netflix oraz odczytywanie napisów na filmach
Back to android#1 Aoi
Witam serdecznie czy istnieje jakkaś opcja aby czytnik ekranuna androidzie czytał nam napisy na filmie tak samo jak na systemie i-os? Czy istnieje opcja na netflix w wersji internetowej aby nvda czytał nam napisy z filmu?
Po zdrawiam.
#2 balteam
nvda może czytać napisy wtyczką lion czy tam lio, w grupie nvda znajdziesz mój wontek, albo na audiogames.net w offtopic dotyczący tej wtyczki.
Na nadroidzie jako tako potrafi czytać comentary, ale niestety musisz palcem przesuwać po ekranie za każdym nowym napisem, więc bardzo nie polecam.
#3 Aoi
Czy wtyczka jest dostępna w repozytorium wtyczek?
Pozdrawiam
#4 balteam
Nie wiem, jest dostępna na pewno tam gdzie pisałem. nvda grupa i nawet załącznik tam dałem oraz offtopic forum na audiogames.net
#5 gadzio
W repozytorium jej niema.
NIENAWIŚCI DO LUDZI, KTÓRYCH SIĘ NIE SPOTKAŁo
#6 Aoi
Witam i dziękuje za odpowiedź. Czy istnieje sposób aby podgłosić mowę czytania napisów? Czy wtyczka będzie działała na aplikacji netflix z
pobranej na system windows 10 microsoft store?
Pozdrawiam
#7 balteam
Nie wiem, testuj, zmień odświerzanie napisów na co 0,5 sekund. Czyta ci gadacz z nvda, więc jak go podgłośnisz to będą i napisy głośniejsze.
#8 Monia01
Na Androidzie nie korzystam z Netflixa, ale jeśli wkleisz coś do konsoli w Google Chrome (kiedyś słyszałam, że w innych przeglądarkach nie działa), NVDA będzie Ci czytał napisy.
document.getElementsByClassName("VideoContainer")[0].removeAttribute('aria-hidden');document.getElementsByClassName("player-timedtext")[0].setAttribute("role", "alert")
🇺🇦 🇵🇱