#1681 adelcia
to właśnie i mnie pokonało dla tego przestałam grać, ale exploracja lotniska myślę że w mojim przypadku sprawę bardzo prosto rozwiąże
-- (Rogan):
Lądowanie bardzo ładnie Midek opisał na discordzie, wklejał tu chyba nawet.
Jest inaczej niż było, ale da się ogarnąć.
Ja ląduję bez problemów, w dalszym ciągu natomiast mnie pokonuje kołowanie po lotnisku już po wylądowaniu.
Wychodzi absolutne uposledzenie umysłowe pod względem orientacji w przestrzeni. xD
--
#1682 iwkan
A ja mimo wszystko kontynuuję i chyba mniej więcej lądowanie opanowałam.
#1683 grzegorzm
Jak po wylądowaniu na lotnisku kategori 1 za parkować żeby było dobrze? co musi być pod literą k i literą l i jak się ustawić żeby do jechać do tego miejsca?
#1684 mojsior
generalnie jak wylondujesz na main area czy jakoś tak dawaj po hamulcu minusem i powinno być ok
#1685 matius
Nie możesz wyjechać poza opszar główny. Jeśli wyjedziesz, to musisz na niego wrucić.
#1686 Rogan
Dokładnie tak. Ląduj w main area i zahamuj, a powinno być dobrze. Oczywiście mówimy o lotniskach bez pasa.
#1687 Rogan
Takie ostrzeżenie dla wszystkich.
Nie dotykajcie touchpada będąc w panelu pilota. Jest bardzo duża szansa, że gra się wykrzaczy.
Ja tak sobie zrobiłem po przeleceniu 12000km, przed lądowaniem.
Mało mnie szlag nie trafił. :D
#1688 matius
Ooo, dobrze, że piszesz.
#1689 grzegorzm
Dlaczego jeśli przeleciałem ponad 1000 kilometrów pierwszym samolotem to nie pokazują mi się kolejne, albo jeśli się pokazują i mogę nimi latać to gdzie znaleźć kolejny samolot?
#1690 Rogan
A czy masz 10 udanych startów i lądowań? Po wykonaniu dziesiątego lądowania powinieneś dostać komunikat, że zyskałeś prawo pilotować nowy typ samolotu.
#1691 grzegorzm
aaaaa, no to nie mam. myślałem, że w pierwszym etapie należy zwyczajnie przelecieć te loty.
#1692 Rogan
Właśnie, loty. Nie kilometry, loty. Dziesięć udanych. Nie musi to być 10 kolejnych udanych jak w II i III kategorii samolotów, ale po prostu 10 udanych startów i lądować.
#1693 iwkan
Mam prośbę: zaczynam latać samolotami drugiej kategorii. czy mogę prosić o garść podstawowych informacji teraz mam samolot saab. Nie wiemdo jakiej prędkości go rozpędzić, by prawidłowo wjechać na pas. I kiedy się używa spojlerów, a trzecie pytanie to jak przełączać się między trybem rolowania na ziemi i tym, gdy samolot jest w powietrzu.. Poza tym zauważyłam, że tym samolotem niełatwo się steruje. Dlatego proszę o pomoc.
#1694 iwkan
I jeszcze jedno jak się włącza gprs?
#1695 adelcia
a nie znalazłaś tego w grze w pomocy skrótow klawiszowych pod alt h?
-- (iwkan):
I jeszcze jedno jak się włącza gprs?
--
#1696 iwkan
Znalazłam. Ale gdy naciskam ctrl+shift +w to zmienia się skala temperatury, ale nie włącza się gprs
#1697 lalar123
musisz nacisnąć skrut insert plus f2 usłyszysz przepuść następny klawisz. Wtedy wciśnij insertshift w bo weather plus kturego pewnie masz on właśnie sobie skrut ten przywłaszczył.
#1698 iwkan
Ale ta skala temperatury to jest właśnie w eurofly. Ale zrobię jak poradziłeś, to może się ten gprs włączy. A czy saab340 ma ten gprs?
#1699 iwkan
I jeszcze jedno pytanie jakie prędkości lądowania trzeba ustawiać w saab340 czy również prędkość przeciągania plus 2 czy prędkość przeciągania plus dziesięć. Pytam, bo po raz pierwszy nim lecę i wystartowałam bez problemów, tylko nie wiem jak dokładnie poustawiać wszystko by wylądować.
#1700 Rogan
Hej,
generalnie dużymi samolotami dobrze jest się poruszać z prędkoscią 20 po lotnisku.
Wtedy zdążysz wjechać na drogi kołowania.
Skoro wystartowałaś to wiesz, że shift delete przełączasz w tryb lotu.
Spoilery włączasz będąc nad pasem.
Wyłączasz wtedy moc do zera i włączasz spoilery.
Samolot wówczas osiądzie.
Ustawiaj prędkośc przeciągnięcia +10, tak bezpiecznie jest.