Nagrywamy

Mikrofony, jakie mieliście, jakie macie?

Started by wojtas 911 posts last post 4 months ago Page 2 of 46

Transcription

Niech na malutki telefon przenośli na kasety, to jest spoko.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Transcription

A no w sumie kiedyś miałem dyktafon na kasety i słyszałem faktycznie gorsze nagrywanie z dyktafonu na kasety.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

No to jak wszyscy pokazują różne mikrofony, to to jest mój mikrofon z laptopa Dell z Windowsem 7, który służy mi do stawiania różnych różnych rzeczy typu serwery G, jakiś remote tam stoi, jakiś team talk i tak dalej. Generalnie jest to mój domowy serwer. I tak on właśnie brzmi. Kiedyś brzmiał lepiej na poprzedniej 7, jak dodałem mu jakieś sterowniki, ale nie wiem skąd wziąć te sterowniki, żeby był lepszy bas i tak dalej, żeby to nie brzmiało trochę jak spuśki, więc sobie tak jest. Zresztą z tego laptopa rzadko się gdzieś udzielam, więc nie ma co się dziwić, że nic z tym nie robię. A już się udzielam, że się nastąpi łączenie mikrofonu. Cześć!

Ulotka, miouuuu!

Transcription

strasznie zaszumione niestety

Transcription

No to jest jeszcze nic w porównaniu z tym, co ja kiedyś miałem, tutaj nawet chyba parę wątków jest nagranych z mojego laptopa Dell, którego już nie mam i tam wyraźnie słychać wiatraczek, może nie tak jak kiedyś było słychać się, na przykład kiedyś udzielałem na Klango, kiedy jeszcze forum głosowe działało, to centralnie tak jakby ktoś odkurzaczem wył, czy coś tam robił. I chyba jeszcze można tego odsłuchać na konferencji dźwiękowej, tam też są jakieś nagrania z laptopa z Dell'a i wyraźnie tam wiatraczek słychać i to aż momentami strasznie. No to centralnie jakby ktoś w tle odkurzał, gdzieś blisko laptopa.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

Witam wszystkich bardzo serdecznie, robię prezentację mikrofonu w laptopie Asusie, który służy mi jako mój komputer domowy.

Transcription

A, i jeszcze jedno. Jak już gdzieś wspomniałem, mam jeszcze laptopa z Toshiba, którego nie używam na co dzień, tylko w nagłych przypadkach, no to tam jakość mikrofonu też jest bardzo dobra jak dla mnie. Jeżeli ktoś jest zainteresowany tym, jak ten mikrofon brzmi, to polecam do odsłuchania mojego awatara, gdyż awatar był nagrywany prosto właśnie z tego laptopa, w którym i tak muszę za jakiś czas z gniazda wymienić odsłuchawek, ponieważ mi się uszkodziło.

Transcription

Witam wszystkich To na nowo ja z Walkmana Z dyktafonu Dlatego ten post nagrywam Żeby nie było, że się tym bawię Po prostu odkryłam coś dziwnego Słychać ten szum Takiej jak się kaseta kręci Teraz, o I na tym dyktafonie jest taki przesuwaczek jeszcze Który jest pauzą W zasadzie jak się odtwarza kasetę A jeśli podczas nagrania się go przesunie To patrzę co się dzieje O I teraz nie ma tylu szumów W tym mikrofonie No Taka mała prezentacja dziwna

Transcription

Różnica jest, bo jak robisz pauzę, to silniczek się przestaje kręcić i dlatego dzięki temu jest faktycznie mniej szumu.

Transcription

Dzień dobry, mówię do Was z Majka z telefonu Nokia E72. Jak oceniacie jakość tego mikrofonu?

Transcription

Jakoś taka dobra. Taką samą jakość ma Nokia E52 i Nokia C5.

Transcription

Podobny trochę do iPhone'owego, ale z wyraźnością dopominam sobie w mniej więcej taki sposób. Tak się może trochę przesadziłem, ale tak średnio jasny. Chyba, że wychodziłeś gdzieś z tym telefonem na dwór, nie wiem, deszcz na niego padał, coś, to nie ma co się dziwić. Ale jak taki był w domyśle ten mikrofon, to lipa.

Transcription

Trochę, raczej całkiem sporo przesadziłeś.

Transcription

Strasznie, strasznie Cię co chwilę znowu tnie. Ja ledwo z tego cokolwiek zrozumiałem, wiesz.

Transcription

...ledwo co tego. W jednym miejscu mnie tak mocniej przycięło, więc dało się zrozumieć. Jakoś... no cóż, no. Taki mam sprzęt, nie inny niestety.

Transcription

A ja ten mikrofon oceniam migracyjny, także jest nawet spoko, jakoś jest taka nie najgorsza, tylko tak jak mówiliście popy straszne.

Transcription

Akurat w tym poście ostatnim jest taki jakby szum dziwny. Słychać się nawet, ale szum jest taki strasznie w tle.

Transcription

Witam Was, teraz sprawdzam sobie mikrofon z nowego laptopa, który jest HP-kiem. Mam nadzieję, że się dobrze będzie sprawował, że nie będzie żadnych tutaj problemów. No to jest HP, który nabyłem sobie parę godzin temu. Już sobie tutaj wszystko poinstalowałem i świetnie sobie pokonfigurowałem. I jeszcze tutaj muszę parę rzeczy porobić, ale sobie już LTE-ka tradycyjnie zainstalowałem. No więc chcę właśnie sprawdzić jego, że tak powiem, możliwości pod tytułem mikrofon. Czy aby dobrze wszystko nagrywać, czy nie ma problemów, czy nie ma o co się martwić. Czy generalnie wszystko. Co powinno być. Także pozdrawiam Was.

Transcription

I jeszcze jeden taki testowy wpisik, bo jeszcze wpiąłem sobie mikrofon zewnętrzny i chcę zobaczyć jego reakcję, ale chyba z tego co widzę jest wszystko w porządeczku, więc bardzo mnie to cieszy, także nie jest źle.

Transcription

O wiele lepiej na tym zewnętrznym czesułeś niż poprzednio, a jak się jej mikrofon topowy wędą.