Welcome to my wątek :D. W pewnym wątku poruszono temat dotyczący niezbyt ogarniętej twórczości muzycznej czyt. płyt z Bazarów etc. W tym wątku dzielmy się jakimiś znalezionymi nieudolnymi coverami etc :D
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
Tamten wątek był o piraceniu, poto podciąga się właśnie taką twórczość takich psełdowykonawców podpisujących się pod oryginałami. Ja na razie mam tylko to. Co do dziwnych i śmiesznych cowerów- do takich mogę zaliczyć Radio Hlew czy Dja łysego. O tych pierwszych wiem co nieco. Generalnie ta grupka powstała przypadkowo po pijaku a ich przeróbki i skecze były robione raczej dla jaj. Ten drugi nie mam pojęcia zkąd się wzioł. Kilkanaście lat temu wszyscy to mieli poprzegrywane na kasetach, później płytach niewiadomo zkąd a te nagrania rozprzestrzeniały się jak wirusy. A pamięta ktoś Smerfne hity? To był akurat strzał w 10. Dzieciaki mogły w reszcie słuchać takiej muzy jak np- starsze rodzeństwo z tekstami i śpiewem ich wtedy ulubionych bohaterów. Tą serię tworzyła akurat jakaś duża muzyczna wytfórnia chyba- Emimusic. I szkoda, że ją uśmiercili.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
O kurde. Smerfne hity. Miałem kiedyś kasetę z tymi cudami. To były czasy. Co do dj łysego, to za sam projekt odpowiedzialni są ludzie z pewnego krakowskiego pirackiego radia fm, które rzeczjasna już nie istnieje. Nie pamiętam teraz nazwy. Ale nie wiem, czy to nie było przypadkiem radio bucówa.
Apropo dziwnych znalezisk muzycznych to ja może coś udostępnię. I niech ktoś mądry mi powie co to jest za muzyka, co to za wykonawca i zkąd to się wzięło. Domyślam się tylko, że to fragment wycięty z jakiejś imprezy lub koncertu. https://www.dropbox.com/s/fccfd1uv78nant2/11 Ścieżka 11.mp3?dl=0
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
Wejdcie na gimby nie znają i jest odcinek o Crazy Frogu.
Sygnatura – Uczcij poległych i cierpiących ocalałych ciężką pracą, ponieważ porażka zawsze może się zdarzyć, jednak nigdy nie staraj się udawać, że jesteś doskonały, ponieważ prowadzi to do gorszego końca niż porażka, wiedzie na ścieżkę hańby i nikczemności.
I o Smerfnych hitach, i o Blok27 czy o Ozone. Tylko czy to dziwne albo śmieszne? Po za Smerfnymi hitami to wszystko sezonówki. A jeden z członków Ozone zrobił później niezłą karierę pod ksywką- Dj Dambalam.
To ja coś mam. Wie może ktoś kto jest wykonawcą tego: https://www.youtube.com/watch?v=or1jNvzKFSo I nie sądzę jak twierdzą, coniektórzy że jest to Pietrzak czy młody Laskowik.
Z kielc. Na początku nagrywali tylko na Yt. Jak dla mnie- to grupa parodystów, która nie ma co mówić wybiła się szerzej, głównie w necie. Może nie są wielkimi gwiazdami, ale podrzędnymi youtuberami też nie.
____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.