Magmar, twoje logi też się przydadzą. -- (pajper): Ok, dzięki. 1. Zrób restart NVDA. 2. Włącz Eltena. 3. Kiedy tylko zagada Paulina: Wciśnij klawisze INSER+F1. Otworzy się pole tekstowe. Skopiuj jego treść i wklej np. w tym wątku. Dzięki.
ciekawe czy da się jakoś oszukać tego natrętnego eltena żeby nie pytał o instalację tego śmierdzącego dodatku bo już to sie robi coraz bardziej irytujące masakra...
U mnie mimo pobrania i instalacji elten dalej go wciska :P
____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.
Nie wiem, czy gdzieś jest jeszcze wątek o problemach z dodatkiem, jeśli tak, to przepraszam, ale spróbuję napisać tu. Zaktualizowałem NVDA, najpierw do 2021.1, potem do 2021.3, obecnie mam 2021.3.5. Po aktualizacjach, gdy wchodzę w wątek NVDA milknie, nie czyta automatycznie ludzi i ich wpisów, jedynie mogę czytać je strzałkami, a autora sprawdzać przez menu kontekstowe. Nie działa też skrót ins+strzałka w dół. Ktoś ma jakiś pomysł, jak to naprawić? Chyba, że to nie tylko mój problem i będzie jakaś aktualizacja. Pozdrawiam
Chyba znowu jest rozbieżność między kodem na GH, bo po odpaleniu z najnowszego kodu, mam błąd o nowszej wersji dodatku i instalacja go nie rozwiązuje, następnym razem pojawia się ponownie.
Nie ujęłabym tego tak, ale Violinist ma sporo racji. Nie zainstalowałam dodatku i nic się nie wiesza, jedynym mankamentem jest to, że linijka brajlowska nie czyta eltenowych treści.
-- (violinist): ciekawe czy da się jakoś oszukać tego natrętnego eltena żeby nie pytał o instalację tego śmierdzącego dodatku bo już to sie robi coraz bardziej irytujące masakra...
--
Wojna to pokój. wolność to niewola. Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"