#61 cinkciarzpl
Denis dobrze prawisz. Prawda jest taka że NVDa jest strasznie zasobożerny a jak już do tego dodać ślepe klienty twittera to nie ma ch**a we wsi, to musi zamulać.
#62 denis333
Dokłądnie. Chociaż i tak tw blue jest z tego wszystkiego najlepiej zoptymalizowany po tym co zauważyłem. Co do poprzedniego wpisu: nie jestem jakimś zażartym zwolennikiem jawsa, a przynajmniej obecnie, bo istotnie kiedyś bardzo ceniłem sobie ten czytnik ekranowy za dużo ciekawych rzeczy, naprzykład obsługę internetu wiele bardziej logiczniejszą niż w nvda. i do tej pory mogło by toto lepiej działać.
Brakuje mi chociaż by ignorowania niektórych elementów na poszczególnych stronach.
Ale tutaj nie o tym.
Wracając do irca, przypomniało mi się, jak w 2013 z kilkoma śmiałkami testowaliśmy taki sposób konwersacji. Chyba ty @cinkciarz wtedy również z nami czatowałes o ile się nie myle. Miranda wypadała naprawdę spoko, i ja nie rozumiek skąd ta gówno burza o zżeranie zasobów przez ten program.
#63 hryniek
Z Mirandą sprostuję... TO nie byłą wina Mirandy, zrobiłęm testy i przepraszam za wprowadzenie w błąd, co do NVDA, to jest Python, a to jak wiadomo jest język o wyższym poziomie niż taki c++, w ktorym za pewne taki JFW jest pisany, więc to siłą rzeczy musi tak chodzić jak chodzi, jakby to w Javie było... BYłoby jeszcze gorzej. Abstrahuję, że trzebaby całe ichnie runtime mieć zainstalowane.
#64 hryniek
Jeszcze co do MIrandy zadam na pół retoryczne pytanie. FB chodzi tam jak chodzi i pytanie brzmi: Czy ono na pewno nie ma wpływu na responsywność systemu, szczególnie na słabszym sprzęcie.
#65 daszekmdn
Na słabszych komputerach fajnie działa porzucony już chyba Instand bird.
Po za IRC chyba nic nie trybi ze znanych mi komunikatorów.