#41 daszekmdn
Nie wiem czym jest koncentrator, ale dla mnie to właśnie jest oszczędzanie portów USB w laptopie.
W jeden port podłączam Hub, i dzięki temu nie wyrabia mi się tak gniazdo USB, bo nie odłączam co chwilę kabli aby podłączyć kolejny sprzęt, tylko wpinam wszystko do Huba, który przy okazji żre prąd z sieci, a nie z USB.
#42 Pitef
W sumie się zgadzam
#43 pates
Koncentrator to hub
#44 zywek
port to port, a koncentrator to koncentrator.
#45 Pitef
Do koncentratora może być wpiętych ileś gniazd usb. Może jeśli Hub jest pasywny nie jest to zbyt dobre dla pojedynczego gniazda, bo poddajemy je duuużym obciążeniom.
#46 KaelaMensha2000
Witajcie,
Zakupiłam:
hub usb tp link 720
On ma zasilacz, rozumiem, że muszę go podłączyć do listwy żeby był tam cały czas podłączony?
#47 DJGraco
Tak dokładnie huby aktywne tak działają, że wymagany jest zasilacz do ich prawidłowego działania
#48 zywek
Słuchajcie, wielki informatyk jest tak wielkim informatykiem, że nie umie nic znaleźć.
POtrzebuję czegoś wpinanego do portu zgodnego z thunderbold 4, czyli oczywiście usb c, bo w lapku mam tylko takie.
Potrzebuje na wyjściu mieć ze 3 typu a najlepiej 3.2, ze 3 c najlepiej 3.2-gen 2x2 i jak będzie rj45 to sie nie obraże, ale nie potrzebuję czegoś takiego. Nie potrzebuję 4k hdmi, , nnie potrzebuję 30 fps w 120 hz czy gdzieś tam, nie potrzebuję usb 2.0.
Niczego takiego nie umiem znaleźć. Czy ktoś z was widział cokolwiek, co może zaspokoić moje potrzeby? :D
#49 pajper
Szukałem długo i bezskutecznie hubu bez zbędnego mi HDMI lub Display Port, ale wymiękłem. Widać wszyscy uważają to za taką podstawę, że nie próbują nawet robić bez.
Mam fajny i wszędzie jeżdżący ze mną hub z 1x USB-C, 3x USB3, 1x jack, 1x HDMI, 1x SD/MicroSD i 1x RJ45. Nie spełnia Twoich wytycznych trzech USB-C, ale jak chcesz, mogę poszukać modelu.
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#50 zywek
A coś podobnego z przynbajmniej dwoma usb c widziałeś gdzieś przypadkiem? Albo producenta mi podaj chociaż tego, co go masz, Może coś szybciej interesującego znajdę.
Widziałeś jakieś baseusy 10w1 gdzie było 2 usb 2.0, 2 3.0 czy tam 3.1 i 1 smutny usb c pośród portów hdmi, rj45, jacka i sd o ile teraz pamiętam... No już trudno, ale to usb 2.0 to mnie zniechęciło jednak.
#51 zywek
Widziałem.
#52 proszczok2137
są takie huby na usb C ja ich w ciul przerobiłem.
#53 zywek
Jakiś konkretny przykład?
#54 pates
Otrzymałem niedawno hubika z 4 portami usb 3.0, jednym usb c z power delivery, vga, rj45, hdmi, jackiem, oraz czytnikiem kart sd i micro sd. Jest to na usb c, ma metalową obudowę. Kabel nie jest odpinany ale cena wszystko wynagradza, na ali mniej więcej 40 50 zł.
#55 proszczok2137
szukaj na aliexpress
#56 zywek
Nic nie rozwiązuje. Nie chcę 3.0. Potrzebuję przynajmniej 3.2 gen 1
#57 pates
Wiesz, że to jest to samo, tak?
#58 zywek
Nie, to nie jest to samo :P