Telefony - dyskusja ogólna
Back to inne#261 misiek
Ja do Samsunga też nie byłem bardzo długo przekonany. Dopiero zacząłem się przekonywać gdy weszła seria Galaxy.
#262 Lowca_Androidow
Ależ oczywiście, ja się przekonuję najpierw organoleptycznie, ja muszę mieć fizycznie telefon w ręce, same parametry dla mnie nie wystarczą, najpierw oczywiście przeglądam parametry, potem opinie, a na końcu wygląd, wykonanie i jeśli wszystko współgra i mi odpowiada wówczas jestem w stanie się zdecydować nawet na jakąś nowość, jak to było u mnie w przypadku Xiaomi Mi Max 2
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#263 misiek
Łowca idąc twoim tokiem rozumowania- a co to za firma Xiaomi? Produkująca wszystko co się da jeśli chodzi o elektronikę? I ile czasu jest znana w Pl- dwa lata? I co- przerzuciłeś się na Xiaomi z Samsunga?
#264 Lowca_Androidow
Nie ja, to telefon dla mojej byłej żony :)
Telefon wykonany bardzo dobrze, miły dla oka, działa naprawdę szybko i się nie zawiesza, zdjęcia rewelacja.
Oczywiście nie zamieniłbym się na samsunga, ale w tej cenie powala konkurencję zarówno jakością wykonania jak i parametrami, oczywiście w stosunku do ceny.
Ten Xiaomi był przykładem, przez neta bym nie kupił, musiałem poczytać, a potem dotknąć i dopiero mogłem zdecydować.
To samo było z BlackBerry, mimo iż opinię o tych telefonach znałem, znałem ich możliwości, ale zanim kupiłem musiałem fizycznie się z nim zapoznać.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#265 mucha
ja mam dokładnie to samo hoć pod czas wyboru telefonu stawiam na dany model
#266 Lowca_Androidow
Ja z regóły też, przy wyborze blackberry padło na niego, bo ma klawiaturę fizyczną, telefon nietuzinkowy i wyjątkowy zarówno parametrami jak również i designem, no i czytnik ekranu, ale jak widziałem to było świetnie, czytnikiem się po prostu wspomagałem, ale jak przyszło pracować jedynie na czytniku, okazało się to mocno utrudnione.
Xiaomi był nie dla mnie, ten model akurat w tym kolorze typowo dla kobiety, no i jak dla mnie zbyt duży 6,44 cala to sporo :)
#267 pates
ale gigant.
@łysy. Xiaomi to bardzo dobra firma. Używałeś? Ja mam mibanda2 i naprawdę. Za podobne opaski płacisz więcej i tylko za markę wsumie.
#268 misiek
No pewnie- wypisałem tu referat i zmarnowałem tylko czas, bo oczywiście Elten brak odpowiedzi i cały post poszedł się dymać. W totalnym skrócie napiszę tylko tyle, że nie uważam by Xiaomi były złymi produktami, a wszystko tak na prawdę okaże się po latach, i zobaczymy w jakim kierunku ta firma pujdzie. Huaway też kiedyś mieli jedne z najtańszych telefonów, a dziś ich produkty cenowo równają się z Samsungiem i jednak są gorsze.
#269 pates
huawei mate 20 pro podobno lód chwali, ja tam nie wiem, ta marka jakaś taka słaba mi się wydaje.
#270 balteam
huawei 20 pro przedewszystkim ma kilka fajnych bajerów typu ładowanie innego fona, no i fakt, chwalony jest.
#271 mucha
nie no hiułałeje są dobre biją na głowę aparatami np samsunga a hiułałeja z podobnymi parametrami co samsung możesz mieć jakieś 200 zł taniej