to grzechotkę z kopyt andyjskiej kozicy, a to bemben z naciągniętą skórą lamy.

Było to bardzo ciekawe spotkanie.

Ależ to jajo uparte. :D Chyba nie będzie moje. Trudno. Gratuluję temu, kto je rozbije. :D

Tak sobie uświadomiłam, że muzyka latynowska to też Meksyk i inne kraje Ameryki Środkowej. Wolę jednak peruwiańskie samponie i grzechotki z kopytek kozicy. :D

Meksyk wydaje mi się bardzo krzykliwy i brudny, choć miałam kiedyś w ręku jakąś dmuchajkę w kształcie żaby właśnie z Meksyku. W sumie też była ciekawa.

No nic. Buenas tardes mis amigos y amigas.

No buenas tardes. Asta luego mis amigos y amigas.

Soy contenta. :D