Co mam zrobić, by Vo przy tłumaczeniu tekstu w aplikacji na inny język z łaski swojej się zamknął? Przy nauce zwłaszcza poszczegulnych słów jest to niezmiernie irytujące. Nie idzie nic usłyszeć, bo Vo zagłusza lektora.
W pierwszym przypadku najzwyczajniej w świecie nie zdąrzę tego zrobić, bo uprzednio muszę kliknąć w tłumaczenie, a zanim zatrzymam Vo tłumaczenie się wyłączy. Druga opcja w ogóle niema sensu, bo przecież muszę wiedzieć co czytam, więc jak mogę mowę wyłączyć.
Mam apkę do nauki słówek. Mam dane słowo po polsku i po naciśnięciu w nie jest tłumaczone na obcy język, ale niestety to tłumaczenie, które się odtwarza Vo praktycznie całkowicie zagłusza. --Cytat (siwy4don): Opisz dokładniej, co i jak robisz, bo tak trochę średnio rozumiem z pierwszego wpisu w jaki sposób przeszkadza Ci voiceover.
Mam to wyłączono i nie o to tu chodzi. Vo po kliknięciu czyta polskie słowo i tłumaczenie tak jak się pisze, podczas gdy lektor w aplikacji czyta tłumaczenie normalnie, ale jak mówiłem- Vo go zagłusza. --Cytat (denis333): Hmm. Może wyłącz sobie ustawieniach podpowiedzi używania elementów typu: stuknij dwókrotnie, aby otworzyć etc?
Ustaw się na przycisku, stuknij dwukrotnie trzema palcami, żeby wyłączyć mowę, a potem dwukrotnie jednym palcem, żeby lektor powiedział Ci słowo poprawnie, a potem znowu włącz sobie mowę trzema palcami.
Witam, a wyłączyć złagodzenie dźwięku, co by VO nie był priorytetowo odtwarzany, da to tyle, że głośność lektora i VO się wyrówna, nie będzie tego przyciszania dźwięków kiedy VO gada, albo wyregulować osobno głośność VO tak, żeby lektor był głośniej. Pozdrawiam
Dzięki- sprawdzę. --Cytat (patrykuss12): Witam, a wyłączyć złagodzenie dźwięku, co by VO nie był priorytetowo odtwarzany, da to tyle, że głośność lektora i VO się wyrówna, nie będzie tego przyciszania dźwięków kiedy VO gada, albo wyregulować osobno głośność VO tak, żeby lektor był głośniej. Pozdrawiam