Witam nieco odważniej Choć mam problemy z pisaniem, bo zjadane są niektóre litery. Czy używacie webvisum? Ja to robię od niedawna i z dosyć dobrym skutkiem. Jednak odpewnego czasu mam problem . Jeżeli chcę skorzystać jednego dnia kilkukrotnie z tej wtyczki, topojawia się komunikat że mam odczekać 30 sek. i spróbować ponownie -error 33. Robiętak, czekam dłużej i bez skutku. Czy to tylko tak u mnie czy i Wymacie takie problemy?
Program należy pobrać ze strony producenta i tam się zarejestrować. Aby go używać trzeba mieć kod aktywacyjny. Można go uzyskać samemu pisząc do producenta. Ale można też dostać ten kod od jednego z redaktorów Tyfloświata. Ja tak zrobiłem i e-mailem otrzymałem kod. Chciałem tu wkleić linki do programu i artykułu w Tyfloświecie ale nie wiem jak to zrobić, a ręcznie nie bardzo mogę.
Witam są informacje na temat instalacji, rejestracji i adres e-mail, skąd można uzyskać kod aktywacyjny. Informuję, że Tyfloświat już działai w artykule pod adresem: http://www.tyfloswiat.pl/node/186
A ja używam i sobie chwalę jego zalety. Czasami bywa że nie potrafi prawidłowo odczytać kodu z obrazka, ale to zdarza się i widzącym, trzeba więc powtórzyć operację. A jak pojawi się komunikat że program nie może odczytać obrazka to trzeba zrestartować przeglądarkę albo komputer.
Witam Wczoraj nastąpiła aktualizacja przeglądarki mozilli. Po ponownym uruchomieniu komputera i przeglądarki pojawił się komunikat że wtyczka webvisum została wyłączona ponieważ nie może być zweryfikowana. Przez menu narzędzia wszedłem w zakładkę dodatki i na liście odnalazłem tą wtyczkę. Jednak nie można jej ręcznie uruchomić.Jest tylko przycisk usuń. Sprawdzałem przy innych dodatkach na mojej liście i tam jest możliwość wyłączeniaalbo włączenia dodatku. A jak to zrobić w przypadku webvisum?
Czy problemy zaczęły się gdy mozilla ff zaktualizował się do v. 43.0? Niestety nie znam angielskiego więc nie napiszę do twórców dodatku. Proszę Cię więc o podzielenie się informacjami gdy otrzymasz odpowiedź z ich strony.
This site uses cookies to enhance your experience.