Forum

Co lubimy robić w wolnym czasie?

Forum mieszane

Previous 2 / 2

adelcia

#21 ·

1 likes
Transcription

No, to jest tak, że jeżeli człowiek nie pracuje ani nie studiuje, tak jak w moim przypadku, to tego wolnego czasu jest multum. Natomiast ja i mój wolny czas to przede wszystkim są wyjazdy na karuzelę, czy to w wesołych miasteczek objazdowych, czy stabilnych. I zajmowaniem się w ogóle całym tym tematem, też trochę od strony technicznej, też sporo czasu poświęcam uczeniu się języka holenderskiego, a najbardziej zimą, jak rzeczywiście mam już całego świata dosyć, to wtedy układam puzzle w czasie wolnym. I to nieraz tak, że 7-8 godzin po prostu układam, jedyne co robię to wyskoczę sobie na toaletę albo coś zjeść, a tak naprawdę nie gadam. Nie chcę z nikim, bo mi się nie chce z nikim gadać, jedyne co mam wtedy w głowie to te puzzle, żeby je ładnie poukładać, znaczy ładnie, nie chodzi o to, że ładnie, ale chodzi o to, żeby to wszystko pasowało tam, gdzie pasować powinno. Więc tak to wygląda z moim czasem, którego mam sporo, natomiast jeżeli już ja gdzieś wyjeżdżam, to lubię się bawić z różnymi, nie wiem, tabelami. Jak z celowymi, w których mam na przykład całą w ogóle kasę na ten wyjazd, przeliczoną, policzoną, wszystko zapisane, co do czego, ile to będzie kosztowało i tak dalej, i tak dalej, a też jak gdzieś jadę, to na przykład, nie wiem, w mapach Google'a mam po prostu zrobione, nie wiem, wycieczka do, taką nazwę i w tym mam pożucane wszystko, czego będę potrzebowała. Także organizacja moich wyjazdów jest, no zajmie trochę czasu, ale to potem w praktyce się bardzo fajnie sprawdza i na dodatek daje mi to radość, że mogę sobie to w ten sposób ładnie wszystko pięknie zorganizować. Także z tym moim czasem wolnym to jest tak. No i teraz po najnowszemu, jak sami słyszycie, siedzę tutaj na tym autynie, jakiś tydzień może, więc... Różne. Różne to jest z tym wolnym czasem.

daszekmdn

#22 ·

1 likes
Transcription

Ja się tu nie wypowiedziałem, to trzeba nadrobić. Cóż się lubię robić w wolnym czasie? Przede wszystkim rozmawiać z ludźmi, bo to mi pomaga, gdyż jak nie rozmawiam z nikim i jestem sam, popadam w różne dziwne stany. Przez różne sytuacje, które przeżyłem, tak mam i niestety chyba nic się z tym nie da zrobić, a nawet jeśli się da, to ja się na to nie piszę. Co do innych rzeczy, które lubię robić w wolnym czasie, no bo przecież nie tylko jedną taką rzecz mam. Bardzo lubię przeglądać różne częstotliwości radiowe, nasłuchiwać po prostu fal krótkich. To jest moje duże hobby, mam w miarę sensowne pojęcie w tym temacie. Chociaż i tak nie mogę się z tym zrozumieć. Nie mogę się równać do mistrzów, że tak się wyrażę. I po prostu, gdy mam na to warunki, siadam sobie przy odbiorniku, przeglądam stację, nagrywam i po prostu później publikuję to w internecie. Dzielę się ze światem tą oto właśnie pasją. Jakby ktoś chciał linka do kanału, mogę gdzieś tam rzucić na PM. Poza tym, w wolnym czasie lubię też programować, ale to mi się zdarza niezbyt często. Tym bardziej, że kiedyś mi się z księści zdarzało, a teraz już tak mniej. Ale jednak się zdarza. Lubię sobie usiąść, napisać coś i cieszyć się tym, że mi się udało. Nawet jeśli później tego nie publikuję, bo to typowa testówka. Poza tym... Lubię tworzyć muzykę, chociaż to mi nie wychodzi. No i na koniec. Oczywiście nie układam tego najważniejsze i najmniej ważne, bo to było dość ciężkie. Wszystkie te rzeczy lubię robić w miarę na tej samej częstotliwości. W takiej samej częstotliwości. Lubię też skanować FM. Wracając do radia, żeby odbierać stacje z dalekich stron tropo. Czym jest tropo? Odsyłam do Wikipedii, niestety. Bo nie umiem tego przełożyć na definicję. A poza tym, już tak na sam koniec. Lubię testować różne aplikacje. A z wszechświe pozakomputerowych, tak typowo. Lubię nagrywać na kasety, zgrywać kasety, chociaż to już wraca znowu do komputerowych zainteresowań. Lubię wyjeżdżać, zwiedzać lubię bardzo, generalnie, w wolnym czasie. Gdy mogę gdzieś jechać, to staram się jechać. Ogólnie bardzo lubię jeździć samochodem. Gdziekolwiek. To jest też rzecz, która mi pomaga. Po prostu wychodzę z domu, zakładam słuchawki, wsiadam do samochodu jak ktoś gdzieś jedzie i może mnie zabrać ze sobą. Zakładam słuchawki, podpinam odtwarzacz, puszczam muzykę i nic się dla mnie wtedy nie liczy. Cały świat jest oddalony. Ja jestem tylko w tym miejscu, oddzielony od wszystkiego z zewnątrz. Często tak mam. I to mi naprawdę pomaga. Gdy jest mi źle, potrafi mi to poprawić nastrój jakoś tak. Uspokoić mnie. Gdy na przykład jestem zdenerwowany. No i co poza tym? Chyba wszystko. Trochę się rozgadałem, ale to nieważne. No i oczywiście lubię Was czytać i słuchać. Bardzo lubię czytać blogi na eltenie. To jest po prostu codzienny rytuał. Wiekiorem siadam. Lub nawet czasami w ciągu dnia. Otwieram blogi. Ostatnio aktualizowane blogi. I chłonę to wszystko, co ludzie piszą. Chyba, że to cytaty. No to raczej nie. Bo do cytatów jestem uprzedzony. Niestetyż albo stetyż. Dla mnie stety. Mniej spamu. I lubię czytać forum. Z słuchaniem głosowych rzeczy już trochę mniej. Kiedyś bardzo lubiłem siedzieć i słuchać po prostu godzinami. Jak ludzie się wypowiadają. Co mówią. Słuchać nowych głosów. Teraz też lubię. Ale jakoś tak to jest na miejscu ostatnim. Po tekstowych forach i blogach. No chyba, że ktoś naprawdę fajne. Że się mówi lub pisze. Na forum lub na blogu. No to wtedy się chętnie słucha. No i tyle. A i lubię jeszcze montować audio. Różne. Różnego typu. Utwory. Scenki jakieś. Czasami piszę jakieś chore scenki. Później to montuję. I wszyscy się z tego śmieją. Ja też. No to jest głupie i chore. Ja to tak specjalnie. Było śmiesznie. No i lubię. Właśnie pokazywać nieraz te swoje chore wytwory. Cóż mi chorego wyobraźnia wymyśli. Na przykład. Co ja bym mógł tu podać za przykład. Co ja bym mógł tu podać za przykład. Nie wiem. Niech inni. Albo nie. Lepiej się nie będę kompromitował na forum. Jednak nie podawajcie. Ci co wiedzą to wiedzą. Ci co nie są przynajmniej mniej zdemoralizowani. No. I pozdrawiam.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Puszkin

#23 ·

Transcription

O kurcze, ja się tu nie wypowiedziałem, jestem mega zdziwiony, no to nie ma co się dziwić, bo zostanę, no reszta nieważne, chociaż po 5 rano jest, ale nie będę brzydkich słów używał i nie powiem kim zostanę, jak się będę dziwił, natomiast już nie eftopując, to w wolnym czasie, którego teraz mam strasznie dużo, to lubię oczywiście wypowiadać się na litanie, w wątkach, na forum głosowym, no dobra, bo wyjdzie, że się chcę przypodobać naczelnemu, prezesowi, innym moderatorom, administratorom tego programu. Poza tym słucham dużo muzyki, radia, komputery również, lubię testować. Lubię testować sobie różne programy, jeśli mogę, gram w radiu internetowym na www.radiodht.com i lubię również rozmawiać z ludźmi na teamtalku, jestem na serwerze dyflonet.com i tam można mnie usłyszeć, usłyszeć mój cudowny, akademikny, słodki głos. No to... Tyle i pozdrawiam serdecznie.

denis333

#24 ·

Transcription

No to ja może się wypowiem, no tak jak chyba większość, jak jest multum wolnego czasu, to już nie wiadomo co z nim cholera jasna zrobić, że tak powiem. Ja już to bym najchętniej wziął, czy tak brzydko powiem, tyłek w troki, jak to moja babcia lubiła sobie powiedzieć i poszedł gdzieś do pracy. Ostatnio byłem na wyjeździe, trochę w celu szkoleniowym, trochę też w celu wypoczynkowym, więcej tego wypoczynku było. Niemniej jednak, tak zazwyczaj, jeżeli nie mam mnie gdzieś na zewnątrz, tudzież nie imprezuję, no to jestem na komputerze, przeglądam fora muzyczne, siedzę na timtoku, gram w różne gry, audio, w sumie nic szczególnego. No i moderuję forum LTE. Nie wiem, że tak powiem, albo sprawdzam co tam na LTE, dobrego bądź złego, kogo ochrzanić, kogo pochwalić, tak to wygląda u mnie.

Moonlight22

#25 ·

1 likes
Transcription

Co ja lubię robić w wolnym czasie? Na pewno robić to, czego nie robię, kiedy jestem zajęta, czyli w zajętym czasie. Czyli na pewno słuchać ulubionej muzyki, czytać różne opowiadania, słuchać różnych kabaretów i tego typu różnych rzeczy. Co jeszcze? Kiedyś to jeszcze lubiłam rysować. Ale to było kiedyś. Może jak mi by się tak nagle zachciało, to bym może jej coś narysowała. No i chyba to tyle. Dziękuję.

"Ich kann nur für das kämpfen, was ich liebe, ich liebe nur, was ich respektiere, ich respektiere nur, was ich verstehe".

lwica

#26 ·

Transcription

Dzień dobry. Co do mojego wolnego czasu? Myślę, że najbardziej lubię słuchać muzyki i to jest taka odskocznia. Jeżeli mam na przykład w danym dniu, nie wiem, 10-15 minut wolnego czasu jedynie, to z całą pewnością poświęcę go na posłuchanie muzyki. Jeżeli mam dłuższy jakby okres wolnego czasu, no to czytam książki. Bardzo dużo książek czytam. Rozmawiam ze znajomymi. Tutaj najbardziej chyba z Moonlight22, z którą po prostu gdzieś tam sobie potrafimy egzystować całkiem długo na różnych komunikatorach. Spędzam czas z kotem moim. Chodzę na spacery i w ogóle wiele jakichś takich różnych aktywności uprawiam. Ciekawych. Pozdrawiam.

Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.

Monte

#27 ·

Transcription

Ja w wolnym czasie lubię pisać opowiadania, wiersze, książki, czytać książki albo słuchać audiobooków, słuchać muzyki, oglądać filmy, wymieniać wiadomości ze znajomymi na Facebooku, a od ponad miesiąca i na Eltenie. Lubię oglądać seriale. I to właściwie tyle.

Give me a sign.

lukasz1993258

#28 ·

Transcription

Aseriyelete hakeli bir şakandaç.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Monte

#29 ·

Transcription

W jednym z wątków opowiedziałam o serialach jakie lubię, możesz tam zajrzeć i będziesz to miał.

Give me a sign.

strowbery

#30 ·

Transcription

Takie jeszcze dodam, że a propos wolnego czasu też, to na Team Talku uwielbiam, czy na Discordzie słuchacie, kto się miksuje sety, po prostu uwielbiam.

<3 :* <3

lwica

#31 ·

Transcription

Hej, witajcie. Ja w wolnym czasie, ostatnio chyba najbardziej lubię spać, dlatego że mam tak mało tego wolnego czasu, że jak go mam już i mogę się wyspać, to jest super. Lubię odwiedzać przyjaciół, a jeśli nie mogę ich odwiedzać i jestem w domu, to z nimi rozmawiać, konwersować. Lubię czytać książki, to się nie zmieniło. Słuchanie muzyki też jest nadal najważniejszą po prostu czynnością prawie. I lubię jeszcze na przykład pomagać ludziom, więc uczestniczę w różnych wolontariatach, czy jak ktoś do mnie napisze i potrzebuje pogadać, nawet ktoś, kto nie jest w gronie moich bliższych znajomych, to zawsze chętnie pomogę, wysłucham i jakby tak sobie staram się robić, żeby wszyscy byli zadowoleni. Chociaż akurat jeżeli komuś pomagam, to wolę pisemnie. Nie lubię jak ktoś pogada. Bo nie znam za bardzo, mi się nagrywa i po prostu muszę wysłuchiwać, nie wiem, 20-minutowej głosówki, bo to trochę nie. Dlatego też jak kogoś mniej znam albo nie muszę koniecznie, to mało ludzi ma mój numer telefonu. Raczej ci bliżsi, bo właśnie wiem, że niektórzy to w sumie by często dzwonili i dużo dzwonili, a nawet z przyjaciółmi to też tak gadać jako gadać to tak niezbyt. W sensie... W sensie... W sensie... W sensie no lubię, ale nie jakoś strasznie dużo wolę pisać, jednak lubię grać czasami, czy na Quentinie, czy to w Crazy Party. Wiadomo, przeglądać Fora, Eltonowy i blogi interesujące mnie. No i to chyba byłoby na tyle.

Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.

lukasz1993258

#32 ·

Transcription

Ja ostatnio w wolnym czasie raczej wolę skupiać się na znajomych, no bo jak człowiek tak siedzi ciągle sam, na dłuższą metę jest to nie do zniesienia.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

markus1234

#33 ·

Transcription

Co ja lubię robić w wolnym czasie? No w wolnym czasie to ja najczęściej jak chcę sobie z warsztatu terapii zajęcia wejdę sobie Włączam komputer i sprawdzam co tam nowego w internecie Czasami jakąś piosenkę poszukam jak będzie jakaś taka fajna Czasami sobie włączę radio ale już zaraz rzadziej włączam radio Kiedyś częściej włączałem teraz już rzadziej No i czasami przesypiam Niestety co uważam że to jest badałki Że po prostu jak wrócę zmęczony to po prostu zdarza mi się przysnąć I to przysnąć nie przez 15 minut tylko przez godzinkę, dwie

lukasz1993258

#34 ·

Transcription

A ja ostatnio w wolnym czasie sobie siedzę na tym toku, ponieważ zbytnio nie ma co robić, to zawsze się z kimś pogada, albo sobie chodzę na spacery, tak jak kiedyś, albo po prostu sobie słucham muzyki, albo oglądam film, albo sobie czytam książkę.

Monte

#35 ·

Transcription

Ja już od dłuższego czasu gram też w gry audio, w wolnym czasie.

Give me a sign.

lukasz1993258

#36 ·

Transcription

Ja kiedyś grałem w gry audio, ale to bardzo dawno temu. Grałem w Serce Zimy, ale to już chyba w 2014 roku i to też chyba z parę razy w to grałem. Bo takich polskich gier audio to jest chyba malutko, nie ma takich ciekawostek.

markus1234

#37 ·

Transcription

Co do gier audio, to jak kiedyś grałem, jak byłem mały, jeszcze do lasu chodziłem w chłodnej podstawówce, to w audiodiska często grałem i top speeda. A teraz czasami sobie crazy party włączę, tryb walki, ale to już rzadko. Gry audio już mnie tak nie ciągną jak kiedyś.

lukasz1993258

#38 ·

Transcription

Nie wiem, żeby pociągły, jakby chociaż parę było po polsku normalnych.

gadulec15

#39 ·

Transcription

Ja lubię oglądać seriale kryminalne typu Młode Gliny i żeby było załóżcie deskrypcją, a tak to testuję różne aplikacje i różne tam rozwiązania, przepraszam za moją wymowę, ale mam problemy z wymową i z motryką.

Previous 2 / 2