Dzień dobry, że na forum Radio SK rozwinęła się dyskusja o Agorze, postanowiłem założyć wątek na temat grupy radiowej Agory.
I w tym wątku będzie można się dzielić na temat tej grupy, jakieś postępy, które ta grupa ma, nie wiem, jakieś nowe stacje, które ona produkuje, czy coś.
Generalnie co się tam u nich dzieje ciekawego.
Z jednym zdaniem to najnowsza ich stacja to Radio Pogoda, powstałe z sieci Blue FM, które nadaje taką muzykę, starą dosyć.
Radio Pogoda nadaje muzykę dla seniorów. Tam jest muzyka z lat czterdziestych i chyba potem dalej idzie.
Nie powstała na sieci Blue FM, tylko powstała faktycznie z polsko-węgierskiego radia Blue FM,
z krakowskiego radia KRK, z opolskiego Radia Złote Przeboje, które miało dwie częstotliwości i jedna akurat została oddana dla Radia Pogoda.
Następnie Radia Pogoda jakiś czas później powstało w Warszawie na bazie radia Nostargia.
Jak się nie mylę. I nadaje na dwóch częstotliwościach. Przyczynę jednej częstotliwości nadaje tylko dwanaście godzin na zmianę z radiem Jutrzenka.
A najbardziej teraz co mnie rozpierniczyło w sumie jakiś czas temu to to, że Radio Pogoda zagrało na Śląsku, we Wrocławiu i jeszcze gdzieś na bazie radia Rockradia.
Czyli zastąpiło tam o Rockradiu, które jest tylko dostępne w Warszawie.
W Warszawie, w Opolu i Bydgoszczy i chyba gdzieś jeszcze.
Ponadto Radio Pogoda ma zagrać w Gdańsku.
A jeśli chodzi o opinie odnośnie Radia Agory, to ja praktycznie nie słucham stacji tej grupy.
Więc się nie wypowiem. Mogę tylko powiedzieć, że taka średniała. Pozdrawiam.
Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.
No tak, ten Gdańsk na 87,8, ta częstotliwość już od wielu lat była spekulowana.
Co na tym będzie? Co na tym będzie?
Kurczę, jak ja czytałem te komentarze na Radzie Polsce, to po prostu...
Grupa Agora. To jest dosyć duża grupa miejska. Wchodzę tam, nie wiem, żebym teraz nie palił czegoś.
Brimżyl, Gazeta Wyborcza, Chyba, Klaudia, Zagazet.
Jest księdza, która tutaj też jest, już nie pamiętam.
Zobaczymy.
Zobaczymy.
Oto KFM.
Nie wiem, czy ktoś z Was się uchwała za dietę.
To KFM, takie średnie informacyjne linki.
To jest teraz u wszech ludzi.
Jest też to Kano, przy kawie telewizyjnej.
Stop Klatka TV.
Tylko ja nie wiem, nie wiem, ogląda Was.
Ktoś z Was ten Kano czy...
On jest chyba filmowy filmem.
Lecz to tak, że...
To na razie tyle.
Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.
Szczerze to mi się ta grupa Agory nie podoba, ani trochę, choćby ze względu takiego, że zakazują w nsoftcie udostępniania swoich streamingów. Jakby to było, Bóg wie co.
I taka jest moja opinia.
Żadna grupa radiowa, czy to Time, chociaż wiadomo, że Time teraz głupotę kolejną wymyśliła pod tytułem generowanie streamingu, ale to w celu takim, żeby było jak najwięcej wejść na SK GO.
Czy to grupa RMF, która jeszcze tego nie wymyśliła. Wszystkie grupy mogą spokojnie udostępniać swoje linki do słuchania stacji.
Tak jak grupa radiowa Agory oczywiście.
Żeby było śmiesznie.
Wymyśliła sobie coś innego i nie ma linków na nsoftcie.
No i szczerze powiedziawszy ta grupa mi się w ogóle nie podoba.
Agory.
Oni tylko myślą chyba o ludziach starszych.
Tak naprawdę.
Bo tak, mamy Talk FM, ale Talk FM mi się nie za specjalnie podoba, aczkolwiek czasami słucham.
Jest radio Złote Przeboje, jest radio Pogoda. Co z tym radiem Pogoda, to naprawdę przesadzili.
Moim zdaniem.
I tyle.
Pozdrawiam.
Ten pan z msoftu pisał mi kiedyś, że oni podobno mu nawet grozili, że jak nie usunie tych streaminków, to oni mu coś tam zrobią, że nawet były groźby, tak więc ostro oni jadą.
Jeśli ktoś właśnie lubi takie różne ciekawostki radiowe, właśnie bezpośrednio związane w tym wypadku z grupą właśnie radiową Agory,
to może sobie wpisać w Winampa czy cokolwiek innego stream5.radioagora.pl slash testowymp3
i może sobie posłuchać bazę trzech stacji radiowych, czyli Rock Radia, Złotych Przebojów i Radia Pogoda
ze wszystkimi dżinglami trzech, co jakiś czas. Są te utwory przeplatane, wyświetlają się tytuły tych utworów, co będzie teraz i co będzie za chwilę.
Strumień jest nadawany w MP3-256, więc...
Też jest ciekawie.
Na tym strumieniu już wcześniej różne rzeczy były.
Na przykład jakiś czas temu były troszkę starsze densy, tak 2000...
No, wzwyż, najwięcej właśnie 2009 do wczesnego 2010.
Nie było późniejszych, co ciekawe.
Taka im się jakaś baza włączyła, więc polecam sobie ten stream dodać stream5.radioagora.pl
slash testowy.mp3
Wiadomo, że czasem będzie w niektórych odtwarzaczach trzeba poprzedzić http://
Ale może kogoś to zainteresuje.
Ciekawe, ciekawe, swoją drogą, naprawdę, muszę sobie tego streamu posłuchać, bo w sumie, no, no, no, a jak się o tym streamie dowiedziałeś, tak z ciekawości, szukałeś po prostu sobie, czy gdzie ty to w ogóle?
Nie wiem, czy ja coś źle wpisuję, niestety u mnie to działać nie chce, a z chęcią bym sobie tego posłuchał.
Wpisuję tak, jak mówiłeś, ale niestety u mnie to nie chce za wszelką cenę działać.
Jeżeli u kogoś to działa, to niech ktoś mi da znać, czy to w ogóle jeszcze działa.
stram5.radioagora.pl
testowy.mp3
ja powtórzy jeszcze raz dla pewności ale
no u mnie się to normalnie odpala
jak chcesz Łukasz to mogę wysłać link
do tej stacji
przez wiadomość prywatną
dziękuję
Co do Radia Agory, to ja też miałam stream, ale gdy go odpalałam, to po prostu był błąd i nie wiem nawet dlaczego.
I to akurat źle, że komuś tam grozili, bo nie powinni tak, moim zdaniem.
A powiedz mi jaki stream i do czego miałaś, do jakiego radia, bo Agora to jest grupa, no nie, to ja postaram ci się znaleźć, bo oni jednak te streamy mają, tylko że po prostu, może ty masz jakiś stary, to weź nie wiem, na PM się zgłoś, to ci może, to ci mogę pomóc.
Do Gracjana, skoro jesteś w stanie pewnych streamów poszukać, to znajdź mi streamy ze wszystkich stacji grupy radiowej Agory, jeśli mógłbym Cię o to poprosić, bo chciałbym to mieć, jeżeli jest taka możliwość i tyle.
Dzięki ci Gracjanie za te streamingi. Szkoda tylko, że jeszcze nie ma lokalnych streamingów Radia Pogoda poza Warszawą, no ale jak to mówią, mówi się trudno.
Także na razie tyle i jeszcze raz stukrotnie ci dziękuję.
Wiesz co? Mam dla Ciebie mały promyk nadziei. Jest szansa, że są lokalne strumienie Radia Pogoda, bo kiedyś pewna osoba, z którą pisałem, z którą wymieniałem się mailami, napisałem w jednym z maili, że Agora ma strumienie Radia Pogoda lokalne.
I ja się teraz, ale ten mail, ale co ważne, ten mail był już dwa lata temu, w 2016 roku był wysyłany, tak więc mogło się zmienić, tak więc ja wysłałem już maila do tej osoby z pytaniem, czy dalej są te strumienie, bo ta osoba jest bardziej zorientowana niż ja, więc taki promyk nadziei Tobie dam.
Jak otrzymam odpowiedź, to tutaj się ogłoszę w wątku i powiem, czy są, czy nie ma.
Jak są, to Ci podażę.
Dziękuję Ci gracjanie bardzo, bo ja sobie tak to zbieram, bo przynajmniej grupa radiowa Agory w przeciwieństwie do grupy radiowej Tajm nie używa tych tokenów nieszczęsnych, więc jeżeli ta osoba, do której pisałeś maila z zapytaniem o te lokalne streamingi ma je,
no to będzie to oznaczyło tylko tyle, że po prostu te streamingi jeśli ma one będą nadal, że tak powiem aktywne. Także jeżeli znajdziesz to podeślij, ja Ci oczywiście z góry będę wdzięczny i tyle.
This site uses cookies to enhance your experience.