EltenLink

Najważniejsze wady Eltena

Started by pajper 143 posts last post 4 years ago Page 2 of 8

Mnie lekko irytuje błąd z minimalizacją/maksymalizacją Eltena. Muszę często kilkanaście razy dziennie go wyłączać i włączać, żeby nie świrował. I to nawet nie restartować, tylko ręcznie dobijać półtorej instancji. Jest to irytujące, zwłaszcza jak się coś czyta.
***Jak ja nie cierpię sPAMerfów!

No, ta wieloinstancyjność jednak nie jest dobra.

Zdecydowanie zjadanie liter. To jest praktycznie niedopuszczalne w wersjach stabilnych czegokolwiek.
____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.

Tylko od czego to kurde zależy? Ja tego problemu nie mam już od bardzo dawna.
--Cytat (cinkciarzpl):
Zdecydowanie zjadanie liter. To jest praktycznie niedopuszczalne w wersjach stabilnych czegokolwiek.

--Koniec cytatu
Bo to Polska, nie elegancja Francja. https://www.youtube.com/watch?v=7_OFT0Irn-I

Ciul wi, ale to nasila się gdy komp obciążony. Co nie oznacza, że w spoczynku tego nie ma wcale. Po prostu jest o wieeeele mniej.
____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.

Właśnie ja tego nie mam nawet, gdy obciąrzę kompa.
--Cytat (cinkciarzpl):
Ciul wi, ale to nasila się gdy komp obciążony. Co nie oznacza, że w spoczynku tego nie ma wcale. Po prostu jest o wieeeele mniej.

--Koniec cytatu
Bo to Polska, nie elegancja Francja. https://www.youtube.com/watch?v=7_OFT0Irn-I

A u mnie się tak zdarzało niestety.

komputer przy ustawionym oszczędzaniu energii gdy jest, to muszę ze dwadzieścia razy wcisnąć alt, żeby mi weszło do menu i jest tak we wszystkich menu, gdzie wciskam alt
po co mi sygnatura?

--Cytat (papierek):
komputer przy ustawionym oszczędzaniu energii gdy jest, to muszę ze dwadzieścia razy wcisnąć alt, żeby mi weszło do menu i jest tak we wszystkich menu, gdzie wciskam alt

--Koniec cytatu. Mam ten sam problem.
Nigdy nie można być pewnym, że to co już masz będzie Ci dane na zawsze, a pewne w życiu są tylko dwie rzeczy, śmierć i podatki.

największą wadą jest brak zalet, wszystko można czymś zastąpić
Biorę z konta każdego Eltenowicza po 500 zł i słucham państwa.

Powyższa wypowiedź, wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.

Hej hej. :) przed premierą Eltena 2.4 widziałam o wiele więcej wad.
Teraz chyba najbardziej przeszkadza mi to, że nie działają pewne skróty.
Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.

#32 1 like

Brak interfejsu widocznego nadal jest wadą. Chyba, że o czymś nie wiem. Jest wielką wadą.

#33 Edited

2.4 był dla mnie na początku trochę trudny, i w sumie częściowo nadal tak jest.
w sensie nadal się gubię w pewnych momentach, bo nie wiem czy coś jest pod kontekst menu, czy np. pod altem, ale powoli ogarniam. :)
Ale tak jak pisałam wyżej, dużo wad zostało weliminowanych. :)
Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.

To prawda, a już najlepszym posunięciem było zgospodarowanie ekranu początkowego i dodanie menu czynności.

Chyba to, że jest wolny, tak to nic, znaczy może jeszcze interfejs, ten starszy dla mnie był lepszy, ale to moje, subiektywne zdanie.
Große Operndiva?

#36 1 like

Blogi się trochę wolno ładują, a i co nowego czasami ostatnio też, ale tak to same zalety ostatnio.

Dla mnie jest dobry taki jaki jest teraz.
Nigdy nie można być pewnym, że to co już masz będzie Ci dane na zawsze, a pewne w życiu są tylko dwie rzeczy, śmierć i podatki.

ANo tak. Lubi się zawiesić niestety i to irytujące, czasem utrudnia mocno pracę, choć jednocześnie Teamtalk działający w tle nie tnie się ani ode mnie, ani dla mnie.

@Lwica, skróty sama sobie możesz ustawić na głównym oknie, w readme nawet chyba coś tam jest.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

#40 1 like

bLOGI SIĘ MULĄ!