Zbieranie pieniędzy na Eltena
Back to Archiwum Eltena#1 balteam
Witajcie, serwer mamy opłacony do października albo listopada jak się nie mylę. Warto już teraz podjąć pewne śroi, które pomogą nam zebrać odpowiednią kwotę.
Po pierwsze w pomocy powinna być zakładka wesprzyj program, więc to już dla Pajpera zajęcie żeby to dodać, ale myślę, że to podstawa jeśli chcemy żeby ktoś wpłacał pieniądze.
2 Co ileś logowań przypomnienie o wsparciu Eltena nawet drobną kwotą, coś jak ma nvda.
3 Informacja powinna być dostępna w różnych językach.
4 Powinna być zakładka na stronie Eltena, w której będzie nr konta, paypal itd.
Myślę, że to są podstawowe kwestie, jeśli nie chcemy narzekania, że nikt nie wpłaca. Znam osobę przynajmniej jedną, która chce wpłacić, ale zapomina, a forum niespecjalnie śledzi, i nawet jak sobie przypomni to nie znajdzie tak danych do przelewu w łatwy sposób i w efekcie końcowym nic nie wpłaca.
Myślę też, że warto przeredagować wstępną wiadomość przy zakładaniu konta, która prosi nas o wpłaty, jest za bardzo inwazyjna. Może to zniechęcać nowych userów do logowania się i uczestnictwa na forum, blogach itd, skoro za chwilę serwery mogą paść.
No, ale sama w sobie wiadomość jest dobrym pomysłem.
Wiele o wspieraniu prorgamu było napisane, ale powyższe rzeczy czas zacząć jakoś realizować w najbliższych tygodniach.
#2 MonikaZarczuk
Nie wiem czy jest zbyt inwazyjna ta powitalna wiadomość, ale ostatnio, nowa użytkowniczka powiedziała mi, że praktycznie prawie zrezygnowała z używania programu, bo z tej wiadomości wynikało, że program długo nie pociągnie. Szkoda by było, gdyby ktoś rezygnował, bo myśli, że nie ma kasy i nic z tego nie będzie, szczególnie, że na razie jest.
#3 Monia01
Zgadzam się z Balteamem. Zdecydowanie łatwiej byłoby ludziom wpłacać, gdyby istniały mechanizmy, które to ułatwiają właśnie. Zresztą zniknąłby arugument typu: nie wpłaciłem, bo nie wiedziałem jak.
🇺🇦 🇵🇱
#4 matius
Jestem za pomysłem.