Psychologie

Elektrošoky

Started by lenka 14 posts last post 6 years ago

čo hovoríte na elektrošoky?
Lenka

Leni počula som rôzne skusenosti. Niekto je zato niekto nie. tak sa rada dozviem ten kto tým musel prejsť.

Ja som tým prešla ale nepamätám si na to hehe.
Lenka

Leni ako to prebieha tie elektrošoky? Ak to nieje velmi osobne samozrejme

ja si tie moje nepamätám, ale veľakrát som si to pozerala na youtube, stačí napísať ect a zobrazí sa veľa výsledkov. Je to tam po anglicky nahraté, škoda že nie je také niečo aspoň po česky.
Lenka

a co to teda je?

Ale to ťa uspia a dajú ti do hlavy trochu elektrického prúdu a ty dostaneš krátky záchvat a potom ťa zobudia.
Lenka

a na co to je?

na zlepšenie nálady.
Lenka

Ahojte,
Ja som si myslel, že to slúži aj na to, že napríklad dokážu tým vymazať niektoré nepríjemné spomienky a podobne, ale môžem sa mýliť.

vymaže sa každému niečo iné, ja si nepamätám tri mesiace zo svojho života.
Lenka

Fúha, takže to ešte nevedia presne riadiť tak, aby napríklad stimulovali iba určité centrá mozgu, kde chcú niečo liečiť?

nie, toto riadiť nevedia.
Lenka

Ja som napríklad kedysi v nejakom časopise čítal, že sa dajú už stimulovať aj určité časti mozgu, napríklad, že skúšali stimulovať nejakú časť mozgu a tým vedeli vyvolať epi záchvat a potom skúmali, že čo sa deje vtedy v mozgu, ale určite sú to ešte veci, ktoré sú iba v rámci výskumov tak isto ako napríklad aj pokusi s kmeňovími bunkami a podobné veci, ale určite sa veda rozvýja a časom to snáť budú vedieť aj kontrolovať a riadiť.