Forum

Eurofly

Gry audio (dyskusja ogólna)

Previous 81 / 87 Next

lalar123

#1601 ·

I jeszcze teraz zmienili, że niemogę zatankować paliwa normalnie. Pod kontrol e jak do gwinta mam teraz to zatankwać? jest to głópie i niepotrzebne zabierać możliwość tankowania.
Cholerne wstrętne sample w suno!

lalar123

#1602 ·

I niby jak mam zastosować się do takiej rady. JesseTheDogStan Queensland: flaps 1, alt home to set throttle to 90, then just shift down once at around 90 - 100 km
Cholerne wstrętne sample w suno!

mojsior

#1603 ·

to ty coś masz z komputerem, bo ja jakoś mogłem,

midek

#1604 ·

tankujemy tylko przed hangarem samoloty kategorii 1 reszta - prsisz o tankowanie

mojsior

#1605 ·

poza tym, jeżeli masz problem z hangarem, to możesz go wyłączyć.
Ja mam wyłączony hangar, bo to potrzebne mi jak psi ogon.
Może tankowanie działa poza hangarem

mojsior

#1606 ·

acha, nio to dlatego mi worczy, nie mam hangaru

midek

#1607 ·

te problemy z utrata punktow i spadnieciem w rankingach beda zmieniane tak samo jak zreszta kwestie wynagrodzen i kar.

midek

#1608 ·

a oto aktualna procedura lądowania dla samolotów kategorii 2 i 3:
Witajcie!
Najnowszy opis procedury lądowania dla samolotów wyposażonych w ciąg wsteczny czy odwrócony jak tam zwał.
1. przed lotniskiem ustawiamy (i tu 2 warianty, albo prędkość lądowania albo 10 plus prędkość przeciągnięcia, ja próbowałem to ostatnie)
Dla airbusa a300 są to: 250km/h lądowanie i (przy wysuniętych na trójkę klapach) 235 przeciągnięcia. Odpowiednio bezpieczne prędkości to 250 (lądowanie)i 245 (dycha plus do przeciągnięcia).
po usłyszeniu pasa dajemy alt end i od razu ctrl page down i.... maszyna przyziemia.
teraz tylko spojlery na czwórkę, po osiągnięciu 50km/h wyłączamy ciąg wsteczny (ctrl page down), przełączamy się na tryb kołowania (shift delete) hamujemy do bezpiecznych 20km//h myślnikiem i już prawie w domku. proste prawda?;-)))

midek

#1609 ·

ech mowicie brak informacji? proponowalem zeby pliczek news.txt byl czescia tlumaczenia. Jak mam byc calkiem szczery nie zawsze mam czas na eltena zalgadac.
jak to Was pocieszy ja opublikowalem tlumaczenie w niedziele a w poniedzialek mi wywalilo blad w tlumaczeniu i czemu? a bo Stefan dolozyl jedna linijke;p tez nic nie mowiac.

midek

#1610 ·

zmiany dotycza wszystkich dla Cesny ladujemy z setka. kategoria 1 ma ta przewage ze nie napiepsza po uszach alarmami antyprzeciagnieciowymi

midek

#1611 ·

Wieza na ziemi nie bedzie nawigowac, teraz pomaga wrocic na pas ale nie podaje drog kolowania, a szkoda;p

Rogan

#1612 ·

A szkoda, szkoda. TO prawda. :) Od początku mówię, że powinna nawigować po lotnisku na bieżąco.
Procedura lądowania opisana fajnie i nawet, o dziwo, działa. :)

midek

#1613 ·

-- (Rogan):
A szkoda, szkoda. TO prawda. :) Od początku mówię, że powinna nawigować po lotnisku na bieżąco.
No ba! sam sprawdzałem 20 minut temu. tylko czemu trzeba się było przekopywać przez tony maili na grupie beta?

midek

#1614 ·

Właśnie zdarzyła mi się dziwaczna rzecz: wylądowałem bezpiecznie ale zatrzymalem samolot bo nie pamietalem lotniska. samolot się zatrzymal ale za czorta nie chciał ruszyć. argh to był teoretycznie ostatni lot z serii no i nie byl;p ladowanie zaliczylo ale famfar nie bylo

adelcia

#1615 ·

no dokładnie .

-- (Rogan):

--

midek

#1616 ·

Jak to mówi nasz kolega z Ef3PolishTeam: "słuchajcie, słuchajcie!!!" dziś wyszła aktualizacja ef3 rozwiązująca 2 problemy: 1. przy wyciszonym kanale komunikatora wiadomości audio nie będą odtwarzane (do tej pory były). 2. osoby, które straciły na skutek punktów karnych dostęp do wolnych lotów odzyskały dostęp.

midek

#1617 ·

Witajcie.
Poniżej zaproszenie na ef3pl serwer na discordzie.
Uwagi: 1. nie umiem prowadzić serwerów discorda, w ogóle mam go od kilku dni ewentualne uwagi mile widziane. Mogę się tym zająć jutro dziś nie dam rady.
2. Słabo słyszę więc na pewno nie będę uczestniczył w czatach grupowych,
3. Miłego korzystania, uwagi zgłaszajcie, przekażę je dalej na listę beta tłumaczy i może coś wywalczymy.
tylko na litosierdzie boskie nie piszcie mi o zwiększeniu "realizmu gry" bo mnie szlag trafi.

https://discord.com/invite/2Uy54b5q

midek

#1618 ·

Z ciekawostek napisałem pytanie na grupę jak do cholery lądować tą kategorią pierwszą; tzn. grzeczniej napisałem.

iwkan

#1619 ·

1 likes
A mnie właśnie się uudało wylądować z samolotem mooneyj20 o ile dobrze pamiętam. To samolot pierwszej kategorii. Po pierwsze, lądować dokładnie na bezpiecznej wysokości. Po drugie: przy wysuniętym podwoziu i klapach ustawionych na dwa, można zmniejszyć szybkość do sto i wtedy w odpowiedniej chwili lądujemy, naciskając alt end. wtedy wszystko się powinno udać, przynajmniej ja wylądowałam i miałam zaliczony lot. To jeśli chodzi o pierwszą kategorię.
Слава Україні! Sława Ukraini!

LordKiller

#1620 ·

To ty dalej ode mnie. Kurcze ja się teraz boję grać.
Previous 81 / 87 Next