Forum

Przeglądarki

Forum mieszane

Poprzednia 2 / 6 Next

DJGraco

#21 ·

Transcription

Kurczę, post się wrzucił tam, gdzie nie trzeba. Mówiłem, że ja korzystam... Swoje fałsze 5602.

lukasz1993258

#22 ·

Transcription

Ja tam nie wiem, czemu wam czasami tnie mi najnowsza wersja Firefoxa, świka, że aż miło, nawet na YouTubie się w ogóle nie przycina, czy to na innych stronach nawet nie zawolę, nawet się nie ścina w ogóle, więc ja nie wiem, dlaczego tak u was jest.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

denis333

#23 ·

Transcription

Ja tutaj tak ku woli sprostowania, Safari nie ma na Windowsie już od roku 2011 bodajże, aktualnej wersji, więc nie będzie ta przeglądarka rozwijana pod Windowsa w ogóle. Natomiast co do tego, z czego ja korzystam, korzystam z Firefoxa, w tej chwili są to wersje rozwojowe i już bardzo się tam poprawiła ta obsługa stron internetowych dla NVDA. Jeszcze korzystałem z Chroma, ale obecnie nie korzystam, bo po prostu miałem stawiany, stawiałem sobie system na nowo i jeszcze go nie zainstalowałem. Tak też nie korzystam. Nie korzystałem jeszcze z tej przeglądarki, natomiast co do Chroma ja bym chętnie korzystał, tylko niestety nie da się tam stylów na stronie powyłączać, a czasami to pomaga jeśli chodzi o dostępność niektórych rzeczy.

Puszkin

#24 ·

Transcription

A jak chodzi o mnie, to ja aktualnie używam Firefoxa w wersji Extended Support Release, ESR tak zwany. I czasami Chroma, acz w Google Chromie mi brakuje pewnych rzeczy, mianowicie wyłączalnych styli, co już Denis mówił. Na niektórych stronach bardzo się przydaje wyłączyć style, bo wiele elementów jest pokazywanych, których nie widzimy od tak po wejściu na stronę. I jeszcze inna opcja, chodzi o popraw czytelność. W Firefoxie w widoku taka opcja również jest. A daje to to, iż możemy czytać artykuły bez zbędnych opcji typu Dostępni na Twitterze, na Facebooku, lubię to i tak dalej i tak dalej. W szkole niestety używam Extorera, a czasami Chroma. W telefonie Safari wiadomo, czasami Firefoxa, ale jednak co Safari, to Safari na iPhone.

lukasz1993258

#25 ·

Transcription

Co do przeglądarek, to ostatnio kiedy korzystałem z Windowsa 10 to mogę śmiało stwierdzić, że tam właśnie była zainstalowana przeglądarka Google Chrome która o dziwo nie wiedzieć czemu była dostępna dla nas co mnie to trochę zszokowało ale jednak była dostępna, więc troszkę też nic z tego nie rozumiem ale jednak była dostępna, jakoś sobie z nią radziłem bo zdawałem właśnie egzamin na operatora wprowadzenia baz danych i muszę powiedzieć, że dziwnym trafem dziwnym trafem, ale po prostu jakoś się udało więc no troszkę z tego nic nie rozumiem ale tak jak wspomniałem kiedyś miałem Google Chrome zainstalowanego na Windowsa 10 na Windowsie 7 i no niestety, ale to nie było dostępne więc troszkę też nic z tego nie rozumiem także pozdrawiam

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Puszkin

#26 ·

Transcription

Google Chrome już od jakiegoś dłuższego czasu jest jak najbardziej dostępny. Tylko tak jak mówiłem, stylu nie da się wyłączyć, po prostu czytelność ekranu też się nie da. To znaczy, style chyba można jakimś dodatkiem wyłączyć, wyłączyć, ale szczerze mówiąc nie wiem jakim. Dlatego jak na razie Firefox u mnie jest liderem, jak chodzi o używanie przeglądarek.

longshoot

#27 ·

Transcription

Ja Wam powiem, że ja używam sobie najnowszej Mozilla Firefox Quantum 58.2 czy jaka tamkolwiek jest teraz i naprawdę na moim sprzęcie chodzi to płynnie, szybko, a czasami jak coś się zawiesi, zwolni to nie jest to na tyle zauważalne, że mnie to denerwuje, tak więc naprawdę jest postęp.

Puszkin

#28 ·

Transcription

Widocznie poprawiają tam, bo istotnie mieli poprawiać. Chyba w kwietniu bodajże ta mocy dla ESR ma się aktualnić do 59-tki i to pan ocz ma wtedy przyspieszyć. Zobaczymy. Ja na razie zostałem przy 52-jce tej ESR. Acz może zobaczę sobie przenośną wersję tego Quantum najnowszego. Zobaczymy jak to będzie chodziło.

daszekmdn

#29 ·

1 likes
Transcription

Ja pozostałem jednak przy Chromie, cokolwiek by się nie działo, raczej będę z niej korzystał. Mozilla używam tylko do Facebooka i jakichś tam innych niektórych rzeczy, które na Chromie niestety do końca poprawnie działać nie chcą. Ponieważ po prostu kolejny raz zmieniać przeglądarki mi się nie chce. Może gdy Mozilla naprawdę będzie taka stabilna jeśli chodzi o chodzenie po stronach jak Chrome, w tym momencie to wtedy może zacznę z powrotem korzystać.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

waclawnh

#30 ·

Transcription

A kto by to pomyślał jeszcze parę lat temu, że chrom się tak wyrobi?

LINE

lukasz1993258

#31 ·

Transcription

Ludzie, rano mi jeszcze Firefox normalnie chodził, od paru minut mi zaczyna tak mulić niesamowicie, nie wiem dlaczego. Restart komputera nie pomógł, wyczyszczenie historii też nie pomogło. Macie jakiś pomysł?

turekcom

#32 ·

Transcription

No dobra, no ja używam na komputerze, mam teraz Windows 10 Jak miałem Windows 7 to używałem Firefoxa do 50-tki, 6-tki Mam jakieś Vivaldi, Chrome, Safari, Internet Explorera, to w ogóle nie używałem Safari też nie, bo z NVDA coś nie chciało gadać Jeszcze tam miałem Maxthon, to w ogóle z NVDA nie chciało gadać Więc jeżeli już to używałem najczęściej Firefoxa, potem był Chrome, Opera, Vivaldi A jak zupdate'owałem 7-tkę do 10-tki I... Firefoxa zupdate'owałem do 57 i 8 i tak dalej No to już Firefoxa przestałem używać, bo Firefox stał się po prostu nieużywalny Używalny za to stał się Chrome A to za sprawą wtyczki ChromeVox jest taka wytyczka i trochę tam ułatwia sprawę w ogóle I do takiego szybszego przeglądania do Edge'a używam A na Androidzie, o tamto dopiero mam Mam tak... Chroma, Opera, Firefoxa, Firefox Focus Samsung Internet I jeszcze mam jakby taką przeglądarkę, się nazywa ArticleRadar To jest... To znaczy to... Ten program no zgłasza się jako przeglądarka tam w menu tam czym otworzyć co nie jakiś tam link No to się to zgłasza też jako przeglądarka No i to fajnie służy na przykład do czytania artykułów różnych No jeżeli mamy na przykład na Facebooku Ktoś wrzucił link z dobre programy czy coś No to nie, nie musimy odpalać dużej przeglądarki A nawet Firefoxa Focus Tylko ten ArticleRadar się otwiera fajnie z Citrona W czytelny sposób tak jak na przykład w Pokecie No i można ten przeczytać I potem o tym zapomnieć no Albo zapisać bo też możemy zapisać sobie to No i tak tyle no z przeglądarek

lukasz1993258

#33 ·

Transcription

No właśnie ja mam najnowszą wersję Firefoxa i co najdziwniejsze jest po prostu, że na laptopie mi normalnie działa tutaj a niestety jeżeli chodzi o komputer stacjonarny to niestety z nieznanych przyczyn mi zwalnia i tak się dzieje od paru dni i ja nie wiem co może być tego bezpośrednią przyczyną Dzięki za oglądanie!

longshoot

#34 ·

Transcription

A ja wam tak w sumie powiem, że zastanawiam się, czy nie powrócić na jakąś starszą wersję Firefoxa, bo na 58.2 wersji, jaką właśnie chyba teraz mam. No, nie mogę przywrócić starej wersji YouTube'a, dlatego nie podoba mi się to i chyba sobie przywrócę.

lukasz1993258

#35 ·

Transcription

Zawsze możesz przewrócić tam w jakiś sposób. Ja obecnie, jeżeli chodzi o korzystanie z YouTube przez Firefoxa, to w ostatnim czasie nie korzystam, bo po prostu irytują mnie pewne rzeczy pod tytułem te całe reklamy w trakcie filmów albo przed filmami, więc ja, póki jeszcze L10 umożliwia taką możliwość, to sobie z L10 korzystam, jeżeli chodzi o YouTube'a, albo po prostu w najgorszym wypadku pobieram ten plik na komputer i tyle, bo korzystanie z YouTube'a przez przeglądarkę jakoś ostatnimi czasy, szczerze powiedziawszy, stało się tak uciążliwe, że to jest aż trudno do opisania, trudne, przepraszam, więc ja już z tego wolę nie korzystać. Tym bardziej, że kiedyś... Tym bardziej, że kiedyś z YouTube'a korzystało się troszkę w inny sposób i lepiej. Tak teraz, jak się korzysta z YouTube'a przez przeglądarkę, no to niestety, ale na reklamy się oczywiście tradycyjnie trzeba natknąć, bo to jest tradycja w tym kraju chorym. No i ostatnio też miałem taki przypadek, że coś oglądałem i w trakcie nagrałem czegoś i reklama się nagle pojawiła na to. Można na szczęście pominąć te reklamy, bo nie powiem, że nie. Bo można na szczęście to zrobić, ale no tak czy owak, to jednak jest denerwujące. Chociaż plus jest jedyny, jaki jest plus pół przeglądania YouTube'a przez internet, to jest taki, że można sobie spokojnie zrobić playlistę. Może kiedyś też ten to umożliwi, bo to byłoby fajne. Tyle.

lukasz1993258

#36 ·

Transcription

To znaczy miałem na myśli to, że jak włączymy film na YouTubie przez przeglądarkę, to na szczęście jest tak, że te filmy się same odtwarzają, więc to jest plus. No to chyba tyle.

DJGraco

#37 ·

Transcription

Co do nowego Firefoxa, to ja sobie ostatnio zacząłem trochę dostawać na innym komputerze szkolnym, ponieważ na szkolnym komputerze jest zainstalowana najnowsza wersja Firefoxa, chyba Quantum i powiem szczerze, że chodzi to lepiej, ta 58, 58 chodzi lepiej od 57 na pewno moim zdaniem, nie zaczyna się aż tak bardzo już. No ale jednak w domu używam cały czas 56, 56 02.

lwica

#38 ·

Transcription

Takk for at du så med. Takk for at du så med. Takk for at du så med.

Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.

Puszkin

#39 ·

Transcription

Cześć, witajcie, to Łukaszu, a może miast się irytować, że jest dużo reklam na YouTube, to może fajnie by było zainstalować sobie adblocka czy ublocka czy innego blokera reklam i być szczęśliwym. No a co do mozylii Quantum, to z nią tak jest, że ona na jednych komputerach chodzi lepiej, na innych gorzej. Ponoć od wersji 59 ma się to zmienić, no może już się zmienia. Dzisiaj pewnie sobie odpalę portable wersję i zobaczę. Jeśli mi się zaktualizuje do 58.02, to zobaczę jak to teraz chodzi. Ja cały czas używam Firefoxa 52 Extended Support Release. Pozdrawiam.

lwica

#40 ·

Transcription

Takk for at du var med oss i dag, og takk for at du var med oss i dag, og takk for at du var med oss i dag.

Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.
Poprzednia 2 / 6 Next