Wątki archiwalne

Koronawirus

Started by tomecki 1131 posts last post 5 years ago Closed Page 26 of 57

#501 1 like

Karina, ale Ty akurat mogłąbyś pewnie się uprzeć i ogarnąć zaświadczenie.

#502 1 like

Co zapłaci? Nic nie zapłaci. Nakaz zasłaniania twarzy jest niekonstytucyjny i każdy sąd ten mandat odżuci.

--Cytat (Łowca_Androidów):
Jak zapłacisz to pogadamy :)

--Koniec cytatu
Biorę z konta każdego Eltenowicza po 500 zł i słucham państwa.

Powyższa wypowiedź, wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.

najprawdopodobniej tak a z resztą sąd nie bieże tych spraw więc wiecie ale ja tam dla świętego spokoju wolę zasłonić nic mnie to nie kosztuje

#504 1 like

Na chwilę w sklepie czy autobusie można zasłonić, ale jakby przyszło ci nosić to przez 8h to na pewno by zaszkodziło. To nie jest naturalne, po to mamy nos, żeby go używać, a nie zasłaniać.

Powyższa wypowiedź, wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.

Żebyście się nie zdziwili pewnego dnia, że pójdziecie do sądu, a sąd podtrzyma decyzję policji i dodatkowo obciąży was opłatami sądowymi.
Rząd planuje przeprowadzić wszystkie regulacje ustawowo.
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.

więc nie ma innego wyjścia jak nosić

#507 1 like

Ja polecam taki pysk buldoga plastikowy za kilkanaście zł, przynajmniej będziecie zabawnie wyglądać.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

Łowca, ciekaw jestem, czy wiesz jakie jest uczucie noszenia tgo czegoś przez dłuższy czas. Powiem ci że niezbyt przyjemne i sprawia spory dyskomfort.
Łysy, haha dobre.
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

#509 1 like

Nie wiem czy niektórzy biorą to pod uwagę, ale niektórzy niewidomi czują twarzą. Prosty przykład, zakładam maseczkę przed wejściem do autobusu i mam problem w ocenie gdzie znajdują się drzwi. Ja wiem, że to słychać, ale jakby mogę się pokierować w tamtą stronę, ale kiedy już do nich dojdę, to tą otwartą przestrzeń przedewszystkim czuję twarzą. I oile jestem w stanie te drzwi znaleźć, to nosząc tą maskę przez osiem godzin byłbym tak zmęczony wyostrzaniem innych zmysłów, właśnie słuchu, czy próby czucia poprzez maskę, że mógłbym stanowić dla siebie zagrożenie. Dlatego oile w tych autobusach czy w sklepach maskę zakładam, to na zewnątrz nie ma takiej opcji.

Prawdą jest zmaseczkami, że zaburzajątrochę orientacje, ale obawiam się, że wrazie czego do policji taki argument by nie dotarł, dla tego ja mam tylko przyubicę i w maseczce nie chodzę.

--Cytat (pates):
Łowca, ciekaw jestem, czy wiesz jakie jest uczucie noszenia tgo czegoś przez dłuższy czas. Powiem ci że niezbyt przyjemne i sprawia spory dyskomfort.
Łysy, haha dobre.

--Koniec cytatu
TAk, wiem, bo przecież chodziłęm w maseczce kiedy na początku nosiliśmy na zewnątrz i nawet pisałem o ograniczaniu przez maseczkęmojej orientacji przestrzennej, co zresztą spotkało się z ogólnym sprzeciwem, wszło na to, że to tylko mnie przeszkadza, że zdziwiam
Mnie się również nie podoba ten fakt, ale jeśliwejdzienakaz to co mam zrobić, oddać wszystkie pieniądze na mandaty w imię sprzeciwu?
Nikt nie pomyślał o osobach niewidomych, o tym, że jednak to zaburza orientację, nie wszystkim jak widać z tego wątku, ale jednak.
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.

#512 1 like

Jeśli czują twarzą, ale nikt oficjalnie tego nie stwierdził, to nie będzie to dla nich argumentem.
Nikt nie zmusi, a pewnie, ja tam nie będę wyłaziłz domu he he.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Daszku, pewnie też bym nie wyłaził, ale muszę jakoś zarabiać.
Nikt nie stwierdził, bo sięnikt nie pochylił nad tematem. Nie jest to nowość i takie instytucje jak PZN czy choćby specjaliściokuliści powinni mieć taką wiedzę.

#514 1 like

Od soboty te nieszczęsne maseczki będzie trzeba nosićw przestrzeni publicznej, nad czym straszliwie ubolewam. Chyba zrobię sobie taką z firanki, albo tiulu, a niech tam, poświęcę jedną ze spódniczek tutu mojego dziecka, albo lepiej, sprawię sobie koronkową, jaka pandemia, taka maseczka. :)
"Nie wolno się bać.
Strach zabija duszę.
Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie.
Stawię mu czoło.
Niech przejdzie po mnie i przeze mnie.
A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę.
Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja."
- Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("

naj ważniejsze żeby były z czegoś cienkiego albo 10 sztuk jednorazowych

#516 Edited

Ale rząd rozporządzeniami może g*wno zrobić, oni po prostu się boją prawdy, którą mówią w realu 24.
A tak poza tym. W sobotę są organizowane protesty przeciwko pandemii.

nie jest tajemnicą, że cały korona wirus jest propagandą i takimi działaniami się go nie pozbędziemy

#518 Edited

Nakazy są wtedy, gdyby przeszłaby ustawa, ale musiałby być w Polsce wprowadzony stan epidemiologiczny. A tego Polacy by chyba nie chcieli, bo gospodarka by dostała tak nieładnie mówiąc, za przeproszeniem, po d*pie.

by dostała a pomijając to nie stać naszego kraju na to bo musieli by płacić duże odszkodowania firmom zagranicznym i wszystko dosłownie by stanęło

#520 1 like

Ale co wy przepraszam chrzanicie. W marcu zrobili już lock down, wyłączyli gospodarkę. Ile osób straciło pracę? Ile przedsiębiorstw musiało się pozamykać? Do tej pory niektóre firmy z długami próbują się jakoś utrzymać, część odpłynie niezależnie od tego, czy ponownie nam to zafundują, czy nie, a część będzie spłacać długi jeszcze przez kilka lat.
Więc gadanie, że ludzie by tego niechcieli, cóż. Jeśli ludzie nie zauważyli, że rozdawnictwo w postaci 500+ spowodowało znaczne podwyżki cen w sklepach to obawiam się, że tego też nie zrozumieją.