Obsługa głosów pod jawsa
Back to Archiwum#1 DJGraco
Witam,
Propozycja może dziwna, ale mam na dysku instalator vocalizer Agata w msi i po zainstalowaniu w sapi5 NVDA tego nie widzi. Nie wiem dla czego, jest to chyba głos ściągnięty ze stron Freedom Scientific. Czyli działa on tylko pod jawsem?
I czy dałoby się tak zrobić, żeby te głosy działały też po NVDA. Nie wiem, może to jest jakiś inny protokół nie znam się na tym pytam się tylko teoretycznie.
Pozdrawiam
#2 Lowca_Androidow
Jestem za, bym bardziej, że te głosy posiadają wersję compact
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#3 tomecki
Wszystko się da, jak się da. Problem byłby chyba z legalnością takiej wtyczki więc na oficjalnych repo raczej nie ma szans.
#4 zvonimirek222
O takich wtyczkach tutaj nawet nie rozmawiamy, ponieważ jesteśmy grupą rekomendowaną.
Używamy z NVDA na razie to, co mamy.
#5 patrykkubaszczyk Archived
ale Agaty da się z NVDA korzystać!
Zrestartuj NVDA, i sprawdź.
#6 zvonimirek222
Tak, da się, bo instalka jest otwarta, krąży po sieci, i jeszcze w dodatku jest ona niezabezpieczona.
Patryku, nie podniecaj dyskusje takiego typu. Już ostrzegałem kwintylion razy o tym, że o takich rzeczach tutaj nie piszemy, bo jesteśmy grupą rekomendowaną.
Jeszcze jeden taki wybryk i lecisz...
--Cytat (patrykkubaszczyk):
--Koniec cytatu
#7 misiek
Ale co on takiego powiedział? Napisał tylko, że z Nvda da się korzystać z Agatą, co jest prawdą.
#8 zvonimirek222
@łysy,
o tym nie mówymy, nawet jeśli ma o tym być słówko aluzji.
Jest to fakt jest to oprogramowanie zastrzeżone licencją i prawami autorskimi, a skoro jesteśmy grupą otwartą, to o takich rzeczach nawet w śladach nie mówimy.
Są do tego wyspecjalizowane grupy, a jeżeli mówimy o syntezatorach komercyjnych, mówymi o ich legalnie kupionych wersjach. Część ceny takiej zakupionej legalnie syntezy idzie na rzecz NV Access.
Przykłady takich syntez to Codefactory vocalizer, oraz Acapela dla NVDA.
O tej drugiej za jakąś chwilkę napiszę krótkie powiadomienie w odpowiedniej części tego forum.
Z uszanowaniem,
Wasz Administrator
--Cytat (łysy):
Ale co on takiego powiedział? Napisał tylko, że z Nvda da się korzystać z Agatą, co jest prawdą.
--Koniec cytatu
#9 Lowca_Androidow
Dzwonimirku, nie przesadzaj, a co jeśli ja zakupię agatę i napiszę, że z agatą działa? Przecież nie muszę wspominać, że ją zakupiłem, po prostu zwykłe stwierdzenie, że działa z agatą, to samo jakbym napisał, że działa z Krzysztofem, czy muszę nadmieniać, że go zakupiłęm, oczywiście, że nie.
To tak samo, jakbym napisał, że Fine reader działa pod windows 10, nie jest istotne czy mam wersję zakupioną czy lewą, sama informacja o działaniu danego oprogramowania nie jest naruszeniem praw licencyjnych.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#10 misiek
Po za tym Agatę można normalnie pobrać za darmo w internecie, m.in na stronie któregoś z PZNów, więc jaka ona zastrzerzona?
#11 zvonimirek222
Powiem tak:
a) jeżeli zakupiłeś Agatę, i nie ma z tym problemu i piszesz bez wspominania cracków, to problemu nie ma, ale wspominanie możliwości pobierania Agaty za darmo jest już łamaniem prawa.
Same okręgi PZN, które udostępniają Agatę za darmo łamią prawo, ponieważ jest to produkt jeszcze objęty licencją.
--Cytat (Łowca_Androidów):
Dzwonimirku, nie przesadzaj, a co jeśli ja zakupię agatę i napiszę, że z agatą działa? Przecież nie muszę wspominać, że ją zakupiłem, po prostu zwykłe stwierdzenie, że działa z agatą, to samo jakbym napisał, że działa z Krzysztofem, czy muszę nadmieniać, że go zakupiłęm, oczywiście, że nie.
To tak samo, jakbym napisał, że Fine reader działa pod windows 10, nie jest istotne czy mam wersję zakupioną czy lewą, sama informacja o działaniu danego oprogramowania nie jest naruszeniem praw licencyjnych.
--Koniec cytatu
#12 Lowca_Androidow
Tak Dzwonimirku, ale Patryk nic o udostępnianiu za darmo i o cracku nie wspomniał, napisał jedynie, że Agata działa z NVDa i do tego się odniosłem.
--Koniec cytatu
#13 zvonimirek222
Ale i tak znając Patrykowe wybryki, ja dmucham na zimno. Czy rozumiesz moje obawy?
Tak Dzwonimirku, ale Patryk nic o udostępnianiu za darmo i o cracku nie wspomniał, napisał jedynie, że Agata działa z NVDa i do tego się odniosłem.
--Koniec cytatu
--Koniec cytatu
#14 Lowca_Androidow
Tak, tak, wiem o co kaman :) W tej kwesti muszę się z Tobą zgodzić, nie pomyślałęm o tym w ten sposób.
#15 misiek
To zwróć mu uwagę, jak faktycznie złamie regulamin.
--Cytat (zvonimirek222):
Ale i tak znając Patrykowe wybryki, ja dmucham na zimno. Czy rozumiesz moje obawy?
--Koniec cytatu
--Koniec cytatu
--Koniec cytatu