Wątki archiwalne

Koronawirus

Started by tomecki 1131 posts last post 5 years ago Closed Page 46 of 57

Tak czytam i zaczynam się coraz bardziej zastanawiać o co w tym wszystkim chodzi.
Oto cytat:
Norwegii średnio 45 osób umiera każdego dnia w domach opieki z powodu podstawowych problemów zdrowotnych.
koniec cytatu.
Wychodzi na to, że umiera miesięcznie około 1350 samych mieszkańców domów opieki, a tyle chałasu o rzekome zgony na covid, teraz pytanie ile faktycznie umiera na covid, a ile to zgony które i tak by nastąpiły?
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.

Lekarz też musi zarobić i z czegoś się utrzymać, więc sorry.
-- (Lowca_Androidow):
Misiek, ale kasić można w prywatnym gabinecie, tam lekarz nie ryzykuje, mówimy o dwóch odrębnych sytuacjach, o lekarzach, którzy nie posiadają włąsnych gabinetó prywatnych, nie posiadają działalności prywatnej, a jedynie posadę w przychodni, takli lekarz nie rzyjdzie prywatnie do domu choćcby właśnie ze wspomnianych wyżej przeze mnie powodów , ci co mają gabinety prywatne w większości tam przyjmują za kasę.
I tutaj nie ma nic do rzeczy człowieczeństwo, powiedziałbym raczej, że żądza pieniądza. Oczywiście nie można generalizować, choć z drugiej strony pattrząc to gdyby chodziło o człowieczeństwo to w prywatnym gabinecie mógłby przyjmować za przysłowiową złotówkę i to byłoby człowieczeństwo i powołanie lekarskie.

--
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

To ciekawe jak ktoś ma przykładowo Sepsę to czy taka porada wystarczy :XD Przecież objawy podobne do Covida i grypy. Oby nie zesrali się z tym covidem.
-- (szarka):
Ja cały czas mam na myśli państwową służbę zdrowia.
I ja nie wiem, gdzie to est napisane, że lekarz rodzinny nie może przyjmować w przychodni tak jak dawniej i jeździć na wizyty domowe tak jak dawniej. Oczywiście mogą udzielć porady telefonicznej, jeżeli uznają, że to wystarczy. Byo jakieś rozporządzenie, że jeżeli podejrzewają objawy covida to kieruje zdalnie na test i to wszystko. A poza tym to od lekarza zależy czy zechce zobaczyć pacjenta czy nie. Jeżeli byłoby inaczej doktora Bodnara dawno już by zamknęli.
Po rostuwiększość lekarzy da własnego bezpieczeństw bezpieczeństwa nie bada osobiście pacjenta tylko udziela porady przez telefon. a skutki tego są czasem opłakane.

--
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

Słuchajcie w Chorwacji chcą zamknąć do paki jakiegoś przedsiębiorcę, który się ośmielił otworzyć swoją siłownię. Powiem tylko tyle, brawo panowie rządzący! Oby tak dalej xdd najlepiej to niech mu od razu w czapę dadzą a tak na poważnie to nie chce mi się tego komentować.

Misiek, nie mówię, że nie musi zarobić, ale jeśli poruszyłeś dwie odrębne sytuacje, napisałeś, że są lekarze którzy są ludźmi bo przyjmują prywatnie, tonie jest odruch ludzki, ale chęć zysku, zarobku bo bierze za to dodatkową kasę,drugą bo pierwszą ma z przychodni gdzie jużnie jest cłowiekiembo nie przyjmuje tak?
Jeśli by miałtak wyrośnięte człowieczeństwo to nie brałby kasy lub tylko niewielką symbolicznąopłatę, żeby się urząd skarbowy nie czepiał, bo przecież przychodnia mimo iż przyjmuje tylko telefonicznie otrzymuje pełne wynagrodzenie, toraz, a dwa, są lekarze nie mający swoich prywatnych gabinetów i oznacza to, że nie są ludźmi, że są pozbawieni serca bo nie chcą Cię przyjąć w przychodni, bo takimają nakaz odgórnie?
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.

1, Na szczęście nie w Polsce, chociaż gdy Ziobro jest ministrem sprawiedliwości i prokuratorem generalnym w jednym, to wszystko jeszcze przed nami. 2: To po co komentujesz?
-- (kmicic92):
Słuchajcie w Chorwacji chcą zamknąć do paki jakiegoś przedsiębiorcę, który się ośmielił otworzyć swoją siłownię. Powiem tylko tyle, brawo panowie rządzący! Oby tak dalej xdd najlepiej to niech mu od razu w czapę dadzą a tak na poważnie to nie chce mi się tego komentować.

--

1: Nie życzę nikomu, ale co byś zrobił gdybyś miał chore małe dziecko z 40 stopniową gorączką i akurat porada telefoniczna kompletnie nie zdała by egzaminu? Czy dalej nazywał byś człowiekiem lekarza, który kategorycznie odmawia leczenia dziecka, bo przepisy sratatata? 2: No cóż, ryba psuje się od głowy. Dziwię się tylko, że nikt się nie zbuuntuje i nic z tym nie zrobi i mam wrażenie, że niektórym takie zakazy są na rękę. Tak tylko przypomnę, że grypa też jest zaraźliwa i bywa śmiertelna, ale ja tam się nie znam. Może właśnie tak ma być, a świat czeka zagłada.
-- (Lowca_Androidow):
Misiek, nie mówię, że nie musi zarobić, ale jeśli poruszyłeś dwie odrębne sytuacje, napisałeś, że są lekarze którzy są ludźmi bo przyjmują prywatnie, tonie jest odruch ludzki, ale chęć zysku, zarobku bo bierze za to dodatkową kasę,drugą bo pierwszą ma z przychodni gdzie jużnie jest cłowiekiembo nie przyjmuje tak?
Jeśli by miałtak wyrośnięte człowieczeństwo to nie brałby kasy lub tylko niewielką symbolicznąopłatę, żeby się urząd skarbowy nie czepiał, bo przecież przychodnia mimo iż przyjmuje tylko telefonicznie otrzymuje pełne wynagrodzenie, toraz, a dwa, są lekarze nie mający swoich prywatnych gabinetów i oznacza to, że nie są ludźmi, że są pozbawieni serca bo nie chcą Cię przyjąć w przychodni, bo takimają nakaz odgórnie?

--

Misiek dokładnie nie wolno, bo rozporządzenie blablblabla w Trzeciej rzeszy też były na początku tylko rozporządzenia.

Zgadza się. W artykule zamieszczonym przez Łowcę wyraźnie jest napisane: "W czasie epidemii przychodnie starają się zminimalizować ryzyko zakażenia koronawirusem, dlatego część konsultacji odbywa się w formie teleporady.
Ale tylko część konsultacji. tak więc na upartego można im złożyć wizytę osobiście.
Podobno w roku 2020 liczba nowych chorych na nowotwory spadła o 80 procent w stosunku do roku ubiegłego. Chorzy siedzą niezdiagnozowani w domu trochę ze stachu przed pandemią a trochę przez brak kontaktu z lekarzem rodzinnym.

Misiek, ale w przypadku poważnej choroby lekarz ma obowiązek przyjąć, a tym bardziej dziecko, dla dzieci są inne wytyczne i te pmają być przyjmowane, poczytaj o przyjmowaniu pacjentów w czasie pandemi.

cytat:
Pamiętaj, że w przypadku chorego dziecka w wieku do dwóch lat wizyta powinna się odbyć w trybie stacjonarnym. Możliwe, że nie dostaniesz się z nim do Twojego wybranego lekarza rodzinnego, ale do innego lekarza w Twojej przychodni. Pełni on wtedy funkcję Twojego lekarza.
Zgłoś się do lekarza telefonicznie i przyjedź na godzinę wyznaczoną przez rejestrację. Nie wszystkie przychodnie organizują to w ten sposób. Jeśli przychodnia poleci Ci przyjść i czekać w kolejności przyjścia, to jej działanie jest nieprawidłowe. Czasami jednak przychodnia może mieć problem z określeniem dokładnej godziny konsultacji, może więc Cię poprosić, by przyjść wcześniej i poczekać. Może to zrobić pod warunkiem, że jest w stanie zapewnić odpowiedni dystans między pacjentami.

Inną sprawą jest dodzwonienie się do takiej przychodni. U nas ostatnio jedna mamuśka zrobiła sporą zadymę, bo dzwoniła do przychodni i nikt nie odbierał, w końcu wkurzyła się i poszła, w międzyczasie usiłując się dodzwonić. Co się okazało, panie w rejestracji siedziały sobie, a telefon dzwonił. Później coś tam się tłumaczyły, że linię mają obciążoną czy coś, ale fakt pozostaje faktem, nie miały ochoty odbierać.
"Nie wolno się bać.
Strach zabija duszę.
Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie.
Stawię mu czoło.
Niech przejdzie po mnie i przeze mnie.
A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę.
Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja."
- Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("

#913 Edited

To temat na inną dyskusję, tak było i jest, nic się nie zmieniło.
Panie recepcjonistki to królowe życia

No dobrze i znowu nie życzę nikomu, ale co z tobą, gdy będziesz miał stan przedzawałowy?
-- (Lowca_Androidow):
Misiek, ale w przypadku poważnej choroby lekarz ma obowiązek przyjąć, a tym bardziej dziecko, dla dzieci są inne wytyczne i te pmają być przyjmowane, poczytaj o przyjmowaniu pacjentów w czasie pandemi.

cytat:
Pamiętaj, że w przypadku chorego dziecka w wieku do dwóch lat wizyta powinna się odbyć w trybie stacjonarnym. Możliwe, że nie dostaniesz się z nim do Twojego wybranego lekarza rodzinnego, ale do innego lekarza w Twojej przychodni. Pełni on wtedy funkcję Twojego lekarza.
Zgłoś się do lekarza telefonicznie i przyjedź na godzinę wyznaczoną przez rejestrację. Nie wszystkie przychodnie organizują to w ten sposób. Jeśli przychodnia poleci Ci przyjść i czekać w kolejności przyjścia, to jej działanie jest nieprawidłowe. Czasami jednak przychodnia może mieć problem z określeniem dokładnej godziny konsultacji, może więc Cię poprosić, by przyjść wcześniej i poczekać. Może to zrobić pod warunkiem, że jest w stanie zapewnić odpowiedni dystans między pacjentami.

--

Ważne, że statystyki się zgadzają. :XD
-- (szarka):
Zgadza się. W artykule zamieszczonym przez Łowcę wyraźnie jest napisane: "W czasie epidemii przychodnie starają się zminimalizować ryzyko zakażenia koronawirusem, dlatego część konsultacji odbywa się w formie teleporady.
Ale tylko część konsultacji. tak więc na upartego można im złożyć wizytę osobiście.
Podobno w roku 2020 liczba nowych chorych na nowotwory spadła o 80 procent w stosunku do roku ubiegłego. Chorzy siedzą niezdiagnozowani w domu trochę ze stachu przed pandemią a trochę przez brak kontaktu z lekarzem rodzinnym.

--

#916 1 like

Jak będziesz miał stan przedzawałowy to i tak lekarz rodzinny Ci nie pomorze tylko pogotowie jest potrzebne, a i bez pandemi działy się niestworzone historiei ludzie umierali w domach lub w drodze do ośrodka.
Poza tym dlaczego mnie atakujesz? Nie mówię, że jest dobrze i prawidłowo, ale to nie jest wina lekarza, a osób decyzyjnych.

Nie atakuję cię, tylko z tobą rozmawiam. Czyli zawałowiec musi uprzednio trafić do szpitala pod opiekę lekarską. A co jak ma covid? Nie zarazisz się od niego, czy jak? A człowiek o własnych siłach nie może się leczyć u lekarza. Nie widzisz, jakie to wszystko popaprane?
-- (Lowca_Androidow):
Jak będziesz miał stan przedzawałowy to i tak lekarz rodzinny Ci nie pomorze tylko pogotowie jest potrzebne, a i bez pandemi działy się niestworzone historiei ludzie umierali w domach lub w drodze do ośrodka.
Poza tym dlaczego mnie atakujesz? Nie mówię, że jest dobrze i prawidłowo, ale to nie jest wina lekarza, a osób decyzyjnych.

--

Ależ jest popraprane, ale nie jest to uzależnione od lekarza, a od tych co nad nim są.
Wszystko stoi na głowie, aktualnie na dwa tygodnie otwirają baseny, kina teatry, ale puby i siłownie jużnie czyli w kinie, teatrze i na basenie się nie zarazisz, a w pubie już tak.

Dlatego napisałem, ryba psuje się od głowy.
-- (Lowca_Androidow):
Ależ jest popraprane, ale nie jest to uzależnione od lekarza, a od tych co nad nim są.
Wszystko stoi na głowie, aktualnie na dwa tygodnie otwirają baseny, kina teatry, ale puby i siłownie jużnie czyli w kinie, teatrze i na basenie się nie zarazisz, a w pubie już tak.

--