Ludziki. Kto, wam, do jasnej Anielki, pisze te poważnie brzmiące teksty.
"Artystka urodziła sie w Walencji i rozpoczęła naukę gry na fortepianie, flecie, skrzypcach i śpiewie w Konserwatorium Muzycznym „Joaquín Rodrigo” w Walencji, które ukończyła w 2019 roku"
Sygnaturka.: "That seems to point up a significant difference between Europeans and Americans. A European says: 'I can't understand this, what's wrong with me?' An American says: 'I can't understand this, what's wrong with him?'" TERRY PRATCHETT
Opisuję Rafałowi jak wyglądał sprzęt arcade z gierką G-loc. Opowiadam, co na powiedzmy przepustnicy. Chwila zastanowienia... a na woltanie. Nie wiem, skąd mi się to wzieło. Nie miałem na myśli pana kleksa. Na tym woltanie, a raczej wolancie był przycisk do strzelania rakietami i cyngiel hyba z działkiem. Produkcja stara.
"Przedłużanie włosów 180,00 zł 1 godzina i 30 minut umów." Znaczy, idzie się na godzinę przedłużania, ale przez pół godziny obowiązkowo jeszcze trzeba wypełniać umowy? xD
Oglądamy z mamą jeden ze starszych seriali Polskich, w któych przewijają się wydażenia po drugiej wojnie światowej. Jest dekada, w której Polak został papierzem. Mama o tym myśląc powiedziała: "...to będą te czasy, w których Papierz został Polakiem." :)
"Czy ty jesteś bardzo odważny? - Średnio. - A co zrobiłeś najodważniejszego w swoim życiu? - (...) Wstałem dziś rano." Cormac McCarthy, "Droga"
Kiedyś mój dziadek dał mojej siostrze napisaną przez siebie listę zakupów. Moja siostra stojąc w sklepie nie mogła jej rozczytać, bo dziadek zamiast margaryna napisał margalina. Kiedyś moja babcia przyszła do nas i poprosiła mamę, żeby kupiła jej "Titan do kibli", chodziło o tytan do toalet.
treść Newslettera jednego ze sklepów, w którym się zaopatruję.: Pisownia oryginalne.: "Już teraz, Cyfrowe piano dla dzieci z rabatem, nawet do 20 procent!"
Sygnaturka.: "That seems to point up a significant difference between Europeans and Americans. A European says: 'I can't understand this, what's wrong with me?' An American says: 'I can't understand this, what's wrong with him?'" TERRY PRATCHETT
W ręce policjantów wpadł wczoraj (29 sierpnia), 40-letni mężczyzna. Łupem mężczyzny, który nie po raz pierwszy wchodził w konflikt z prawem, tym razem padła… puszka z datkami na leczenie chorego dziecka. Zgłoszenie trafiło mundurowych w połowie miesiąca.
Pięć młodych osób zostało rannych w wypadku BMW, do którego doszło w nocy z wtorku na wtorek. Pomoc z kompletnie rozbitego auta wezwała uwięziona we wraku ofiara