#1482 matius
Zreinstalowałem grę i teraz normalnie działa. Nic nie wariuje.
#1483 iwkan
A instalowałeś od zera, czy to my kissoft zostawiłeś?
#1484 adelcia
juś wam mówię dla czego ja miałam w dzienniku same zera.
otóś okażało się że jak otwierałam okienko z lotami treningowymi, to niepopatrzyłam że pod shift tabem mi się pojawił ten piper czy jak on się zwie.
i o ile udało mi się wylecieć, to nie umiem się po tym jak dostanę pas naniego ustawić.
trochęłatwiej jest przez te punkty nawigacyjne, ale z tego nie chcę skorzystać, bo chcę zrozumieć i użiwać normalny sposób.
a jak zrozumiem, to i będę umiała użiwać, ale narazie po wysłuchaniu dwóch słowackich nagrań z eurofly niekumam totalnie.
#1485 zywek
@adelcia ale co jest nie tak?
#1486 adelcia
to, że jak djest mi przydzielony pas, to nie umiem się ustawić jak trzeba, żeby wylądować.
-- (zywek):
@adelcia ale co jest nie tak?
--
#1487 zywek
Ale co jest nie tak z tym ustawieniem się jak trzeba?
#1488 adelcia
niewiem jak sterować shift strzałkami lewo prawo żeby drugi numerek pod literą n był taki jak trzeba.
-- (zywek):
Ale co jest nie tak z tym ustawieniem się jak trzeba?
--
#1489 Rogan
Słuchałaś wpisów Żywka? On to w bardzo fajny sposób wyjaśnia. Jeśli jednak to tłumaczenie do Ciebie nie trafia, Lucas nagrał angielski filmik dotyczący tego ustawiania się. Słyszałem od innych, że jest bardzo dobrze zrobiony.
#1490 adelcia
narazie słuchałam z trzy nagrania słowackie od eurofly i niewiele z tego wiem, posłucham jeszcze tutaj u naszego kolegi żiwka, może to mi da więcej.
-- (Rogan):
Słuchałaś wpisów Żywka? On to w bardzo fajny sposób wyjaśnia. Jeśli jednak to tłumaczenie do Ciebie nie trafia, Lucas nagrał angielski filmik dotyczący tego ustawiania się. Słyszałem od innych, że jest bardzo dobrze zrobiony.
--
#1491 Rogan
Zdecydowanie polecam wpisy Żywka, ja po nich umiem się ustawiać odpowiednio. A w razie czego zerknij sobie jeszcze na to:
https://www.youtube.com/watch?v=3CcbI_zM2J0&list=PL9tBtevRcDWyKLP6wPIqUfSVPplB9k5kM&index=20&t=842s
#1492 adelcia
tego anglojęzycznego to raczej nie.
-- (Rogan):
Zdecydowanie polecam wpisy Żywka, ja po nich umiem się ustawiać odpowiednio. A w razie czego zerknij sobie jeszcze na to:
https://www.youtube.com/watch?v=3CcbI_zM2J0&list=PL9tBtevRcDWyKLP6wPIqUfSVPplB9k5kM&index=20&t=842s
--
#1493 adelcia
no dobra, posłuchałam tego czego nie umiałam, i dalej mam wrażenie, że sobie z tym ustawianiem się do pasa nie poradzę.
albo to jest tylko dla panów do ogarnięcia:D albo niewiem, ale nie planuję się poddać, bo użiwanie punktów nawigacijnych spowodowało by u mnie poczucie, że się nawet nie postarałam, i poszłam na łatwiznę.
Więc dzięky za nagranie, będę do niego jeszcze wracać, aż ogarnę.
#1494 LordKiller Archived
Kurcze... a słuchałaś u Żywka. Bo to jest ogólnie tak, że on ci mówi np. jedź na pas: 16. I dajesz shift enter, i szukasz wejście 16 i tam masz nazwy druk kołowania np. brawo, wiktor. I musisz wyjechać z hangaru i te drugi wszystkie będą i wjeżdżasz na nie, a potem prosisz o zgodę i wieżdżasz na pas. A co do kursu, musisz być na jakimś kierunku świada. Jak jesteś na wschodzie i pika z lewej to na północ itd. Północ =0 stopni, południe =180 stopni, wschód =90 stopni, a zachód =270.
#1495 Rogan
Adelci chodzi o lądowanie, nie o start.
#1496 LordKiller Archived
aaaaaa uuuups. No to tak. Jak masz 20 km do celu, i jesteś połączony z wierzą i przydzieli ci pas, to musisz jakby skręcić na lewo o ok.60 stopni, albo w prawo. Bo jak jesteś na kursie 70, a pas jest 16, to na lewo, a jak masz np. kurs 320, to w prawo, żeby zmniejszał. I jak będzie blisko właściwego kursu, to zmiejszaj dystans, a jak będzie to 160, to alt +s i 160. I pod przecinkiem sobie zniżaj i prędkość też. Jak będziesz 5km przed lotniskiem, ctrl+s i enter. I kurs już się nie zmieni. I teraz prosisz o zgodę na lądowanie i normalnie lądujesz.
#1497 LordKiller Archived
Jeśli coś źle wytłumaczyłem to poprawcie mnie.
#1498 matius
Wywaliłem wszystko, tylko lancher w folderze zostawiłem. I jako język startowy wybrałem polski. Profil utworzyłem itp. Wszystko dobrze działa.
-- (iwkan):
A instalowałeś od zera, czy to my kissoft zostawiłeś?
--
#1499 lalar123
A ja mam inne kórde pytanie. Niby waliłem w kontrol średnikniby miałem siedem godzin i 300 kilosy do wzgórz. Byłem na 20 kilosów nad ziemią zapytałem o londowanie. Usłyszałem lotnisko strefa bezpieczeństwa i walnąłem end. I się rozbiłem. Jak teraz do cholery lądować. Ja rozumiem, że fizyka samolotu. Ale teraz nie da się zwolnić do przepisowych stu dwódziestu by nie walnąć w ziemię. Normalnie latać się odechciewa. By trzeba było latać na stu dwódziestu nie zybciej.
#1500 LordKiller Archived
No normalnie masz lotnisko i mówi ci obszar główny i alt end, jeśli nie masz pasów.