Humor, gry i zabawy

Śmieszne nazwy miejscowości

Started by misiek 200 posts last post 1 year ago Page 6 of 10

Ten Jerzy Dudek?
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

Koło Lubartowa jest Zawada.
Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

A koło Łowicza Zawady. I co z tego?
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

Rodzina mojego dziadka mieszka w Ruszelczycach, jednak nie wiem czy to jest miejscowość czy zwykła wieś :d
Pieniądze to nie wszystko.

Ważne, że tam mieszkają ludzie. Nieważne co. Może być.

#107 2 likes

Ja będąc na ostatnim wyjeździe dowiedziałem się o dwóch śmiesznie brzmiących miejscowościach.
Gdzieś w okolicach łodzi jest miejscowość która się wdzięcznie nazywa Leśne odpadki, natomiast w borach tucholskich mamy bardzo ciekawą wioskę Barłożno.

Ooo Denis- mieszkam w okolicach Łodzi i pierwsze słyszę.

No nie wiem. Może to nie takie okolice łodzi, w każdym razie coś takiego jest jak sie jedzie w tamte okolice.

ooo ja też mieszkam w okolicach łodzi i nie słyszałam.
marzenia się spełniają.

a sforne gacie
marzenia się spełniają.

#112 1 like

A już byóy przecież. Obejrzcie sobie Makarewicza na yt, zrobił o śmiesznych nazwach miejscowości parę odcinków

Z jego filmików przyszedł mi pomysł na ten wątek.

Patrząc dzisiaj w białostockim rozkładzie jazdy po jakich innych miejscowościach jeżdżą empeki. Przeglądając trasę lini numer 106 trafiłem na bardzo fajną miejscowość, która się nazywa Gniła.
Pozdrawiam

A jest miejscowość Kiła?

#116 1 like

Jezu, Łysy... :D

gzinka, błędów

Jak jechałem dzisiaj z Białegostoku do Sokółki sobie pospacerować to przejeżdżałem przez taką miejscowość jak Straż.
Pozdrawiam

zajączki misie korytkowo gdzieś w oidkarpackiem hyba
Time to exterminate.

Zajączki też są i w podlaskiem.
Pozdrawiam