Nadgryzione jabłuszko, forum głosowe.

nasze Dziwne sytuacje z iPhone

Started by lukasz1993258 10 posts last post 7 months ago

Transcription

Witajcie kochani w kolejnym wątku w mojej grupie. Rzecz jasna, zapewne zastanawiacie się o co mi chodzi. Otóż chciałbym, żeby w tym wątku były w miarę waszych możliwości pokazywane jakieś dziwne sytuacje z iPhone'em, które mieliście, a których nie umiecie wyjaśnić. Zapewne zastanawiacie się co mnie zmotywowało, aby utworzyć właśnie taki wątek. Otóż na moim blogu... ...jest prezentacja tego, co dosłownie parę minut temu stało się z moim iPhone'em. Tam niestety nie mogę dodawać dłuższych wpisów, gdyż po prostu mi wyskakuje błąd i ja to zgłoszę za chwilkę. Ale tutaj mogę wam obkrężnie wyjaśnić co się dzieje. Otóż do utworzenia tego wątku... ...zmotywowała mnie sytuacja z moim iPhone'em. Otóż parę, no słownie z 10, może 15 minut temu. Kiedy... ...rozłączyło mnie z moją partnerką. ...że tak powiem... ...chciał... ...chciał... ...chcąc... ...nawiązać połączenie z moim iPhone'em. ...z moją partnerką. ...doszło do sytuacji, w której iPhone postanowił, że będzie do mnie dziwnie przemawiać. ...przeskakując mowę, ucinając jednoznacznie czasami jakieś dziwne teksty można z tego moim zdaniem wyciągnąć. Oczywiście nie restartowałem jeszcze tego iPhone'a. Ja to zrobię tutaj przy was. ...nie restartowałem tego iPhone'a. ...tylko dlatego, żebyście mogli... ...posłuchać... ...o co mi dokładnie chodzi. ...my... ...i to jest pierwsza taka właśnie... ...sytuacja, która... ...ma tutaj... ...w tym momencie... ...miejsce, więc... ...zanim wam pokażę... ...co się dzieje... ...zachęcam was, abyście... ...tutaj w tym wątku, w miarę możliwości... ...albo opowiadali o jakichś dziwnych sytuacjach z iPhone'em... ...albo... ...nawet pokazali. ...jeżeli mielibyście taką oczywiście... ...możliwość. ...a więc posłuchajmy... ...co się stało, kiedy próbowałem... ... nawiązać połączenie z moją partnerką. ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

No to dziwna sytuacja z iPhone'em i czasami trzeba na to uważać, może być taka sytuacja, że iPhone nam się tak zadnie, że zadzwoni na 112, te połączenie SOS, ale jeśli się udało to wywołać, to wyje niemiłosiernie, na przykład syrena i dzwoni. Jeżeli zdążymy się rozłączyć, no to spoko, no jeżeli nie, no albo mówimy, że jesteśmy osobami niedobrymi i przez przypadek się na coś włączyło i wtedy problemu nie ma, no albo próbujemy jeszcze na szybko naciskać power i do ściszenia. Może tak to ten, ale no w końcu właśnie tak się zdarzyło, że zadzwoni na 112, wył, ale jakoś... Udało się nam to po prostu wyłączyć, no albo restart, albo po prostu jeżeli już restart nie pomoże, bo ja próbowałem ostatnio to wywołać dla testu sprawdzenia i nie mogłem.

Zapraszam do mojej biblioteki dźwiękowej :)

Transcription

Słuchajcie, ja wszystko rozumiem, ale żeby iPhone sam samoczynnie dzwonił pod 112, to już tego nie zrozumiem. Ja by najmniej takiej sytuacji nie miałem, żeby mi iPhone samoczynnie dzwonił pod 112, no bo niby w jakiś sposób. Także no nieźle, nieźle. Samoczynnie dzwoniący iPhone pod 112, no tego to jeszcze nie było. Jak ja bym miał taki problem, to nie wiem jak bym zareagował. Także tak to na chwilę obecną wygląda. Po prostu z tyłu masz pudełko, no i tyle. Tyle. Tak, no i tyle. No i tyle. No i tyle.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

Ale jest to możliwe właśnie jak iPhone się zawiesi i próbujemy jakoś go odwiesić czy kombinujemy coś i bardzo często się właśnie może tak zdarzyć, że wybierzemy jakoś ten tryb SOS czy tryb alarmowy. Bo załóżmy naciskamy parę razy power, home czy coś tam. Home to może nie, ale załóżmy power, coś tam. Może być, że zadzwoni nam pod ten 112. No koledzy się zdarzyło raz, dokładnie użytkownikowi Marcin 007. No i tak to chyba tyle w sumie, ale takie możliwości też mogą się zdarzyć.

Transcription

No to nieźle Naprawdę nieźle Dobrze, że ja takiej sytuacji nigdy nie miałem

Transcription

Słuchajcie, czy mieliście kiedyś taką sytuację, że mieliście iPhone'a na słońcu, bo coś tam robiliście i nagle wyskoczył wam komunikat, żebyście schłodzili iPhone'a? Bo ja tak miałem. Parę dni temu i doznałem wstrząsu, bo to była pierwsza taka sytuacja. Pozdrawiam.

Transcription

nie, takiej sytuacji nie miałem chociaż słyszałem od ludzi, że jeżeli iPhone jest za gorący za bardzo źle, że jest taki komunikat się wyświetla ja nigdy takiej sytuacji nie miałem, ale takie sytuacje są, mogą być

Transcription

No właśnie wiem, że takie sytuacje są i chyba to wygląda tak, że dopóki iPhone się nie schłodzi, no to nie wykrywa karty. W każdym bądź razie nic wtedy nie można zrobić, w ogóle nic, bo wyskakuje komunikat o temperaturze. Także tak tutaj ta cała sytuacja wygląda. No ale zdumiony byłem, kiedy to usłyszałem. No bo tak jak mówię, pierwszy raz spotykam się z czymś takim. Tak samo to ponoć działa jak jest iPhone zbyt zimny, to też się nie włączy. Ale tutaj to nie wiem jaka jest prawda.

Transcription

Witam, co do dziwnych sytuacji z iPhone'em to tutaj był temat samoczynnie dzwoniącego iPhone'a pod 112, no to mój kolega też miał taką sytuację to było akurat na obozie, to było tak, że kolega sobie postanowił zainstalować betę iOS 18 to była beta szósta i to było na iPhone'ie XR i tak mu się zaciął VoiceOver nie chciał nic czytać, że sam dzwonił pod 112 i o 23 raz zadzwonił albo była taka sytuacja, że telefon był w kieszeni, był wyłączony on wraca ze śniadania i patrzy, a ma powiadomienie, że ustawienia iPhone wykonał połączenie ... alarmowe, coś takiego i tak, no, trzeba było później przewrócić oczywiście z bety, bo nie udało się kończyć z tabletem, bo działał dobrze, a później się zacinał i tak w sumie

"Hatsune Miku is simply the best! I'm completely obsessed—listening to her music is my absolute passion!

Transcription

Нехче кави!