Humor, gry i zabawy

Śmieszne pomyłki pisemne i mówione

Started by daszekmdn 1311 posts last post 2 days ago Page 34 of 66

#661 6 likes

Witajcie dziś przychodzę z takim pytaniem czy może ktoś z państwa wie gdzie można nabyć książkę do zasad muzyki w grillu proszę o informację z góry bardzo serdecznie dziękuje pozdrawiam

Co, on chce podpałkę pod grilla z książki robić :D
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

#663 3 likes

Na bogato, 1 tom brajlowski to coś koło stówy ponoć. :P

To jeszcze zależy jak gruby tom. Drukarnie zazwyczaj liczą od strony. Przyczym wydrukowanie strony to jest koszt chyba około dychy albo coś w tym rodzaju. Mogę trochę przesadzać, dawno niczego nie drukowałam, biorąc jednak pod uwagę ostatnie podwyżki cen wszystkiego... Można wejść na stonę jakiegoś PHUImpuls i sprawdzić.
Miarą miłości jest miłość bez miary

#665 1 like

Jak nie lepiej
-- (Zuzler):
Na bogato, 1 tom brajlowski to coś koło stówy ponoć. :P

--
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

Gadamy z Rafałem o blinddrivie. Blind drive to taki trochę fikcja internatywna.

A jak miało być?
Give me a sign.

#668 2 likes

Scenka z jednego z polskich seriali.
Policjanci wchodzą do domu, aby przeszukać pokój kobiety.
Jej mąż mówi: "Proszę, tu jest pokój żony."
Nato mama komentuje: "a to oni nie mają wspulnej żony?", zamiast A to oni nie mają wspulnej sypialni? :D
"Czy ty jesteś bardzo odważny? - Średnio. - A co zrobiłeś najodważniejszego w swoim życiu? - (...) Wstałem dziś rano."
Cormac McCarthy, "Droga"

#669 2 likes

Właśnie się dowiedziałem ze sąsiadka obok mnie zmalała wczoraj wyf
Happy hacking

#670 2 likes

Jezu, mi już siada na łeb czasem. Dzisiaj zamiast obcojęzycznych napisałabym... obcojęcznych.
Happy hacking

#671 1 like

obcozajęcznych

#672 6 likes

Ci co tak gadają nie mieli nigdy dzieci. Nie sztuką jest upiłować jedno dziecko, chociaż zależy od dziecka. A 5 dzieci to wyzwanie. Zwłaszcza w tym samym wieku. Niech już Ci ludzie przestaną się wtrącać w czyjeś życie.

#673 3 likes

Gadam z kimś o snach. I komentuję jednym słowem: nudnie.

A chciałem napisać cudnie.
INFP

#674 5 likes

Na stronie jednej uczelni przy rodzajach poprawy dostępności czytam
Uproszenie witryny
Kto tę witrynę uprasza i o co?

#675 3 likes

"Poszukuję fotografa na komunie która odbędzie się 21 Maja 2023 w rozsądnej cenie".
Sygnaturka.: "That seems to point up a significant difference between Europeans and Americans. A European says: 'I can't understand this, what's wrong with me?' An American says: 'I can't understand this, what's wrong with him?'" TERRY PRATCHETT

#676 8 likes

W miarę się to tutaj zalicza. Otóż w Macu była sobie, jak to w Macu, lada, nad którą widniały dwa napisy, polski i angielski. Jeden brzmiał "Odbierz", drugi "Order".
Wszystko dobrze, póki ktoś tego nie przeczytał łącznie. :D

Faaajne. :)
Give me a sign.

#678 4 likes Edited

Jadę po cienie. Oczywiście miało być jadę po ciebie.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

#679 6 likes

"Sensacyjne doniesienia na temat Kyliana Mbappe. Chce odejść już w styczniu marca".

patrzę więc i oczom nie wierzyłem, bo stało jak Wół "W styczniu marca."

po chwili, nadeszła jednak refleksja, że przecież "Marca" to czasopismo Hiszpańskie, a opisujący to polski serwis po prostu nie wstawił go w cudzysłów.
Sygnaturka.: "That seems to point up a significant difference between Europeans and Americans. A European says: 'I can't understand this, what's wrong with me?' An American says: 'I can't understand this, what's wrong with him?'" TERRY PRATCHETT

#680 6 likes

Dzisiaj dopiero to zauważyłam...

Powiatowe Centrum Pomocy Rodzinie w Nowym Sączu informuje, iż umowa dofinansowania VII-441-1-4/03U/22 ze środków Państwowego Funduszu Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych w ramach realizacji programu „Aktywny samorząd - Moduł I Obszar B Zad 1 – pomoc w zakupie sprzętu elektrowniczego lub jego elementów oraz oprogramowania” została rozliczona.