EltenLink

netflix oraz odczytywanie napisów na filmach

Back to android

#1 Aoi

Witam serdecznie czy istnieje jakkaś opcja aby czytnik ekranuna androidzie czytał nam napisy na filmie tak samo jak na systemie i-os? Czy istnieje opcja na netflix w wersji internetowej aby nvda czytał nam napisy z filmu?
Po zdrawiam.

2020-03-31 19:13

#2 balteam

nvda może czytać napisy wtyczką lion czy tam lio, w grupie nvda znajdziesz mój wontek, albo na audiogames.net w offtopic dotyczący tej wtyczki.
Na nadroidzie jako tako potrafi czytać comentary, ale niestety musisz palcem przesuwać po ekranie za każdym nowym napisem, więc bardzo nie polecam.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2020-03-31 19:20

#3 Aoi

Czy wtyczka jest dostępna w repozytorium wtyczek?
Pozdrawiam

2020-03-31 21:17

#4 balteam

Nie wiem, jest dostępna na pewno tam gdzie pisałem. nvda grupa i nawet załącznik tam dałem oraz offtopic forum na audiogames.net

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2020-03-31 21:26

#5 gadzio

W repozytorium jej niema.

NACJONALIZM UCZY BYCIA DUMNYM Z RZECZY, KTÓRYCH SIĘ NIE ZROBIŁO I
NIENAWIŚCI DO LUDZI, KTÓRYCH SIĘ NIE SPOTKAŁo
2020-04-01 09:38

#6 Aoi

Witam i dziękuje za odpowiedź. Czy istnieje sposób aby podgłosić mowę czytania napisów? Czy wtyczka będzie działała na aplikacji netflix z
pobranej na system windows 10 microsoft store?
Pozdrawiam

2020-04-01 11:58

#7 balteam

Nie wiem, testuj, zmień odświerzanie napisów na co 0,5 sekund. Czyta ci gadacz z nvda, więc jak go podgłośnisz to będą i napisy głośniejsze.

2020-04-01 12:34

#8 Monia01

Na Androidzie nie korzystam z Netflixa, ale jeśli wkleisz coś do konsoli w Google Chrome (kiedyś słyszałam, że w innych przeglądarkach nie działa), NVDA będzie Ci czytał napisy.

document.getElementsByClassName("VideoContainer")[0].removeAttribute('aria-hidden');document.getElementsByClassName("player-timedtext")[0].setAttribute("role", "alert")

🇺🇦 🇵🇱
2020-04-01 13:17