Nadal zastanawiający jest fakt, że wydaje sięmiliony na nieznany wyrób, niepewny, a nie chciano znacznie miniej wydać na przebadanie leku którym wyleczono sporo ludzi.
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas. Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę. Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę. Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest.. Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku. Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy... Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
Poza tym, nie schizować, w 2020 zmarło 70000 więcej ludzi niż w 2019, ale z tych siedemdziesięciu tylko 28 na covid, ludzie umierają bo nie są prawidłowo diagnozowani, bo nie są przyjmowani do szpitali, nie są leczeni, bo wszytko skierowane jest na covida. Wystarczy poczytać co ludzie na FB piszą, ludzie dotknięci chorobami, najnowsza sprawa to zdiagnozowany guz piersi, nie będzie zabiegu, bo te są wstrzymane. Matka mojej znajomej z pracy ma do wymiany rozrusznik serca, już rok temu powinna mieć wyieniony, nadal czeka, bo na chwilę obecną nie ma takiej możliwości. To nie jest normalne, że minister zdrowia apeluje do szpitali, aby wstrzymywały zabiegi iudostępniały sale na covid, reszta niech umiera, bo nie mają covida i jak pokazał 2020 tak właśnie jest.
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas. Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę. Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę. Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest.. Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku. Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy... Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
Połowa lekarzy deklarowała chęć zaszczepienia, gdy szczepionka się pojawiła. Obecnie odsetek ten jest znacznie większy. Poczytaj sobie ile było uprawnionych i ile skorzystało. Po za tym, możesz sobie wypisywać, że zabiegi są wstrzymywane, to prawda, ale fakt jest taki, że bez opanowania pandemi polska służba zdrowia nie powróci do normalnej pracy.
Dziękuję użytkownikom portalu Elten Link za możliwość obserwowania środowiska niewidomych. Stanowiło to dla mnie etap wstępny do pracy z niewidomymi na żywo.
to jest generalnie słabość służby zdrowia i się zgadza tylko, że nie jest to problem obecnego czy nawed poprzedniego ministra, ale zaniedbań od zmiany ustroju. Łużek można na stawiać gdzie się da, nawed respiratorów można kupić wiele, ale brak lekarzy do leczeniajest nie do przeskoczenia. -- (Lowca_Androidow): Poza tym, nie schizować, w 2020 zmarło 70000 więcej ludzi niż w 2019, ale z tych siedemdziesięciu tylko 28 na covid, ludzie umierają bo nie są prawidłowo diagnozowani, bo nie są przyjmowani do szpitali, nie są leczeni, bo wszytko skierowane jest na covida. Wystarczy poczytać co ludzie na FB piszą, ludzie dotknięci chorobami, najnowsza sprawa to zdiagnozowany guz piersi, nie będzie zabiegu, bo te są wstrzymane. Matka mojej znajomej z pracy ma do wymiany rozrusznik serca, już rok temu powinna mieć wyieniony, nadal czeka, bo na chwilę obecną nie ma takiej możliwości. To nie jest normalne, że minister zdrowia apeluje do szpitali, aby wstrzymywały zabiegi iudostępniały sale na covid, reszta niech umiera, bo nie mają covida i jak pokazał 2020 tak właśnie jest.
czyli dbajmy jedynie o zakażonych covidem, a reszta niech umiera w domach. No tak, doskonałe podejście, jak widać propaganda czyni cuda. Pandemia pandemią, ale jak wykazują statystyki nadal umiera więcej ludzi nie z powodu covida, i będzie ich coraz więcej, bo cała para idzie właśnie w covid.
Mając na uwadze, że nie czytasz ze zrozumieniem wyjaśnię ci, że nikt nie napisał, że najlepiej dbać tylko o covidowców. Nie zmienia to faktu, że czy nam się to podoba czy nie do puki covid nie zostanie opanowany służba zdrowia nie wróci do normy. -- (Lowca_Androidow): czyli dbajmy jedynie o zakażonych covidem, a reszta niech umiera w domach. No tak, doskonałe podejście, jak widać propaganda czyni cuda. Pandemia pandemią, ale jak wykazują statystyki nadal umiera więcej ludzi nie z powodu covida, i będzie ich coraz więcej, bo cała para idzie właśnie w covid.
--
Dziękuję użytkownikom portalu Elten Link za możliwość obserwowania środowiska niewidomych. Stanowiło to dla mnie etap wstępny do pracy z niewidomymi na żywo.
czytam dokładniei zezrozumieniem. Więc dalej,pandemia, szał, umiera w 2020 roku 28 tysięcy ludzi na covida, ale 40 tysięcy umiera ponadto, nie na covida, mowa o liczbie która jest ponad liczbę zgonów z 2019 bo zmarło 411 tysięcy w2019, w 2020 o 70 tysięcy więcej, 28 na covida, a reszta, czyli 42 tysiące to nie covidowcy, czyli prawie dwa razy tyle co na covid i o tym cisza, jak to rozumieć? Walcząc z pandemią w sposób w jaki walczymy zabijamy więcej ludzi nż zabija sam covid.
No i? Co z tego, każdy wie, że system zdrowia nie działa poprawnie. Możesz nawet iść pod dom ministra zdrowia i to wykrzyczeć, ale czy chcesz czy nie do puki większość populacji nie zostanie zaszczepiona nic się nie zmieni.
Nic dodać, nic ująć. To jest to o czym pisałem, ale bez słów które się cisnęły na usta. Tak wygląda właśnie walka z pandemią, pandemią,która w sumie nie wiedzieć dlaczego zostałą ogłoszona pandemią biorącpoduwagę procent śmiertelności tej choroby.
____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.
Z Wawy ratole dymają teraz z pacjętami do Sierpca. Godzinka drogi trochę ponad. Tylu tych statystów :P
____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.
Populistyczne piepszenie. Każda władza lubi posłuszne pieski.
Wiecie co, powiem tak, po dzisiejszym dniu jestem troche przerażony, ja co prawda przechorowałem tego wirusa i powiem szczerze, że tym troche się usprawiedliwiłem, chociaż być może nie powiniennem, ale o co chodzi: W Warszawie jest teraz w sobotę i niedzielę jakiśjarmark śniadaniowy czy coś takiego, chodzi o jarmark naktórym są potrawy wielkanocne, ozdoby i takie tam. Weszły nowe obostrzenia więc moim zdaniem nie powinno się to odbyć, nie wierzę, że władze miejskie o takiej imprezie nie wiedziały. Tam było mnustwo ludzi, nie wiem czy nosili maseczki czy nie, ale sam fakt, że o zachowaniu dystansu nie było mowy, po czułem się jak za starych dobrych czasów przed wirusem.
Ja się codziennie czuję jak w czasach przed wirusem, jak jeżdżę do pracy. W tramwaju jest zwykle bardzo dużo ludzi. W prawdzie maseczki są, ale dystansu nie ma żadnego. -- (grzegorzm): Wiecie co, powiem tak, po dzisiejszym dniu jestem troche przerażony, ja co prawda przechorowałem tego wirusa i powiem szczerze, że tym troche się usprawiedliwiłem, chociaż być może nie powiniennem, ale o co chodzi: W Warszawie jest teraz w sobotę i niedzielę jakiśjarmark śniadaniowy czy coś takiego, chodzi o jarmark naktórym są potrawy wielkanocne, ozdoby i takie tam. Weszły nowe obostrzenia więc moim zdaniem nie powinno się to odbyć, nie wierzę, że władze miejskie o takiej imprezie nie wiedziały. Tam było mnustwo ludzi, nie wiem czy nosili maseczki czy nie, ale sam fakt, że o zachowaniu dystansu nie było mowy, po czułem się jak za starych dobrych czasów przed wirusem.
--
Nigdy nie można być pewnym, że to co już masz będzie Ci dane na zawsze, a pewne w życiu są tylko dwie rzeczy, śmierć i podatki.
Komunikacja to swoją drogą, można powiedzieć, że jakoś do pracy trzebasię dostać, ale to to na własne rzyczenie ludzie sobie problem robią. -- (Agata.d): Ja się codziennie czuję jak w czasach przed wirusem, jak jeżdżę do pracy. W tramwaju jest zwykle bardzo dużo ludzi. W prawdzie maseczki są, ale dystansu nie ma żadnego. -- (grzegorzm): Wiecie co, powiem tak, po dzisiejszym dniu jestem troche przerażony, ja co prawda przechorowałem tego wirusa i powiem szczerze, że tym troche się usprawiedliwiłem, chociaż być może nie powiniennem, ale o co chodzi: W Warszawie jest teraz w sobotę i niedzielę jakiśjarmark śniadaniowy czy coś takiego, chodzi o jarmark naktórym są potrawy wielkanocne, ozdoby i takie tam. Weszły nowe obostrzenia więc moim zdaniem nie powinno się to odbyć, nie wierzę, że władze miejskie o takiej imprezie nie wiedziały. Tam było mnustwo ludzi, nie wiem czy nosili maseczki czy nie, ale sam fakt, że o zachowaniu dystansu nie było mowy, po czułem się jak za starych dobrych czasów przed wirusem.
--
--
This site uses cookies to enhance your experience.