Transcription
A więc tak, pytanie pierwsze, co do MacBooków i Maców, to tak naprawdę, jeżeli chodzi o nowe Maki, no to tak cena mniej więcej od 3 tysięcy w górę, no można kupić MacBooka za 17 tysięcy z M2, można kupić MacBooka za 10 tysięcy z M1, a można kupić jakieś Ery, które są tańsze lub Maki Mini.
Maki Mini to jest coś takiego jak stacjonarka, czyli trzeba mieć, no podłączyć własną perweturę, własny monitor, itp. itd.
Jeżeli chodzi o nowe ARPS, używane MacBooki, no to można dobrego makaru za 2 tysiące kupić, za 1500, za 2,5, to tak naprawdę cena się waha, no dużo są, jak to się mówi, amplitudy.
Co?
Cenowe, jeżeli chodzi o MacBooki, czy tam Maki Mini, czy Maki R, MacBooki R, bo są MacBooki Pro, MacBooki R i Maki Mini.
Drugie pytanie, co do baterii, bateria jest bardziej, jak to się mówi, wydajniejsza niż na Windowsie, u mnie widzę, że ta bateria, nie testowałem jej tak,
ale, no, tak z 7 godzin powinien wytrzymać, będziemy robić takie testy, gdzieś tam za tydzień, ile ta bateria na Macu potrafi wytrzymać,
ale myślę, że około 6-7 godzin pracy powinno mi to starczyć, jeśli chodzi o używanego Maca, bo wiadomo, że on był już trochę używany, a na nowych Macach, no to, nie wiem, słyszałem nawet dziś, że z 12-13 godzin potrafi wytrzymać.
Tak?
Tak?
Czy to jest prawda? Nie wiem.
A trzecie Twoje pytanie, no to MacBooki Pro i R, to wyglądają tak naprawdę, jak normalny laptop, tylko cienki, chudy, bardzo malutki, no mój ma, nie wiem, z 13 sali, 12 sali ma ten laptop, mniej więcej coś około tego, a MacBooki Mini, tak, MacBooki Mini, Maki Mini, to są tak zwane,
jak mówiłem, stacjonarki i to wygląda jak, no, jak dekoder DVB-T, mniej więcej, czyli to też nie jest duże, tak naprawdę, no tylko wiadomo, to już potrzebuje prądu, bo to jest tak zwana stacjonarka, ale też to duże nie jest.
No i ten bardziej załącznik się pojawi, może w tym tygodniu, jak gdzieś tam sobie tego Maca wezmę, z tamtego pokoju, może sobie przy stole usiądę i wezmę jakiś inny telefon, no nie iPhona, bo na iPhone'ie się będzie nagrywało, ale na przykład Asusa wezmę i będę nagrywał na Asusie, a tutaj będę z iPhone'em prezentował, czy z iPhone'em będę prezentował.
No i jeszcze zapomniałem o jednej rzeczy, bardzo fajna sprawa, jeżeli na przykład kupujemy sobie coś na Allegro.
Z Maca, czy cokolwiek, czy, ale, czy, nie wiem, z Allegro, czy z X-Comu, czy jakieś inne, jak to się mówi, rzeczy, mamy wywód płatności Apple Pay.
Wybieramy płatność Apple Pay i tak naprawdę nie musimy się pieprzyć za jakimiś przerwami PayU, za jakimś logowaniem się do banku, tylko wystarczy, że na zegarku potwierdzimy płatność i już nasz zakup zostanie sfinalizowany.
Na...
Windowsie, jeżeli mamy kartę podpiętową do Google Pay'a, do jakichś telefonów, który ma możliwość płatności Google, tak samo możemy zrobić na Google Chrome przeglądarce.