Podział tej grupy
Back to Archiwum Eltena#1 pajper
Powstaje lokalny chaos i chciałbym nieco nad nim zapanować. Problem wynika ze złożoności tematycznej.
Często silnie przenika się idea samego Eltena jako serwisu i Eltena jako klienta na komputery PC. Nie wiadomo więc, gdzie jaki wątek utworzyć.
Stworzyłem nowe forum - "Pytania i odpowiedzi". Przeniosłem tam wątki będące konkretnymi pytaniami "Jak?", "Poco?", "Dlaczego?"...
Teraz pewien problem to fora "Klient dla systemu Windows" oraz "Elten Network", gdyż wiele, bardzo wiele tematów się przenika.
Dalej: "Problemy" i "Propozycje" - fora zawalone starymi rzeczami. Można przenosić do Archiwum jak leci, ale wtedy tam dopiero będzie śmietnik.
Można utworzyć dwa fora: "Archiwum problemów" i "Archiwum propozycji", ale czy ma to sens?
Poddaję do refleksji. Jeśli ktoś ma jeszcze jakiś pomysł na fora, zapraszam do podzielenia się nim.
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#2 Paulinux
Szczególnie, że nie zawsze wiadomo, co jest otwartym pytaniem, a co tak naprawdę małym problemem. Wydaje mi się, że ten podział nie jest dobry, bo pytania i problemy to bardzo zbliżone pojęcia, natomiast lepszego pomysłu na ten moment nie mam.
#3 misiek
Proponował bym pozamykać wątki z problemami, które zostały naprawione i porobić dopiski rozwiązany. I do nich zrobić arhiwum.
#4 Paulinux
Ale jak ktoś ma taki problem i chce najpierw zrobić research, czy taki wątek już był to nic mu nie pomoże to, czy problem jest już rozwiązany, czy nie. Bo to w sumie też zależy, o jakich problemach mówimy, czy o problemach z użytkowaniem, czy z funkcjami.
#5 balteam
Pytania i odpowiedz i problemy są bardzo nieintuicyjne. Wolę stary układ. Pomysłu na lepszy nie mam. Chyba, że wrzucamy wszystko do archiwum już niepotrzebne i sobie tam niech będzie chaos.
#6 pajper
Zmieniłem nazwę forum "Problemy" na "Błędy". Może będzie troszkę intuicyjniej.
Bo ostatecznie w forum "Błędy" nie idzie o problem pt. "Nie wiem, jak otworzyć notatkę", a o problem pt. "Elten się sypie, jak otwieram notatkę". :)
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#7 Paulinux
O, tak już prędzej