Jaka jest szansa ze uda nam sie w sklepie rozgadac telefon?
Back to inne#1 adelcia
hejwam,
tak mnie zastanawia taka rzecz.
zalozmy ze trzymamy w reku gdzies w sklepie jakis tel.
i zalozmy ze chcielibyszmy go kupic.
tylko naprzyklad niewiemy czy wystarczy nam 3 giga ramu, albo lepiej 4.
no i tak.
Jaka jest szansa ze uda nam sie w sklepie rozgadac telefon by sobie z gadaczem troche pochodzic po tym telefonie aby sprawdzic czy np dla nas lepsze bedzie 3 albo 4 giga ramu?
#2 misiek
Zależy od sprzedawcy i jego widzimisie, napewno tak standardowo możesz sprawdzić Iphona.
#3 mucha
albo iść z kimś widzącym i uruchomić ja zawsze tak robię
#4 adelcia
no dobra a skoro przytoczylam ten temat 2 3 lub 4 giga ramu to na co wszystko ma ram wpliw?
i dla naszych gadaczy jest wazna 4 giga ram?
#5 misiek
Jeśli chodzi o Androida- 4 gb to już standard. W mniejszą pamięć już niema co się bawić. W tym przypadku im więcej, tym lepiej. I to nie jest tak, że sprawdzisz sobie telefon na już i wszystko będzie pięknie. Ewentualne złe działanie odczujesz po kilku miesiącach używania. W sklepie to każdy telefon będzie chodził pięknie. Jeszcze co do twojego posta Mucha, którego akurat nie rozumiem- co ci to da, że pujdziesz sobie po telefon z osobą widzącą?
#6 adelcia
chodzilo mu chyba o to, ze nie na kazdym telefonie mozna od tak odpalic talkbacka. i ze czasem widzacy musi to wlaczyc zeby szmy mogli z tym troche popracowac.
w ogole mi sie przydal wariant 4 gb ramu i 32 wewnetrznej.
teraz mam 64, a zajete mam okolo 14 albo 15 gb. wiec 32 by mi wystarczalo.
tylko ze z 4 gb ramu to sa 64 ky wlasnie.
ehh
#7 misiek
Adelcia- w przypadku Androida ważny jest też procesor. Napewno nie kupuj niczego z prockiem Mediateca. Snapdragony od serii szustej, w górę działają w porządku, jednak też nie przesadzajmy, że pięcioletni telefon ze Snapdragonem 600 będzie działał super. Raczej miałem na myśli nowsze telefony. Exynosy Samsunga z tego co wiem też są w porządku. O Kirinach Hujawaya niczego nie wiem, ale ludzie raczej też je sobie chwalą.
#8 misiek
Polskiego Talkbacka trzeba uprzednio zainstalować, a czy sprzedawca się zgodzi na instalację zewnętrznego oprogramowania to już inna sprawa.
--Cytat (adelcia):
chodzilo mu chyba o to, ze nie na kazdym telefonie mozna od tak odpalic talkbacka. i ze czasem widzacy musi to wlaczyc zeby szmy mogli z tym troche popracowac.
w ogole mi sie przydal wariant 4 gb ramu i 32 wewnetrznej.
teraz mam 64, a zajete mam okolo 14 albo 15 gb. wiec 32 by mi wystarczalo.
tylko ze z 4 gb ramu to sa 64 ky wlasnie.
ehh
--Koniec cytatu
#9 adelcia
wlasnie to tes problem.
ze my chcemy cos kupic, a okazuje sie, ze w cale nie mamy pewnosc czy to przy pierwszym uruchomieniu zadziala.
eeee
#10 misiek
Dobra- zapomniałem, że nie jesteś polką, więc może u was z tym jest inaczej- nie wiem.
--Cytat (adelcia):
wlasnie to tes problem.
ze my chcemy cos kupic, a okazuje sie, ze w cale nie mamy pewnosc czy to przy pierwszym uruchomieniu zadziala.
eeee
--Koniec cytatu
#11 adelcia
eee e spoko to bedzie pewnie to samo.
ja jak odpalilam xiaomi mi a1 to to dzialalo
ale wlasnie ze i tak niemamy pewnoscy.
no chyba ze przy nokiach?
#12 adelcia
narazie moj xiaomi mi a1 ma 18 miesiecy, wiec chyba jeszcze jedna aktualizacje antka dostaje.
ale potem siegne po cos nowszego jak sie to to juz nie bedzie aktualizowac.
#13 misiek
Zacznijmy od tego, że na całe szczęście masz telefon z czystym Androidem. Aktualizacje dostaniesz conajmniej jedną. Ja bym go na razie nie wymieniał. I zarówno Nokie, jak i twój Xiaomi, jak i np- Motorola One vision, czy One action są w programie czystego Androida. Na czystym systemie wszystko powinno hulać jak złoto. I jeśli chcesz mieć wszystko działające na start patrz tylko na tele z czystym Androidem.
#14 adelcia
a tak to prawda narazie dostaje.
dwie aktualizacje juz miall, wiec chybajeszcze jedna bedzie.
#15 balteam
Najprościej z osobą widzącą podejść do sklepu i tyle. Co do aktualizajcji, poczytać ile producent zazwyczaj daje. oneplus nie jest czysty a ma jedne z najdłuższych wsparć.
#16 adelcia
jak ja kupowalam mi a1 w zeslym roku to juz chyba mial rok wtedy.
wiec licze ze jeszcze moze moze moze 10 tke bede miala, albo i to nie. bo 3 lata chyba trwa to wsparcie aktualizacji, a ja juz kupujac wiedzialam ze ten tel ma 1 rok.
#17 mucha
ja zawsze biorę samsunga bo pewne telefony dla nas jeśli nie cce się komuś bawić w jakieś apki lanhery i takie tam
#18 tomecki
Ano, zwłaszcza jak w początkowym okresie na S7 nie działało Quizwanie, a teraz Commentary ma duży problem z launcherem Samsunga. Normalnie wzór dostępności.
#19 balteam
ee, no to tak: quizwanie teraz nigdzie nie działa, więc samsung był prekursorem.
no i voice assistant sobie dobrze radzi, taka tania wersja csr;P
No i wiem, że wasze 2 posty są jakby sprzeczne z tym co powiem, ale wystarczy zmienić launchera i śmiga wszystko.
Tak w codziennym użytku samsung jest dobrym wyborem, a tak w mniej codziennym i tak ciężko cośznaleźćlepszego od s10e jak chcesz mieć wejście na słuchawki normalne, kompaktowy telefon.
#20 mucha
jak się używa kommentary anie talkback to tak jest mi wszystko śmiga