EltenLink

Podział tej grupy

Back to Archiwum Eltena

#1 pajper

Powstaje lokalny chaos i chciałbym nieco nad nim zapanować. Problem wynika ze złożoności tematycznej.
Często silnie przenika się idea samego Eltena jako serwisu i Eltena jako klienta na komputery PC. Nie wiadomo więc, gdzie jaki wątek utworzyć.
Stworzyłem nowe forum - "Pytania i odpowiedzi". Przeniosłem tam wątki będące konkretnymi pytaniami "Jak?", "Poco?", "Dlaczego?"...
Teraz pewien problem to fora "Klient dla systemu Windows" oraz "Elten Network", gdyż wiele, bardzo wiele tematów się przenika.
Dalej: "Problemy" i "Propozycje" - fora zawalone starymi rzeczami. Można przenosić do Archiwum jak leci, ale wtedy tam dopiero będzie śmietnik.
Można utworzyć dwa fora: "Archiwum problemów" i "Archiwum propozycji", ale czy ma to sens?
Poddaję do refleksji. Jeśli ktoś ma jeszcze jakiś pomysł na fora, zapraszam do podzielenia się nim.

#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
2019-10-15 01:23

#2 Paulinux

Szczególnie, że nie zawsze wiadomo, co jest otwartym pytaniem, a co tak naprawdę małym problemem. Wydaje mi się, że ten podział nie jest dobry, bo pytania i problemy to bardzo zbliżone pojęcia, natomiast lepszego pomysłu na ten moment nie mam.

Happy hacking
2019-10-15 01:29

#3 misiek

Proponował bym pozamykać wątki z problemami, które zostały naprawione i porobić dopiski rozwiązany. I do nich zrobić arhiwum.

Chcesz być dilerem? Chcesz być bandytą? Mieć własny burdel, pasuje ci to. Chcesz mieć kopyto i wrogów jak Don Vito? Chcesz iść do puchy, do piachu i na co ci to.
2019-10-15 01:38

#4 Paulinux

Ale jak ktoś ma taki problem i chce najpierw zrobić research, czy taki wątek już był to nic mu nie pomoże to, czy problem jest już rozwiązany, czy nie. Bo to w sumie też zależy, o jakich problemach mówimy, czy o problemach z użytkowaniem, czy z funkcjami.

Happy hacking
2019-10-15 01:49

#5 balteam

Pytania i odpowiedz i problemy są bardzo nieintuicyjne. Wolę stary układ. Pomysłu na lepszy nie mam. Chyba, że wrzucamy wszystko do archiwum już niepotrzebne i sobie tam niech będzie chaos.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2019-10-15 10:09

#6 pajper

Zmieniłem nazwę forum "Problemy" na "Błędy". Może będzie troszkę intuicyjniej.
Bo ostatecznie w forum "Błędy" nie idzie o problem pt. "Nie wiem, jak otworzyć notatkę", a o problem pt. "Elten się sypie, jak otwieram notatkę". :)

#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
2019-10-15 11:20

#7 Paulinux

O, tak już prędzej

Happy hacking
2019-10-15 13:25