Forum

Przeglądarki

Forum mieszane

Poprzednia 4 / 6 Next

matid25

#61 ·

Transcription

Witajcie, co do przeglądarek, na komputerze korzystam z dwóch przeglądarek Google Chrome i Mozilla Firefox i to tak naprawdę zależy od dostępności danej strony na przeglądarce bo na przykład weźmy taki przykład mojego banku które ostatnio jakoś tak dziwnie się zrobiło, że nie mogę z Firefoxa robić przelewów nie mogę wkleić numeru konta, muszę go przepisywać ręcznie no co to jest jednak utrudnienie, żeby te 26 cyfr przepisywać a na Google Chrome mogę bez problemu skopiować numer konta i żadnych problemów nie ma ale znowu, na Google Chrome coś pokazuje mi ostatnią historię przelewów na Firefoxie tego nie ma ale znowu na Google Chrome nie pokazuje mi salda rachunku dopiero muszę wchodzić w przelewy, nieprzelewy i dopiero zainicjować ja bym chciał zrobić przelew, dopiero mi pokaże saldo a na Firefoxie wejdę sobie w stronę główną i mam piękne pokazane saldo więc po prostu to zależy co chcę zrobić na telefonie korzystam z Safari jedynie z Safari, dlatego że Google Chrome na iPhone dziwnie chodzi jakoś tak a przeglądarka jest jakaś taka dziwna i w ogóle i wolę korzystać z Safari na iOS bo ta przeglądarka jest łatwa, szybka i żadnych tam problemów nie ma

Zapraszam do mojej biblioteki dźwiękowej :)

lukasz1993258

#62 ·

Transcription

A powiedz mi Mateuszu, z czego ty masz konto, bo ja jeżeli chodzi o przelewy w banku, to ja mogę bez problemu robić te przelewy w Millenium. Ja mam, więc przez przeglądarkę Firefox mi bez problemu mogę saldo sprawdzić i mogę przelewy robić. Nigdy jeszcze nie próbowałem tego robić w Google Chrome, ale może kiedyś się odważę spróbować.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

matid25

#63 ·

Transcription

Ja mam w EuroBanku i do czerwca to chodziło jakoś tak, w lipcu dopiero jak przyszły mi środki na konto chciałem zrobić przelewy, no i nagle się okazuje, że nie da się numer konta wkleić, tylko trzeba było przepisywać, no i to był taki jeden mały minus. Nie wiem jak jest teraz, jak będę robił przelewy w sierpniu, to zobaczymy czy coś poprawili czy nie. To jest wina albo Firefoxa, albo EuroBanku strony, więc szczerze powiedziawszy to nie wiem czego to jest wina. W czerwcu jeszcze pięknie, fajnie mi wszystko hulało.

lukasz1993258

#64 ·

Transcription

Wiesz co? Spróbuj w przeglądarce wyczyścić historię, może to coś pomoże, bo ja raz tylko miałem taką sytuację, że też miałem problem, żeby jakikolwiek przelew zrobić. Ba! Nie mogłem się nawet zalogować, nic nie mogłem zrobić, ale wyczyściłem historię, to od tamtej pory no śmiga, że aż miło, więc spróbuj jeszcze tam historię wyczyścić. Może coś to pomoże, a jak to nie pomoże, no to wygląda na to, że Twój bank zmienił wygląd strony internetowej.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

matid25

#65 ·

Transcription

Wyczyszczenie historii nie pomogło, nadal jest taki właśnie problem, że nie mogę nic wklejać, bo wpisywać można, tylko sobie zrobili, że nie można wklejać.

lukasz1993258

#66 ·

Transcription

No to w takim wypadku powiedz mi Mateuszu, tak mniej więcej, co Ci wyskakuje, gdy próbujesz coś wkleić? To może ja Ci jakoś będę w stanie pomóc, ale z góry mówię, nie wiem, ciężko mi to jest stwierdzić, ale powiedz mi mniej więcej, co Ci wyskakuje, gdy próbujesz cokolwiek wkleić tam? Dziękuję.

matid25

#67 ·

Transcription

ten problem jest tylko na stronie Eurobanku, że nie można nic wklejać bo na innych stronach wszystko pięknie, fajnie działa najprawdopodobniej Eurobank sobie tu jakieś zabezpieczenie zrobił czy coś takiego po prostu i dlatego nie można wklejać numeru konta

lukasz1993258

#68 ·

Transcription

No to faktycznie masz troszkę nieciekawą sytuację Mateuszu, ja Ci powiem tak, że ja jak już zapewne wiesz, korzystam z banku Millennium i ja po prostu robię to w ten sposób, że po prostu ja sobie jeżeli opłacam rachunki, to mam już dodane jako stałych odbiorców, czyli już niektóre numery rachunkowe mam jakby dodane. Więc to już pamiętaj, jeżeli muszę wpisać jakiś nowy numer rachunkowy, no to na szczęście tam mogę wpisać, właściwie to też mogę wkleić, no bo wklejanie też nie ma problemu, no i potem co już się tylko, tylko mi SMS przychodzi, no i w sumie tyle. I potem potwierdzam, no i to wszystko jako tako hura. Więc generalnie u mnie nie ma problemu. Z tym należy u Ciebie. Nie wiem, może weź skontaktuj się z tym bankiem i to zgłoś. No aczkolwiek z drugiej strony, no to jest jakieś zabezpieczenie. No ale żeby wklejać, uważam, że też powinno dać się wklejać, no bo to tak wpisywać numer rachunkowy, tak cyfra po cyfrze, to jednak takie trochę, szczerze powiedziawszy, uciążliwe to jest, no. No ale cóż, tyle. Pozdrawiam. Do zobaczenia.

lukasz1993258

#69 ·

Transcription

A teraz do Was zgłasam się z innym problemem, znaczy no problemem, czy da się w ogóle takie coś wyłączyć w Google Chrome. Ja już tłumaczę mniej więcej o co chodzi. Sytuacja jest tego typu, że gdy włączę Google Chrome chociaż raz, no żeby cokolwiek wyszukać, chociaż ja teraz trochę częściej używam przeglądarki, ale Google Chrome włączam w sytuację, kiedy mi się po prostu nie chce nic wpisywać, żeby sobie głosowo wyszukać. No ale rzecz w tym, że gdy ja po prostu włączę Google Chrome, cokolwiek, żeby jak wspomnę wyszukać, to nie dość, że mi przygotowują te powiadomienia jakieś tam, że przygotowało coś o Kaczyńskim, te inne takie rzeczy, nie wiem jak te powiadomienia za bardzo wyłączyć. To już... Wymniejsza o to, ale po prostu dlaczego, jak ja zamknę przeglądarkę definitywnie, czyli ja zazwyczaj używam Alt F4, to ona powinna się zamknąć całkowicie, tak? Że nic nie powinno być. A ona, nie dość, że te powiadomienia jakieś dalej przychodzą, to jeszcze dodatkowo w menedżerze zadań ona widnieje w procesach, że dalej jest niezakończona, a co? Przeglądarka Firefox po prostu, gdy się da Alt F4, ona już się definitywnie zamyka i nic już się w ogóle nie pokazuje, więc... Kieruję do Was pytanie, czy można gdzieś to zmienić, bo nawet te ustawienie powiadomień, bo tam jest coś takiego jak ustawienie powiadomień, tylko na mnie to jest trochę ciężko... Znaczy, mi to jest trochę ciężko kliknąć. W jakimś stopniu i tak mi to za bardzo, szczerze powiedziawszy, nie wychodzi, niestety, więc może któryś z Was, właściwie to ktoś z Was, ma jakiś pomysł. Jeżeli tak, to bym prosił o pomoc i z góry Wam dziękuję. Pozdrawiam.

matid25

#70 ·

Transcription

Co do powiadomień w Google Chrome, to mi też się one wyświetlają, na przykład dwie 19-latki zarabiają fortuny klikając przez internet, tego to nie wiem jak wyłączyć, ale żeby nie było w menedżerze zadań, to trzeba, że w ustawieniach zaawansowane kontynuuj działanie aplikacji w tle, gdy zamknięty jest Google Chrome. To musi być odznaczone i wtedy powinna się aplikacja normalnie zamykać przez Alt F4 i nie powinno być jej w menedżerze zadań.

lukasz1993258

#71 ·

Transcription

Witam Was ponownie. Tym razem jakiś czas temu coś dziwnego stało się z przeglądarką Firefox. Otóż w dniu wczorajszym była sobie aktualizacja. Jak dobrze pamiętam, bo mi na HP-ku zaktualizowało. W każdym razie zjawisko jest takie, że nie można niestety ntremit zatwierdzać. I jak się wpisze jakąkolwiek frazę, niestety, ale jest tak, że trzeba otwierać jakikolwiek link za pomocą menu kontekstowego. I jeszcze jak się wyszukuje, to jakieś jest ułatwienia dostępu. I ja teraz to z wielką radością zademonstruję. A jeśli by można było dotknąć, będę mogła sobie pojechać i pooglądać? A jeśli by można było ręką dotknąć, będę mogła sobie pojechać i pooglądać? Teraz tutaj poczekamy aż się uruchomi, bo to schapę to uruchomię. Ja wpiszę jakąś frazę. Mogę? No pewnie. Kolejny punkt nie znaleźć, ale mamy 63 baterii. Wrzeczny pas postępuje. Stara czystka. Kolejny punkt nie znaleźć. O, jest tak. Mam nadzieję, że podkiem by się zgobiła tymi ratuchami. Chwilkę może mi się uda, to poczekajcie. Z tymi ratuchami, bo mi się w ogóle spadnie. Ja tylko zobaczę czy mogę głośniej laptopa dać. Jakby ci się chciało odbierać, to ok, nie mogę już mówić. Dobra, jest na 100% dobra. I w każdym razie i w każdym razie piszę ułatwienia dostępu. Ułatwienia dostępu, nie, linki ułatwienia dostępu, ułatwienia dostępu pomoc, opinie o ułatwieniach dostępu, mamy takie coś, i teraz klikam Enter, i niestety się nie da, żeby móc to odtworzyć. Muszę, chcąc, nie chcąc, posunąć się do tego. Menu kontekstowe, otwórz odnośnik w nowym oknie, albo w nowej karcie, ja dam w nowej karcie, i, o nie, to muszę dać jeszcze inaczej. A to najdziwniejsze w tym wszystkim jest to, że na Google Chrome to normalnie działa, mimo to, że też wyskakuje te linki ułatwień, to wyskakuje, ale tam w Google Chrome działa normalnie. Czy jest jakieś rozwiązanie tego czegoś?

lukasz1993258

#72 ·

Transcription

Sytuacja już jest rozwiązana. Okazało się, że miałem troszeczkę uruchomioną przy starcie RPDA, co powodowało blokowanie muzyki i zauważyłem, że to miało wpływ na pozostanie z przeglądarką pajakowskiej. Teraz jak dałem normalnie i sam uruchomiłem ręcznie, tak już problem nagle zniknął, ponieważ muzyczka zablokowana, a i tak normalnie już mogę przeglądać pajakowską.

wojtas

#73 ·

1 likes
Transcription

Witam Państwa bardzo serdecznie, ja chciałam tylko powiedzieć, że ostatnimi czasy zaczęłam używać Chroma, który był kiedyś bardzo przeze mnie hejtowany, ale nie był bezpodstawnie hejtowany, gdyż dawniej on był dosyć niedostępny i po prostu nieużywalny, ale teraz ta przeglądarka zaczęła się robić sensowna, naprawdę jest szybka i jest działa na podobnych zasadach do Firefoxa, a że ja mam taki jeden komputer, który, że tak powiem, jest bardzo małej pojemności, a że Chroma też jest dosyć mały, to tam musiałam się przerzucić na Chroma i jak na razie jestem z niego zadowolony.

Moonlight22

#74 ·

1 likes
Transcription

Osobiście zawsze używałam, używam i będę używać przeglądarki, ja nie wiem, ja zawsze nie wiem jak to się wymawia. Google Chrome czy Google, ale przyjmijmy, że to są Google albo Google, jak kto. A w telefonie to używam Safari, to jest chyba taka najczęściej spotykana przeglądarka w telefonach. A Chroma używam dlatego, że po prostu zawsze miałam na komputerze i po prostu się do tego przyzwyczaiłam. A jak dzisiaj na przykład na informatyce miałam tam wyszukać tym komputerowym, szkolnym komputerem komputerowym, znowu mi się słyszało. Przepraszam. Na tym komputerze szkolnym, tam miałam na stronę wejść, no to coś tam mi przeglądarka mi utrudniała to. Coś tam, że było, ustaw jako domyślną przeglądarkę, no to klikam ustaw. No to jakieś mi tam ustawienie wyskoczyło. No to myślę, nie będę tutaj Pani nic przecież przestawić. No to zamknęłam. Ponownie otworzę. Znowu to samo. Ale w końcu się udało. Dobrze. To używam. Używam gognę. Chromę. Chromę. Zakończ nagrywanie.

"Ich kann nur für das kämpfen, was ich liebe, ich liebe nur, was ich respektiere, ich respektiere nur, was ich verstehe".

lukasz1993258

#75 ·

Transcription

Co do Google Chrome, to sytuacja jest taka, że dopóki nie ustawisz tej przeglądarki jako domyślnej, to będzie się praktycznie za każdym razem pytała. Znaczy, będzie takie pytanie, czy nie ustawić Google Chrome jako domyślnej. No to jest dobra przeglądarka, nawet troszkę szybsza niż Firefox, co miałem okazję na własnej skórze się przekonać, szczerze powiedziawszy, bo taka jest prawda. Ale chyba na razie tyle. Czasami zdarza się też taka sytuacja, że... ... Firefox w niektórych stronach mi bardzo przyjmuje, a nie Google Chrome. Google Chrome sobie świetnie radzi z pewnymi stronami, co się okazało, że Firefox sobie nie radzi, a natomiast Firefox ma plus taki, że ma wtyczkę do generowania kodów, a Google Chrome tego nie ma. Tylko, że zaś Firefox w nowszej wersji tego nie wspiera, a trzeba mieć starszą trochę wersję.

DJGraco

#76 ·

Transcription

Dla mnie to osobiście nie jest problemem, że Google Chrome mnie pyta o domyślność przeglądarki. I tak moją główną na razie Firefox zostaje, bo tak jakoś jest.

lukasz1993258

#77 ·

Transcription

Znaczy wiesz co, u mnie też domyślna jest przeglądarka Firefox, tylko po prostu ja zauważyłem, że czasami mam tak, a mam najnowszą wersję Firefoxa i to nie wiadomo tak naprawdę skąd to się bierze, bo nie wiadomo. I sytuacja jest o tyle dziwna, że na niektórych stronach do tego stopnia mi ta przeglądarka zmula, że cały komputer się nagle wiesza, to jest tak, on w ogóle przestaje reagować na jakiekolwiek komendy, dopóki go nie zrestartuje nic nie mogę zrobić. A Google Chrome? No takie sytuacje. Takich sytuacji nie ma, więc tutaj wygląda na to ewidentnie, że niestety Firefox obciąża ramę, to znaczy pobiera więcej ram niż Google Chrome, to jest chyba czarno na biało, że tak powiem to widać.

DJGraco

#78 ·

Transcription

Bo Firefox to ciężka przeglądarka i zapamiętaj to sobie, to jest ciężka przeglądarka. Google Chrome jest lekki, fajny, a Firefox jest ciężką przeglądarką. Chociaż ja nie miałem takiego problemu, a podaj strony, na których się wiesza, może jakieś przykładowe strony znasz, to ja sobie otworzę u siebie i zobaczę jak będzie u mnie wyglądać. Bo może ty masz po prostu słabszy procesor czy coś, nie wiem.

Puszkin

#79 ·

Transcription

Wejdź sobie grosjanie na przykład na naziemna.tv.info To jest jedna z wielu stron, na której się to dzieje. Kolejna Disco Polo New Pisane razem discopolonev.cba.pl Na tej stronie też najnowszy Firefox się zawiesza. A tak w ogóle to polecam też przeglądarkę Basilisk. Którą możecie pobrać z Basilisk. Myślnik browser.org To jest przeglądarka na bazie starych Firefoxów. I to działa bardzo fajnie według mnie. Ja tego używam i będę używała. Powiem Wam, że do Chroma to ja się nie mogę przyzwyczaić. Przekonać, żeby go używać na co dzień. Może dlatego, że ja nie potrzebuję otwierać masy różnego rodzaju okienek, kart. Dlatego może ta chwila tym nie zależy. Chrom jest szybki, ale według mnie Basilisk jest tylko odrobinkowo mniejszy. Także polecam Basiliska. Jeśli ktoś nie używał, a chciałby tęcznić za starym wyglądem Firefoxa i za tym jak to chodziło. Najnowszy Firefox tylko można mieć sobie na zapas i testować co zepsuli. Bo psują to strasznie.

lukasz1993258

#80 ·

Transcription

Basilińsk.org, aż to sprawdzę. I to zaraz.

Poprzednia 4 / 6 Next