Tak, ja to napisałam. :) -- (kmicic92): Poza tym ludzie już w depresję wpadają od tej izolacji, ale to przecież nikogo nie obchodzi, tak trzeba i koniec. Ktoś to fajnie napisał że to nie jest walka z pandemią w obronie ludzi tylko walka z ludźmi w obronie pandemii.
--
"Nie wolno się bać. Strach zabija duszę. Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie. Stawię mu czoło. Niech przejdzie po mnie i przeze mnie. A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę. Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja." - Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("
Dziękuję użytkownikom portalu Elten Link za możliwość obserwowania środowiska niewidomych. Stanowiło to dla mnie etap wstępny do pracy z niewidomymi na żywo.
tak, a za chwilę całe kombinezony, bo nie przenosząc drogą kropelkową bo przenosimy również na rękach czy ubraniu
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas. Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę. Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę. Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest.. Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku. Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy... Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
Zalecana jest dezynfekcja, rękawiczki. A co do ubrań, cóż... ja je piorę xD
Dziękuję użytkownikom portalu Elten Link za możliwość obserwowania środowiska niewidomych. Stanowiło to dla mnie etap wstępny do pracy z niewidomymi na żywo.
Bardzo się cieszę, że cię ubawiłam xDDD No, a tak na poważnie częste pranie załatwia sprawę. Oprucz tego warto mieć rzeczy, które nosi się tylko w domu, żeby nie przenosić ewentualnego wirusa na prywatne przedmioty typu kanapa, krzesła itd.
Pierzesz je również przed wysiadaniem z tramwaju czy autobusu? Przed wyjściem ze sklepu rónież pierzesz ubranie czy wracasz do domu, pierzesz i dopiero idziesz do następnego sklepu? A przed wejściem domieszkania się rozbierasz żeby nie wnieść wirusa. No i zapewne masz umywalkę żeby móc umyć głowę przed wejściem do domu. Aha, no i zapomniałby, na pewno chodzisz w goglach, bo przez oczy również może się dostać wirsu do organizmu.
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas. Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę. Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę. Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest.. Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku. Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy... Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
Oczywiście przesadzasz, ale tym razem udało ci się w dobrą stronę. Brawo! Wchodzę do domu i pierwsze, co robię to wrzucam ubrania do pralki. W ten sposób nie roznoszę wirusa. Brudne Ubranie nie ma za bardzo styczności z przedmiotami w moim domu. Włosy myję codziennie i noszę dość zabudowane okulary. Nosiłam je przed pandemią, a obecnie spełniają dodatkowe funkcje. Stosowane przeze mnie zasady są zalecane w obecnej sytuacji. -- (Lowca_Androidow): Pierzesz je również przed wysiadaniem z tramwaju czy autobusu? Przed wyjściem ze sklepu rónież pierzesz ubranie czy wracasz do domu, pierzesz i dopiero idziesz do następnego sklepu? A przed wejściem domieszkania się rozbierasz żeby nie wnieść wirusa. No i zapewne masz umywalkę żeby móc umyć głowę przed wejściem do domu. Aha, no i zapomniałby, na pewno chodzisz w goglach, bo przez oczy również może się dostać wirsu do organizmu.
--
Gadaczko, nie odbierz tego jako złośliwość, ale jeśli wychodzisz kilka razy dziennie to rozumiem, że masz kilka conajmniej zestawów ubrań w gotowości, tak? Skoro po powrocie lądują w pralce. A co z kurtką? Ich też posiadasz w nadmiarze? -- (gadaczka): Oczywiście przesadzasz, ale tym razem udało ci się w dobrą stronę. Brawo! Wchodzę do domu i pierwsze, co robię to wrzucam ubrania do pralki. W ten sposób nie roznoszę wirusa. Brudne Ubranie nie ma za bardzo styczności z przedmiotami w moim domu. Włosy myję codziennie i noszę dość zabudowane okulary. Nosiłam je przed pandemią, a obecnie spełniają dodatkowe funkcje. Stosowane przeze mnie zasady są zalecane w obecnej sytuacji. -- (Lowca_Androidow): Pierzesz je również przed wysiadaniem z tramwaju czy autobusu? Przed wyjściem ze sklepu rónież pierzesz ubranie czy wracasz do domu, pierzesz i dopiero idziesz do następnego sklepu? A przed wejściem domieszkania się rozbierasz żeby nie wnieść wirusa. No i zapewne masz umywalkę żeby móc umyć głowę przed wejściem do domu. Aha, no i zapomniałby, na pewno chodzisz w goglach, bo przez oczy również może się dostać wirsu do organizmu.
--
--
"Nie wolno się bać. Strach zabija duszę. Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie. Stawię mu czoło. Niech przejdzie po mnie i przeze mnie. A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę. Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja." - Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("
Już wyjaśniam. Obecnie z racji pandemii kontakty interpersonalne są mocno ograniczone. Wychodziłam do pracy, obecnie lockdown, ponieważ pracuję w sklepie, a po niej robiłam zakupy. W niektóre dni za raz potem jechałam do podopiecznej. Oczywiście zdarza się, że wychodzę kilka razy dziennie, ale wówczas odkładam ubranie w jedno miejsce. Identycznie jest z kurtką. Wisi w przedpokoju. Chodzi o to, że w domu chcę czuć się swobodnie i z tego powodu zakładam inne ubranie, czyste, bez wirusa. Nie obawiam się więc, że covidowy przyjaciel z tramwaju wyląduje na moim łóżku. -- (Kat): Gadaczko, nie odbierz tego jako złośliwość, ale jeśli wychodzisz kilka razy dziennie to rozumiem, że masz kilka conajmniej zestawów ubrań w gotowości, tak? Skoro po powrocie lądują w pralce. A co z kurtką? Ich też posiadasz w nadmiarze? -- (gadaczka): Oczywiście przesadzasz, ale tym razem udało ci się w dobrą stronę. Brawo! Wchodzę do domu i pierwsze, co robię to wrzucam ubrania do pralki. W ten sposób nie roznoszę wirusa. Brudne Ubranie nie ma za bardzo styczności z przedmiotami w moim domu. Włosy myję codziennie i noszę dość zabudowane okulary. Nosiłam je przed pandemią, a obecnie spełniają dodatkowe funkcje. Stosowane przeze mnie zasady są zalecane w obecnej sytuacji. -- (Lowca_Androidow): Pierzesz je również przed wysiadaniem z tramwaju czy autobusu? Przed wyjściem ze sklepu rónież pierzesz ubranie czy wracasz do domu, pierzesz i dopiero idziesz do następnego sklepu? A przed wejściem domieszkania się rozbierasz żeby nie wnieść wirusa. No i zapewne masz umywalkę żeby móc umyć głowę przed wejściem do domu. Aha, no i zapomniałby, na pewno chodzisz w goglach, bo przez oczy również może się dostać wirsu do organizmu.
--
--
--
Znam kilka osób, którzy jak to na posłusznego pieska rządu przystało zawsze i wszędzie chodzili w kagańcu i co, aktualnie walczą z covidem, w tym jedna w szpitalu, a jednej już niema w śród nas, za to karetki mają zawsze czas, mogą do ciebie przyjechać po pięciu dniach, gdy ty walczysz z chorobą i nawet nie wiesz dokładnie co ci jest, bo żaden lekarz cię nie przyjmie. Co do masek, ja proponuję od razu gazową. No co, gdy zaczęła się cała plandemia mój bratanek sobie poszedł dla jaj w takiej do Biedronki. Miny ludzi bezcenne.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
Bo na nic się zdają maseczki w tramwajach kiedy jedziemy do pracy około 40 minut, siedzimy ze wszystkimi, nawet z chorymi i maszeczki w żaden sposób po tak długim przebywaniu w tym samym pomieszczeniu z osobą zakażoną nie ochronią nas przed covidem. To samo w pracy, kiedy pracujemy i w pomieszczeniu siedzi kilka osób przez 8 gozin razem to nie ma szans, aby jedno od drugiego się nie zaraziło nawet jeśłi są w maseczkach, przecież te nie są szczelne, nie są dopasowane do naszego ciała idealnie, takich nie ma, gdyby takowe były to w szpitalach nie chodzilibyw w kombinezonach. Nie wspomnę już o tych, którzy noszą brody.
Maski z filtrem! To jedyna możliwość przy obecnych wariantach wirusa.
Ty dalej nie rozumiesz o co w maseczkach chodzi, w czym problem, co ci da filtr, skoro maseczka nie przylega ściśle do twarzy, do ciała. Gdyby maseczka z filtrem wystarczyła to w szpitalach, w pogotowiu nie nosiliby kombinezonów tylko maseczki z filtrem. Nadal wirus może się dostać bokiem maseczki w miejscu gdzie nie przylega do ciała, a praktycznie nigdzie nie przylega tak, aby ochronić nas przed wirusem, tym bardziej, że filtr jest tylko na części maseczki, a pozostała część maseczki to taka sama maseczka jak te bez filtra czyli i tamtędy może przeniknąć. Maseczki z filtrem to tylko złudzenie lepszej ochrony.
No cóż, wiadomo, że są foliarze, którzy nie chcą zrozumieć faktów i nie pojmują słów lekarzy. Oczywiście nie kieruję tego bezpośrednio do Eltenowiczów xD Ze swojej strony robię co tylko mogę. Z moją podopieczną ćwiczyłam odpowiednie nawyki i obecnie już je stosuje bez przypominania :)
No właśnie...Maseczki to super inkubator, wspaniała wylęgarnia bakterii, im bardziej przylega i im dłużej się nosi tym lepiej:P -- (misiek): Znam kilka osób, którzy jak to na posłusznego pieska rządu przystało zawsze i wszędzie chodzili w kagańcu i co, aktualnie walczą z covidem, w tym jedna w szpitalu, a jednej już niema w śród nas, za to karetki mają zawsze czas, mogą do ciebie przyjechać po pięciu dniach, gdy ty walczysz z chorobą i nawet nie wiesz dokładnie co ci jest, bo żaden lekarz cię nie przyjmie. Co do masek, ja proponuję od razu gazową. No co, gdy zaczęła się cała plandemia mój bratanek sobie poszedł dla jaj w takiej do Biedronki. Miny ludzi bezcenne.
Akurat ludzi z pogotowia proszę tu nie obrażać. Nie ich wina jak wygląda obecnie w szpitalach.
____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.
Ach to po kiego wacława oni tak właściwie noszą te kombinezony skoro plandemia? XD
____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.
This site uses cookies to enhance your experience.