Śmieszne nazwy oprogramowania
Back to Humor, gry i zabawy#1 Paulinux
Witajcie!
Ja dziś przychodzę z dwoma śmiesznymi nazwami,ale Wy może jakieś znacie.
Mianowicie program do wykrywania duplikatów plików to Dupeguru, a program chyba do kopii zapasowych na Linuxa nazywa się DejaDup.
Zapraszam do zabawy
#2 misiek
Kiedyś był taki asystent głosowy Snickers, program do czyszczenia kompa Odkurzacz, program do pobierania p2p Emule, strona z filmami osiolek.com, nie pamiętam już co to było Pajączek, durna gierka Kosmiczne lotki, wirus I love you, akurat nie wiem co powodował. Jeszcze był wirus w formie wyskakującej małpki, która opowiadała kawały i chyba można było z nią rozmawiać. Jak ktoś wie o co chodzi, niech napisze.
#3 cinkciarzpl
snickers wymiatał. Chyba dało się z nim nawet gadać? :D
#4 misiek
Przecież napisałem asystent głosowy. Tak dało się.
--Cytat (cinkciarzpl):
snickers wymiatał. Chyba dało się z nim nawet gadać? :D
--Koniec cytatu
#5 dariusz.1991 Archived
Snickers był genialny. Mój kolega miał dosyć jednej dziewczyny, której się podobał. Ta do niego wypisuje na gadu-gadu (to był 2007 rok), to on dla żartu podpiął do gadu gadu Snickersa i poszedł na kilka godzin do kumpla. Podobno niezła jazda była.
#6 Zuzler
Oo kurde, chciałabym to zobaczyć :D
#7 patrykkubaszczyk Archived
ale chyba go już nie ma.
#8 daszekmdn
Oficjalnie chyba nie ale?
http://pixeldash.pl/pliki/Snikers%204[1][1].0%20FULL.exe
#9 wredny
pajączek to edytor tekstu .balabolka to podobno po polsku gaduła a do pobierania z youtube był program o nazwie szatkownik.
#10 daszekmdn
Jak pierwszy raz zobaczyłem nazwę Balabolka w dzieciństwie to myślę co to jakiś Bolek co bale miał pisał czy o co chodzi, jaka bala jakiego Bolka.
#11 DJGraco
Chicken Nuggets
Klient twittera?
#12 Zuzler
W sumie określenie "gadacz" na syntezator mowy jest baardzo niefachowe i to aż śmieszne, jak to weszło do języka. :)
#13 camila
Ciekawe kiedy bedzie to uznane za poprawne - slowotworstwo to piekna rzecz. Poza tym moze nie o oprogramowaniu, ale apropo szczepionki pfizera mozna bylo natknac sie na nazwe bialka - lucyferaza...
#14 Julitka
Miałam podobnie. Pomyślałam sobie wtedy "Uuu, ten ruski to jednak dziwny język jest"...
-- (daszekmdn):
Jak pierwszy raz zobaczyłem nazwę Balabolka w dzieciństwie to myślę co to jakiś Bolek co bale miał pisał czy o co chodzi, jaka bala jakiego Bolka.
--
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#15 Zuzler
Dlaczego nikt nie wymienił Pazery? :)
#16 daszekmdn
Swoją drogą Pazera to jest nazwisko programisty. Ale fakt programy Pazery, które są darmowe... Coś się tutaj nie zgadza. Nikt nie wspomniał bo to jest chyba oczywista oczywistość heheh.
#17 Zuzler
No właśnie zgadza się, dla użytkowników to skąpstwo/pazerność mogą być czynnikiem decydującym o używaniu tego, nie czegoś płatnego. :)