Związki i seks [18 plus]

Związki niewidomych

Started by gadaczka 542 posts last post 3 years ago Page 9 of 28

Oczywiście, ale jak pisałem nie zawsze rodzice dają radę, bywa, że charakter dziecka jest silniejszy niż charakter rodziców haha. Gdyby tak było, że jedynie rodzice mają wpływ na to kim jesteśmy i jacy jesteśmy toświat zupełnie by inaczej wyglądał. My też mielibyśmy mniej problemów w życiu, życie byłoby znacznie łatwiejsze, znacznie łatawiej przychodziłoby nam pokonywanie problemów
Nie jest możliwe, aby tylko rodzice mieli wpływ na nasze ukształtowanie bo sporą część czasu spędzamy w szkole, wśród kolegów/koleżanek i oni mająogromny wpływ na nas.
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.

Są też tacy rodzice, którym to pasuje, że dzieciak w koło siebie podporządkowuje inne dzieci.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

#163 2 likes

No jakby tu rzec... Wszystko co mówisz da się zastosować do sytuacji zdrowego dziecka

Oczywiście, że tak - o tym przecież też wspominałem, nie chodzi tutaj tylko o dzieci niewidome czy inaczej dotknięte dlatego nie można w ten sposób myśleć choć jest ta jedna różnica, że świadomie narażamy nasze przyszłe dziecko naewentualne problemy wzrokowe i spowodowane z tym niedogodności
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.

#165 2 likes

I tu powtórzę się trzeci raz: to, że mamy też ten problem daje mu to, że nie jest z tym samo, a dla nas nie powinien być to problem nie do przebrnięcia, by nauczyć kogoś z tym żyć, dawać mu przykład, że tak można, bo sami tak mamy

#166 2 likes

Ciekawe swoją drogą, jak radzą sobie np rodzice niewidomi, których dziecko jest głuche lub odwrotnie. To to jest dopiero problem

Zuzler- a słyszałaś o takich przypadkach?
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

#168 2 likes

Nie, ale założę się, że istnieją

#169 1 like

tak samo jak istnieją głuchoniewidomi - to dopiero jest problem. Niewidomy sporopomaga sobie dźwiękiem słyszanym, a głuchoniewidomy - nie dość, że nie widzi to nie słyszy - jakaś masakra.
Ale to już temat na ewentualnie inny wątek.

#170 1 like

Całkiem chyba niegłupi pomysł, bo paru takich, którzy ze słuchem problemy mają tu mamy

Witam,
Jak możecie to powiedzcie ile w polsce jest par całkowicie niewidomych. Oczywiście biorąc pod uwagę, że wszystkich osób niepełnosprawnych jest 1600000. Potrzebóje tego ponieważ mama mojej partnerki również niewidomej uważa, że dwie osoby niewidome nie dadzą sobie razem rady i chce jej to udowodnić przedstawiając oczywiście uśrednioną liczbe związków osób całkowicie niewidomych.

#172 1 like

Raczej takich wyników nigdzie nie znajdziesz, z resztą jak by było nawet 10000 par to i tak jej nie przekonasz.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

#173 1 like

Dokladnie. Choćbyś jej pokazywał fakty i tak będzie grzegrzotać. Trzeba cisnąć do przodu.
____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.

#174 2 likes

Przykro mi to mówić, ale zgadzam się z przedmówcami
🇺🇦 🇵🇱

#175 1 like

ja też bym sie niepodją związku z niewidomą dziewczyną

#176 2 likes

Ale przeciez niewidomi są różni
🇺🇦 🇵🇱

#177 1 like

nie no wiadomo , że tak ale ja sam potrzebuje pomocy więc bespieczniej bym sie czuł przy osobie widzącej

#178 3 likes

Ja tam nie mam nic przeciwko dziewczynie niewidomej :P

#179 1 like

Ja też nie mam nic przeciwko dziewczynie niewidomej.

#180 3 likes

Oj tam oj tam Mucha, a jak serduszko zapuka w rytmie czacza, jak Ci się ślinka na jakąś niewidomą pannę poleje strugą, jak Ci w głowie zaszumi, to Ci powinno przejść. W każdym razie życzę Ci tego w takim wypadku, bo może i wygodniej i bezpieczniej z widzącą, ale z niewidomą się też da, szczególnie jeśli ogarnięta życiowo.