ewentualnie jeszcze można by było
załóżmy w innym mieszkaniu
jakbym spróbował coś nagrać i zobaczyć, czy to będzie to samo
czy nie, no i wtedy się problem rozwiąże
może być to z instalacją albo coś zakłóca teoretycznie, trzeba by było to posprawdzać
inaczej powiem
było to sprawdzane
chyba w jeszcze jednym mieszkaniu
w Sosnowcu, wystarczy wejść w wątek
nasze sny
i wiem, że był tam
któryś wpis
któryś wpis tam był
w którym opowiadałem
o śnie dotyczącym mojej mamy
i ja
mówiłem go tak trochę cicho, a w tle było
słychać telewizor i też było puczenie
tak
więc możesz sobie to sprawdzić
bo tak było i jestem tego pewny
Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.
A teraz, proszę Państwa, witam Was z mikrofonu, z słuchawek, tego samego, który był używany parę postóp wstecz, przez który buczało.
Teraz ten mikrofon jest podpięty pod komputer stacjonarny i jak słychać, mili Państwo, nic nie buczy, nic się nie dzieje, wszystko pięknie działa.
Także macie teraz niewątpliwą przyjemność usłyszeć, znaczy się, jak to brzmi.
A brzmi to moim zdaniem bardzo fajnie.
Pozostaję Wam to do Waszej oceny.
To są słuchawki z mikrofonem.
One mają wejście combo, to znaczy jest jeden czek jakby do słuchawek i mikrofonu, ale tutaj jest przedłużka.
W którą wpina się właśnie słuchawki, także macie przyjemność usłyszeć, jak to pięknie działa.
Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.
Ello siema, ja tutaj jeszcze raz się udzielam, już parę postów nagrałem na tym mikrofonie na przykład w grupie Spamwar na forum głosowym, ale jeszcze nagram tutaj, tak więc ja się nagrywam z mikrofonu Rode NT-USB.
I no naprawdę ten mikrofon podoba mi się, kiedyś bardziej mi się podobał niż Rode NT-1A, mikrofon na kabel XLR.
Ale teraz w sumie zastanawiam się kiedyś nad...
...zainwestowaniem w ten mikrofon, aczkolwiek może coś lepszego dźwiękowo dla siebie znajdę, zobaczymy, a na razie trzymam się tego mikrofonu do nagrywania jakichś tam voice-overów czy wokali, ale Blue Yeti także używam, tak więc no na razie to tyle.
Jeszcze w sumie mam mikrofon BM-800 z...
...taką kartą, która się nazywa F8 i to jest tak jakby pseudo, no powiedzmy, że taki mikser do live'ów, tam są jakieś efekty dźwiękowe, można sobie jakiś reverb dać, trochę zdjąć bas z mikrofonu, jest jakiś tam autotune, zmiana głosu, no i te w sumie ode mnie.
Jeszcze jeden post ode mnie, bo chciałem tylko powiedzieć, że w tym poprzednim używałem dwóch popfiltrów na tym mikrofonie.
Miałem taką typową gąbkę nakładaną na mikrofon oraz domyślny roadowski popfilter, który przychodzi, a przynajmniej mi przyszedł z tym mikrofonem.
A teraz tą gąbkę zdjąłem i nagrywam się tylko z tym popfiltrem metalowym takim, który jest w pewnej odległości od tego roada.
Ja nie mam za bardzo słuchu, nie jestem jakimś audiofilem czy jakkolwiek to by nie nazwać, realizatorem dźwięku.
Dla mnie to brzmi troszeczkę jaśniej, ale nie wypowiadam się jak mówiłem, bo się na tym nie znam.
Ale jak już mówiłem, bardzo mi się podoba brzmienie tego mikrofonu.
I polecam go bardzo, ponieważ jest naprawdę dobry.
Dzień dobry, witam Państwa bardzo serdecznie.
Nagrywam się z mikrofonu kalibracyjnego Sony, którego już się kiedyś tam nagrywałem.
Modelu dokładnie nie pomnę, kiedyś go znałem, ale mi gdzieś umknął.
Teraz tak, bo on generalnie lewokanałowy, a teraz mam go podłączonego do karty Creative, która ma wejście mikrofonowe mono.
I co ciekawe, ten mikrofon brzmi na tej karcie trochę inaczej i jest nawet lekki przydźwięk 50Hz.
Nie wiem dlaczego, ta karta jakoś inaczej odbiera dźwięk z tego mikrofonu.
Bo jak go podłączałem do karty w laptopie, która ma wejście mikrofonowe stereo, no to tak właśnie to brzmiało.
Więc tutaj jest taka zmiana.
Ale myślę, że jako taką je słychać.
Chciałem po prostu pokazać tutaj, jak to wszystko wygląda.
Kurde, nie powiem Ci teraz, bo musiałbym znać dokładny model, a ten mikrofon był w zestawie do jakiegoś kina domowego, a tak się zaplątał u mnie i w sumie przypadkowo się znalazł i tak jakoś jest.
One służą do pomiaru czegoś tam, jakiegoś nagłośnienia czy czegoś tam, nie wiem dokładnie.
Zasadniczo mikrofon kalibracyjny to jest mikrofon do kalibrowania na przykład głośników, co oznacza tyle, że ma mieć bardzo liniową i równą charakterystykę przede wszystkim, natomiast żadnych pop-filtrów, żadnego, nie wiem, jakichś tam różnych rzeczy.
To ma być prosty mikrofon do właśnie kalibracji głośników, do różnych takich rzeczy i do tego jest dobry. Do fokalu no właśnie raczej średnio, bo jak zresztą połowie też na załączonym, nie obrazku, tylko nagraniu, no właśnie tak sobie przenosi. Znaczy straszny ma popyt i to tak ma być trochę.
A mam sobie taką śmieszną kartę dźwiękową, taki jakby pseudo mini mikserek do livestreamów, no i jak możecie usłyszeć, to no niestety zależy jak dla kogo, dla mnie niestety, bo nie mogę tego wyłączyć.
No ale cóż, jest sobie odszumiacz, są różne efekty dźwiękowe, również można sobie zmienić głos, prawda, jest tam jakiś pseudo autotune, taki rozstrojony, ale zawsze coś.
No i cóż, no.
Jeszcze.
Jest sobie ta karta, nazywa się ona F8.
Wreszcie podłączałem słuchawki, żeby siebie słyszeć na tym mikrofonie.
Mam podłączony pod tą kartę właśnie mikrofon BM800.
No i właśnie tak.
Tak.
No są, jak mówiłem, różne efekty, można sobie dać reverb na przykład, więc w sumie, no tyle chyba w sumie jest od co tej karty, jeszcze można zmienić sobie tam jakieś tam basy i takie tam inne rzeczy, prawda, albo trochę przyciemnić dźwięk czy coś, jak to tam się nazywa.
No i są różne efekty właśnie, jak na przykład taki.
I.
I.
I.
I.
I.
I.
I.
I.
I.
I.
I.
I.
I.
I.
I.
I.
I.
I.
I.
I.
I.
I.
I.
I.
I.
I.
I.
I.
I.
I.
I.
I.
I.
I.
I.
I.
I.
I.
I.
I.
I.
I.
I.
I.
I.
I.
I.
I.
I.
I.
I.
I.
I.
I.
I.
I.
I.
I.
I.
I.
I.
I.
I.
I.
I.
I.
I.
I.
I.
I.
I.
I.
I.
I.
I.
I.
I.
I.
I.
I.
Fakty chciałem pokazać.
Co tu jeszcze znajdę?
O właśnie.
A to już było.
No i w sumie to chyba tyle jeszcze.
Jestem jeszcze mógł zdjąć wysokość głosu.
A właśnie o tym mówię, prawda?
Ha ha ha ha ha.
No.
Właśnie to.
Można zmienić wysokość głosu, prawda?
Elegancko sobie.
Jeszcze też zrobić wyższy kąt, żeby wziął jakiś chipmunk, prawda?
Alby miliewórki, prawda?
Wszyscy znają i kochają.
No.
Tak więc...
...
...w zasadzie to...
...to było na tyle.
Jeszcze tylko...
Jeszcze tylko ten...
...jest...
...ten...
...no...
...jak to się tam...
...to się...
...to ten śmieszny autotune tutaj jest!
...śmieszny autotune tutaj jest!
No, ale się taki...
...yyy...
...rozepsuty autotune trochę, ale...
...ale jest.
No, więc takie coś.
A zapomniałem jeszcze dodać, że posiada ta karta 4 wejścia jack, 2 mikrofonowe, 2 i 2 wejścia słuchawkowe, czy tam liniowe, cokolwiek by to nie było.
I 4 porty USB mikro, dzięki czemu można używać tej karty na więcej niż jednym urządzeniu, na przykład mogę sobie używać tej karty na komputerze, iPhone'ie i Androidzie w tym samym czasie.
Albo na przykład mam taki kabel micro USB na jacka i sobie podłączam tego jacka do telefonu i to USB do karty.
I mogę streamować normalnie z telefonu na komputer, więc no naprawdę całkiem spoko, fajna taka zabawka, czasami się przydaje.
O, to ja się znów nagrywam z mojego wpinanego po prostu wejścia nawet bez kabla mikrofonu stereofonicznego, za który dałem 15 złotych.
I tak to sobie brzmi z netbookiem.
Troszkę lepiej brzmi to sobie z plextokiem na przykład, czy z jakimkolwiek innym rejestratorem.
Jeszcze pokażę, prawda?
Kanał lewy, kanał prawy. O, teraz jest prawy.
Trudniej mi jest zrobić lewo, ale spróbujemy.
Teraz powinien być kanał lewy właśnie, bardziej wybity.
I tak to sobie właśnie wygląda.
A w sumie jakbyś podbił ten mikrofon gdzieś tam w poziomach, to by się ten otrzymiacz nie wyłączył?
Bo czasami się słyszałem bez tego otrzymiacza w sumie.
Niestety nie, bo ta karta dźwiękowa ma wbudowany ten otrzymacz właśnie, bo to jest taka karta specjalnie pod jakieś tam livestreamy właśnie, żeby Ciebie było słychać coś tam, co chcesz streamować, jakąś muzykę i żeby żadnego tam backgroundu nie było, nic takiego.
Chyba się nie udzielałem w wątku, więc ja to teraz zrobię, to jest mikrofon z mojego komputera Dell, tak on brzmi, oczywiście on domyślnie szumiał, to ja włączyłem walutę nieredukcji szumów, no i co, no i tyle chyba.
A to jest mój drugi mikrofon, tym razem z Blackstocka linii Pocket.
No nie wiem jak wyjdzie, ale może jakoś tam będzie mnie słychać.
No i co, ogólnie ten Blackstock jest dobry, jeśli chodzi o nagrywanie.
No ten ostatni wpis, to znaczy w tym ostatnim wpisie było Ci dużo lepiej słychać z tego Prextalka niż z tego laptopowego Dell'a.
Swoją drogą ciekawe jakby ten laptopowy Dell brzmiał bez tych rozszerzeń, w sensie nie tych rozszerzeń tylko bardziej mi chodzi o tę redukcję szumów.
Proszę bardzo, już pokazuję, tak brzmi bez włączonej redukcji szumu, mam nadzieję, że mi się to nagrywa, ale on taki był od początku, jak kupiłem ten laptop to już taki był
This site uses cookies to enhance your experience.