Forum

Rok 2017 w Eltenie

Forum głosowe

pajper

#1 ·

1 likes
Transcription

Dobry wieczór wszystkim. Do końca roku 2017 zostało, że spojrzę na godzinę, dwie godziny i niecałe już 22 minuty, więc pojawia się pytanie. Niektórzy z Was mogli zauważyć, że na forum Eltena tekstowym napisałem małe podsumowanie roku 2017, w którym też wyraziłem swoje emocje związane z Eltenem i jego rozwojem w tym roku, więc nie będę ich tutaj powtarzać. Natomiast do osób preferujących forum głosowe mam pytanie, co Wy o tym sądzicie? To znaczy, jakie są Wasze wspomnienia, wrażenia i generalnie uczucie związane z rokiem 2017 w rozwoju zarówno programu Elten, jak i całej społeczności Elten Network?

#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.

lukasz1993258

#2 ·

Transcription

To znaczy, ja powiem tak, jeżeli chodzi o rok 2017, to tylko w 2017, jeżeli chodzi o liczbę użytkowników, to tylko mój przyjaciel przybył do Altena, czyli dziesięki. A jeżeli chodzi o takie wspomnienia z Altena, które mi zapadły w pamięć, no to można śmiało powiedzieć, że maj mi dokładnie zapadł w pamięć, ponieważ w maju dopiero ukazała się wersja Altena i to była wersja beta, w której były fora głosowe. I tak dokładnie od maja. Ja zacząłem betę za betą dokładnie testować, zacząłem się bardziej w to wgłębiać, bo przedtem jakoś tak do końca nie brałem pod uwagi aż tak tych wszystkich testowych wersji. Pobrać je pobierałem, ale no po prostu jakoś tak nie pobierałem, znaczy nie, jak by to powiedzieć. Aż tak tego pod uwagę po prostu nie brałem. Dopiero jak się te fora głosowe pojawiły, to właśnie zacząłem na bieżąco testować te wszystkie wersje, które są. I trzymam jakieś wspomnienia, poza tymi forami głosowymi. I... , jedynie co mi się przypomina, to była jakaś wersja Altena wydana chyba na jakieś dwadzieścia minut, może dwadzieścia pięć, która zamiast mówić społeczność, to mówiła trzy, cztery, pięć. No i ta przedwczorajsza aktualizacja na betę dwanaście, która po prostu mówiła. No i ta przedwczorajsza aktualizacja na betę dwanaście, która po prostu mówiła. Aż taka nie wiedziałem, że to miała być wersja miasta, która ma te ładowania wszystkie. No i tak to chyba, no tak sobie próbuję przypomnieć, czy jakieś wspomnienia są. No i generalnie to ja tak bardzo nie wiem aż tak, czy coś mi się nie jest w stanie przypomnieć. No cóż, jakby coś, to ja się jeszcze odezwę w tym wątku, także życzę szczęśliwego nowego roku.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

kmicic92

#3 ·

Transcription

No ja tutaj od listopada jestem, dopiero w listopadzie dołączyłem, to tak nie za bardzo się orientuję też, ale jak to, nie od początku jestem jakby, no ale jak słuchałem tych wpisów, no to, no co mogę powiedzieć, fajnie, nie?

lukasz1993258

#4 ·

Transcription

A jeszcze jedną taką rzecz, która mi się podoba, to wysyłanie maili właśnie przez Eltena jest możliwe, zarówno pisanie i odpowiadanie, także ta opcja też jak najbardziej jest bardzo przydatna.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

denis333

#5 ·

Transcription

Powiem tak, Elten w tym roku moim zdaniem rozwinął się bardzo, sama aplikacja działa stabilnie, jeszcze są pewne rzeczy, które można by poprawić, ale jest jakaś społeczność, może będzie większa, może nie, zobaczymy jak to będzie w przyszłym roku. Ja życzę oczywiście wszystkiego dobrego i tak więc byle tylko lepiej było dla tej naszej społeczności. Dziękuję.

monstricek

#6 ·

1 likes
Transcription

Dzień dobry, wieczór. Dla mnie Elten w 2017 roku został aplikacją bardzo ciekawą, bardzo interesującą i plus do tego naprawdę znalazłem tu parę ciekawych ludzi, z którymi można pogadać o różnych rzeczach. Plus ta społeczność cały czas rosnąca, w której pojawiają się ludzie z różnych krajów, z różnymi zainteresowaniami, z różnymi opiniami i tak dalej. To jest bardzo fajnie. A jeżeli chodzi o tym, że program zmienił się, też nie ukrywam bardzo dobrze, że program został więc stabilniejszym. Pojawiają się nowe opcje i tak dalej. Brakuje mi jednak Unicoda. Rozumiem, że to jest na dzień dzisiejszy niemrozumiałe. To jest możliwe, ale w tym przypadku niestety nie będzie i możliwe zaproszenie ludzi z innych krajów. Bo jednak nie ukrywajmy, że każdy normalny program po prostu powinien obsługiwać Unicoda. Chce tego ktoś albo nie chce, ale inaczej problem na przykład z odczytywaniem znaków polskich na systemach niepolskojęzycznych to rozwiązać nie da się. Po prostu. Jeżeli chodzi o wprowadzanie wsparcia do rosyjskiego albo do jakiegoś innego języka, który nie wspiera na przykład łaciny, czyli alfabeta łacińskiego, to też będzie problem. Także szkoda, ale ja jednak mam nadzieję, że chociażby w 2018 to już pojawi się, bo na przykład w Rosji są ludzie bardzo zainteresowani tym projektem. Ale ja jednak mam nadzieję, że chociażby w 2018 to już pojawi się, bo na przykład w Rosji są ludzie bardzo zainteresowani tym projektem. Ludzie, które by chcieli zrobić społeczność rosyjskojęzyczną tu, rozmawiać o różnych ciekawych rzeczach, wspierać projekty i tak dalej, ale nie mogą to zrobić z powodów takich, że projekt dla nich po prostu nie jest dostępny. Bo jest albo po polsku, albo chociażby i po angielsku, ale tak i tak nie da się normalnie to tu pisać. Po rosyjsku robić jakieś fora i tak dalej. A szkoda w sumie. Ale w każdym razie, dobrze, że pojawiła się strona webowa, dobra taka, z której da się korzystać z różnych przyglądarek. Niestety jeszcze nie z IOS-a, nie udało mi się niestety nagrać nic, ale mam nadzieję, że będzie to możliwe. I oczywiście czekam na aplikację mobilną, bo to też jest... To jest niezbędne, moim zdaniem. Projekt jest fajny i ja życzę po prostu, żeby on się rozwijał i żeby pojawiały się jakieś ciekawe opcje i tak dalej. I dziękuję bardzo za tą pracę, jaka już była zrobiona i za to, co jeszcze zrobione będzie. I mam nadzieję, że jednak zmieni się to, co ma zmienić się odnośnie rzeczy nie działających. I na przykład chociażby tegoż Unicoda, którym już chyba zamęczył całą społeczność. Ale dziękuję wszystkim za uwagę i życzę miłego eltenowania, jakby tak można było powiedzieć.

djsenter

#7 ·

Transcription

No cóż, żeśmy wbili prawie 1000 postów w wątku PopMundo, który co prawda stworzyła Kasia, ale ja ogólnie podstawałem pomysł, więc czuję się zaszczycony, że taka dyskusja się otworzyła i że się tak rozwinęła, prawda. W ogóle zacząłem w 2017 bardzo często używać LT, naprawdę angażować się, no i ogólnie jestem zadowolony z programu i jestem ciekawy jak to się dalej potoczy. Dziękuję.

Senter San

Prof.Falkowicz

#8 ·

Transcription

Słuchajcie kochani, witajcie, mowa jest o roku 2013, teraz mamy już rok 2020, no ja jestem od roku 2017 na scenie Z czego się bardzo cieszę, ponieważ dostałem taką możliwość dzięki nimce właśnie, tutaj być na scenie A kiedy dołączyłem, no to był właśnie YouTube, który teraz nawet zniknął Ale myślę, że atelierska 2.0 4.0 dojdzie do skutku teraz, w 2020 roku Co do tego, żeby Elton istniał, to tego mu życzę I tego dojdzie też Bo nie chciałbym, żeby praca twoja poszła na koniec roku Bo nie chciałbym, żeby praca twoja poszła na koniec roku Na marne, żebyś stracił eltona, którego wywożyłeś z serca Bo to jest fajny piramid i fajna aplikacja Więc ja myślę, że ten projekt trzeba po prostu dobrze poprowadzić dalej Tyle, ode mnie Pozdrawiam, Arek

lukasz1993258

#9 ·

Transcription

Co do YouTube'a to w Altenie 2.4 będzie osobna aplikacja do YouTube'a i YouTube oczywiście będzie działać. Ja jestem zapisany w beta testach Altena i obecnie mam osobną aplikację do YouTube'a, która sprawdza się. Są czasami problemy z niektórymi plikami, bo mi wyskakuje, że program YouTube przestał działać i Microsoft próbuje nasz system, spróbuje go przewrócić. Ale to jest inna bajka, ale YouTube jak najbardziej w tej wersji działa. Najważniejszym plusem będzie chyba to, że od wydania Altena 2.4, które odbędzie się 24 października, to pliki z YouTube'a nie będą pobierane na komputery, tylko będą strumieniowane niczym radio.