Nevidomý a technika

Kazetové a digitální diktafony, magnetofony, hifi-věže a velká nebo malá rádia

Started by msuchy 21 posts last post 5 years ago Page 1 of 2

Ahoj. Tady můžete psát, jaké jste měli a možná ještě máte kazetové a digitální diktafony, magnetofony, hifi-věže a velká nebo malá rádia. Klidně můžete taky napsat, kdy jste je dostali. Já jsem svůj první magnetofon dostal v 1995, byl to placatý magnetofon s placatou šňůrou, kovovým držákem a obě přetáčení se musela držet. Byl to magnetofon, který ještě měla moje mamka jako malá a bylo k němu i několik kazet. Samozřejmě uměl nahrávat. Ve stejném roce jsem dostal magnetofon dvojče s rádiem a CD. Ten jsem zřejmě dostal jako kompenzační pomůcku. V rádiu jsem mohl poslouchat fm, krátké, střední nebo dlouhé vlny. Hlavně na dlouhých vlnách šly hodně chytat zahraniční stanice, možná i z Afriky nebo nějakých dalších exotických zemí. A taky na některých místech byla krásně slyšet Eureka, kterou jsem si několikrát půjčil ze základky na prázdniny. Buď bylo slyšet jen takové hluboké bzučení, když byla zapnutá nebo práce disketové mechaniky. Předtím jsme rádio doma neměli. Ještě ve stejném roce jsem dostal k Vánocům svůj první diktafon. Ten měl automatické převracení kazety a rádio s fm a středními vlnami. dalo se tam i přepínat mono na stereo a naopak. V 1999 jsem dostal druhý diktafon, který už neměl autorevers, ale daly se tam přepínat 3 rychlosti přehrávání. Ve 2000 jsem k Vánocům dostal třetí diktafon. U něj se dal nastavit větší rozsah rychlosti kolečkem a přepínačem jednou tolik snížit. V tom roce jsem taky dostal malé rádio na tužkové baterie, které umělo fm a střední vlny a mohl jsem ho poslouchat na reprák nebo sluchátka. Ve 2003 jsem k Vánocům dostal čtvrtý diktafon, který už měl jen volení rychlosti kolečkem a přepínač pro jednou tolik snížení. Ve 2004 jsem dostal druhé malé rádio na tužkové baterie, protože to předchozí už nějak dobře nefungovalo. Ve 2005 jsem k Vánocům dostal velkou hifi-věž s velkými repráky a ty měli i kulaté tunelové otvory pro basy. Do věže se u nich strkaly jen dráty a ty se zajišŤovaly takovými přepínači. Věž byla na dvě kazety, které se do ní strkaly páskem dolů a na 3 CD. Několik roků zpátky jsem si v Brně v Tescu prohlížel nějakou věž na 5 CD. Rádio v mé věži se ladilo ručně nebo si dokázala uložit hodně stanic do paměti po automatickém ladění. A ani tlačítka na práci s kazetami nebyla mechanická. Ve 2007 jsem si koupil první digitální diktafon Olympus ds-50, když se u nás objevily. Ve 2009 jsem začal rádio poslouchat i na Nokii N82, kterou jsem si koupil. Ve 2012 jsem k Vánocům dostal druhý digitální diktafon Eltrinex v12 pro, na kterém jsem taky začal poslouchat rádio. Ve 2016 jsem si koupil malé rádio Sencor srd215, kde se dá poslouchat rádio nebo hudba ze sd karty a flashky. Má normálně vysouvací anténu a ladí se kolečkem nebo po vyhledání stanic tlačítky. Taky může sloužit jako externí reprák po spojení kabelem se zdrojem zvuku do line-in vstupu. Nebo po připojení k počítači ho počítač najde jako další zvukovku nebo jako další disky. A má zvýrazněné basy. Baterii má tu do mobilu a v rádiu se dá nabíjet. Ve 2016 jsem si ještě musel koupit druhý diktafon Eltrinex, protože mi u předchozího přestalo fungovat usb.

kokso tak ty máš teda dobrú pamäť. Naše najstaršie rádio bolo v kuchyni, neviem aká to bola značka. Potom dalšie sme mali z Polska, značka Sanio. Asi v roku 1990 som dostala svoj prvý magnetof´on Aiwa. Bol to dvojkazeťák a mal dokonca vlny sw1 aj sw2. Na sw2 som okolo roku 2000 počúvala rádioamatérov, ako sa rozprávali pomocou vysielačiek a rádiostaníc. Potom sme kúpili veľkú vežu Philips. Potom menšiu vežu, kde sa už dali prehrávať mp3. Môj prvý diktafon bol na velké kazety, značka Panasonic. Mala som ho až do roku 2005. Neskôr som si kúpila diktafon Olympus dm550, ktorý mám doteraz a počujete ho v mojich zvukových nahrávkach tu na Eltene.
Lenka

můj první diktafon byl Philips dvt1200, ale na moje rádia si nevspomenu:D

a zapoměl jsem napsat, že příští týden dostanu Eltrinex v12 pro.

Určitě budeš s Eltrinexem spokojený.

Jeej, Eltrinex bude určite dobrý, počula som dobré referencie.
Lenka

Ahojte, mam velmi vela kaziet ktoré by som potrebovala zdygytalizovať.
Môžete mi poradiť čo zakúpiť, aby som kazety mohla dať do počitača teda z nich neako nahrať?
ˇdakujem.

no, bude k tomu treba asi nejaký magnetofon, aby sa kazety dali prehrávať. A ostatné je už ľahšie, treba kábel jack jack, tak nejako to spojíš s počítačom a ideš.
Lenka

Leni dik

Zítra napíšu o tom diktafonu. dostanu ho zítra.

tak eltrinex mám už v ruce. chtěl jsem se zeptat jestli je normální, že tak strašně dlouho trvá, než naběhne.

Jo, je to normální. A jak ti jde učení se s ním?

dobrý. jakej by jsi mi doporučil hlas? mám všechny.

Já používám myslím Jana. Je to ten nejstručnější hlas, že třeba říká čtvrtek, třetího října 2019 a ne je čtvrtek třetího října 2019.

ten rychlej

Myslím ten nejstručnější hlas, ne nejrychlejší, to je myslím Jiří.

zdravím, tak já mám diktafoon eltrinex, a musím říci, že je opravdu super.

michale, byl ten hlas v tom diktafonu už, když už jsis sis ho koupil?

ahojky,
prvný magnetofon co mělajsem pro sebe, bylo nějaki s jedného obchodu v německo, pod jménem Wertkauf. mělajsem tam Radio, Kasety a CD. ale to se brzo zničel... potom mělajsem nějaki magnetofon, nepamatuju se jaka značka.
potom mělajsem od 1998 do dnes Hi-FI značky Sharewood. Ale CD trochu blbně. krátke ještˇe mělajsem nějaki šnajder, ((schneider) ale se zničil. Teˇd mám od 2 Let Hifi značky Denon. Ale Kaseta mi blbně.
škod :(
mělajsem dyktafon Olympus dm550, DM5, a potom milestone 312 a Olympus LS14. Potom mě ukradl někdo milestonea, a mělajsem jenom LS14. teˇd znovu mám Milestone 312 ACE už od 3ch let.
jak mi bylo 13 let mělajsem dyktafon pro normalních kaset, nějaki Sony. je byl to dobrý. ale bohue se zničil..

Von meinen Dokumenten und meiner Abstammung ausgehend sagen sie, dass ich Deutsche bin. Doch meine Seele und mein Herz fragt niemand. Tief in mir drin weiß ich, dass ich Tschechin bin.
Going from my papers and family, they say that I am German. But noone is asking about my heart and soul, because very deep inside myself I know that I am Czech
jestli jenom zobrazí moje dokumenty, a koukají na moje rodina, ríkají, že jsem nemka, ale nikdo ne zaptal, co je hluboko v mé duši a srdce. protože já vím a cítím, že hluboko ve me jsem cešká!

zdravím, já mám ještě kazet hodně, ale převádím je do počítače.