iphone

iPhone X

Started by DJGraco 135 posts last post 8 years ago Page 2 of 7

że nie da się jednocześnie podłaczyć iPhone do komputera i słuchawek do iPhone
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.

aaa, to wytłumaczyłem w poprzednim poście :)

Djgraco- a chociażby po to, że inaczej nie byłoby bezprzewodowego ładowania. Co wolał byś tandetny plastik?
--Cytat (DJGraco):
No, bo na pierwszy ogień szklana obudowa! Ja się dziwię, po co szklana obudowa do telefonu. Telefon powinien
być soliwny i wytrzymały, a z tego co widać producentom odwala!

--Koniec cytatu

Bo to Polska, nie elegancja Francja. https://www.youtube.com/watch?v=7_OFT0Irn-I

1- do tego trzeba się przyzwyczaić i tyle. Też Itunes mnie na początku przerażał, ale po latach jakoś
tam się przyzwyczaiłem. Może nie jest to najlepszy soft z jakiego korzystałem, ale przekopiować prawie
wszystko się da. Upierdliwe jest tylko wszystko uprzednio wrzucać bezpośrednio do Itunes. 2- po co ci
w tym microsd skoro minimum tego Iphonea to 64 gb? 3- a co chcesz sobie przesyłać między telefonami dzwoneczki
i tapetki? Ja ostatni raz przez bt wysłałem coś z 10 lat temu. Potem, mimoże jeszcze długo miałem telefon
z Symbianem przestałem korzystać z bluetotcha między telefonami. Akurat te wady, które wymieniłeś Iphonowi
wybaczyłem. Jedyne czego nie wybaczę, to niemożność ustawienia własnego dzwonka, bo standardowe ma beznadziejne.
Teoretycznie można to zrobić, ale trzeba się nakompinować i dzwonek nie może mieć więcej niż 30 sek.
--Cytat (Łowca_Androidów):
Mnie najbardziej przeraża niemoność kopiowania bezpośredno z komputera do telefonu tego co chcę tylko przez ioesową apkę
Dlaczego Apple nie daje możliwości montowania microSD w iPhone'ach?
Sami sobie tą hermetycznością szkodzą, o wiele większą sprzedaż by mieli gdyby nie to, że to taki zamknięty świat - brak możiwości połączenia się bluetooth'em z innymi telefonami poza iPhoenm - no chyba, że się mylę z tym bluetooth, ale mnie się nigdy nie udało

--Koniec cytatu

Bo to Polska, nie elegancja Francja. https://www.youtube.com/watch?v=7_OFT0Irn-I

Przypominam, że Iphone jest produkowany głównie na rynek amerykański. Dla nich nie ma takiego problemu,
że sobie nie kupią danego albumu w Itunesstore, bo takie rzeczy to dlanich kosztują marne grosze i każdy
sobie może na to pozwolić. Nie wiem czemu twierdzisz, że Itunes nie działa jak trzeba pod czytnikami
ekranu. U mnie akurat jest w porządku.
Nie wrzucam iPhone na ostatnie miejsce,- uważam, że jdla niewidomych jest to najlepsze rozwiązanie.
Co do tego wrzucania - nie zawsze ktoś pozwoli Ci zainstalować na swoim komputerze dodatkowe oprogramowanie. poza tym to nie powinno tak wyglądać, zęby utrudniać użytkownikom - czyż nie? A to jest utrudnienie.
Apple music - bez jaj, to jest płatne i wszystkie pobrane kawałki są zakodowane - do odtworzenia w telefonie lub iTunes
Dodatkowo - iTunes nie należy do intuicyjnych programów i nie do końca prawidłowo współpracuje z czytnikiem ekranu - żadny, no może na jabłuszku wyglada to inaczej, ale nie miałem okazji się przekonać.

Tak z ciekawości - czy jest dostępny iTunes pod Linux'a?

--Koniec cytatu

@Łysy co bym chciał kopiować sobie na telefon?
Dzwonki?
Nie, nie dzwonki, ale tak jak ja sporo naprawiam komputerów, pomagam innym niewidomym (i nie tylko) i na takim telefonie mam np. caly katalog z moimi narzędziami, z podstawowymi programami któr często instaluję, narzędziami naprawczyii oraz skanery typu FRST czy AdwCleaner.
Jadąc gdziekolwiek nie muszę myśleć, aby ze sobą zabierać pena, telefon mam zawsze przy sobie.
Muzyka - bez niej nie istnieję - lubię mieć przy sobie zawsze
I właśnie - muzyka, jesteś u kogoś, słyszysz fajne kawałki, chcesz sobie zgrać, nie masz pena - podpinasz telefo i cyk - już masz.
Uczący się, technikum, uczelnie - noszą w telefonach swoje wypociny, nie muszą nosić dodatkowo pena - podłączają telefon do komputera i cyk, z iPhone nie jest to możliwe
Brak karty microSD to jest wada, nie zaleta.
oczywiście można bez tego żyć, telefon jest bardzo dobrym produktem i nie piszę tego, żeby narzekać, to są po prostu moje przemyślenia i to jest to co mi się w tym telefonie nie podoba.

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.

#27 1 like

pendrive też można podłączyć do iphone, a co do dzwonków łysy, bawiłeś się i ringerem? fajny sofcik do
tworzenia dzwonków, a 30 sekónd to jak dlamnie wystarczy, bo zazwyczaj szybko odbieram. Itunes cóz w
starszych wersjach było mi łatwiej, teraz mam lekki problem z kopiowaniem

@longshoot nigdzie nie pisałem, że nie można podłączyć pena do iPhone.
To nie zmienia nadal faktu, żę nie można skorzystać z iPhone jako z przenośnego dysku na którym nosimy swoje dane, pliki itp tak jak z każdego innego telefonu.
Nawet Blacberry uznany za najbezpieczniejszy telefon ma możliwość zamonotwania karty microSD i pcję ustawiania jako dysk USB .

Ja wolę metalową obudowę, a są też bardzo dobre plastiki.

Szklana obudowa daje mu wygląd nieziemski, dodaje elegancji i klasy.
Co do wytrzymałości - eh, telefon nie jest do rzucania czy nawet upadania.
Poza tym to nie jest zwykle szkło. Znajomek miał Xperię Z II i tam jest szklany ekran i niejednokrotnie mu upadł i to na ekran i nic mu się nie stało.
Nosił razem z kluczami w kieszeni i się nie porysował.
Szklana obudowa włśnie min to nam da, że się nie będzie tak rysował jak plastikowe obudowy od samego kładzenia na biurku

to wiadomo. Jakoś nie mogęwyobrazić sobieszklanego w całości telefonu.
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

No cały czas z niego korzystam i dzięki niemu mam dzwonki jakie chcę.
--Cytat (longshoot):
pendrive też można podłączyć do iphone, a co do dzwonków łysy, bawiłeś się i ringerem? fajny sofcik do
tworzenia dzwonków, a 30 sekónd to jak dlamnie wystarczy, bo zazwyczaj szybko odbieram. Itunes cóz w
starszych wersjach było mi łatwiej, teraz mam lekki problem z kopiowaniem

--Koniec cytatu

Łowca- ja mam z kolei zawsze przy sobie pena jak i telefon, bo pena mam przypiętego przy kluczach, także
mi akurat to za bardzo nie robi różnicy. Po za tym zauważ, że dużo producentów odchodzi od microsd. Mam
głośnik bluetotch Sony z tych droższych modeli i takowego czytnika w nim nie mam, podczas gdy kumpel
w jakimś chińskim za kilka groszy posiada czytnik i radio. Po za tym np- Pixele z androidem czy poszczegulne
Samsungi też ich nie mają.
@Łysy co bym chciał kopiować sobie na telefon?
Dzwonki?
Nie, nie dzwonki, ale tak jak ja sporo naprawiam komputerów, pomagam innym niewidomym (i nie tylko) i na takim telefonie mam np. caly katalog z moimi narzędziami, z podstawowymi programami któr często instaluję, narzędziami naprawczyii oraz skanery typu FRST czy AdwCleaner.
Jadąc gdziekolwiek nie muszę myśleć, aby ze sobą zabierać pena, telefon mam zawsze przy sobie.
Muzyka - bez niej nie istnieję - lubię mieć przy sobie zawsze
I właśnie - muzyka, jesteś u kogoś, słyszysz fajne kawałki, chcesz sobie zgrać, nie masz pena - podpinasz telefo i cyk - już masz.
Uczący się, technikum, uczelnie - noszą w telefonach swoje wypociny, nie muszą nosić dodatkowo pena - podłączają telefon do komputera i cyk, z iPhone nie jest to możliwe
Brak karty microSD to jest wada, nie zaleta.
oczywiście można bez tego żyć, telefon jest bardzo dobrym produktem i nie piszę tego, żeby narzekać, to są po prostu moje przemyślenia i to jest to co mi się w tym telefonie nie podoba.

--Koniec cytatu

O metalowe jak i szklane bardziej trzeba dbać, bo strasznie się rysują tyle. A plastik zawsze pozostanie
tylko plastikiem- jaki by nie był. A Jak rzucisz jakimkolwiek telefonem czy nawet dozna większego upadku-
każdy rozwali się tak samo. Czasy Nokii 3310 skończyły się dawno temu.
--Cytat (DJGraco):
Ja wolę metalową obudowę, a są też bardzo dobre plastiki.

--Koniec cytatu

Djgraco- Iphone 10 nie x.
--Cytat (DJGraco):
Witam

W tym wątku dzielmy się opiniami korzystania z iPhone X. Ja nie posiadam.

--Koniec cytatu

jeden pies, a pozatym serio wycofać, przecież to katastrofa by była :D

@Łysy - głośników nie można tutaj porównywać bo w tych akurat gniazdo karty microSD mija się z celem bo musieliby dodatkowo pakować jeszcze wyświetlacz do obsługi tejże karty, abyśmy mogli "biegać" po katalogach, bez wyświetlacza to porażka.
Ja również mam głośnik bluetooth bez karty tyle, że nie sony, a JBL Charge 3 i do tego Pioneer XDP-100R

Jeśli chozi o tlefony - wolę mieć gniazdo microSD i mieć wybór czy z niego korzystać czy też nie niże nie mieć takeigo wyboru.
Jedno jest pewne, żę tak czy siak już niedługo pewnie się przesiądę na iPhone'a bo mój Blackberry ma marny czytnik ekranu. Tyle, że będę musiał dokupić klawiaturkę na Bluetooth bo jestem przyzwyczajony do ficzycznej klawiatury.

To, że Apple oficjalnie go wycofa nie znaczy, że w sklepach nie będzie dostępny do wyczerpania zapasów.
Z Iphonem 5 było dokładnie tak samo a mimoto w sprzedarzy był jeszcze ze dwa lata.

przesiądź się, naprawdę warto, jakiś droszy np nie wiem jak tam u was w polsce kontrakty, ale ja swojego10
5 dych za kontrak, porównnując cenę tego iphonea' to nie jest dużo :)