Ja lubię bardzo wiele słodyczy, ale chyba najbardziej to jednak wszystko, co jest z czekolady, lub ma w sobie czekoladę. A z dzieciństwa pamiętam smak cukierków dumli i śliwki w czekoladzie, to ostatnie czasem jeszcze zjem, ale z racji na cenę tych oryginalnych zdarza sie to rzadko.
Ja uwielbiam wszelakie czekalodowe słodycze, czekolada to ta z okienkiem co ma orzechy laskowe całe, batony to faworyt kinderueno, uwielbiam ferrero roher, raffaello, merci, kinder czekoladę, emeenemsy orzechowe też kocham, gwiazdeczki czekoladowe milkyway magic stars, to moje dzieciństwo, jeszcze były takie pudrowe cukiereczki w pudełeczku o kształcie serca, lub okrągłym, żelki malinki w takiej posypce, wszelakie orzechy w czekoladzie, takie chrupki, co się na patelnie rzuca i pod wpływem gorącego oleju rosną, to przysmak świętokrzyski, lub krata brata, tak się nazywają, oraz takie snaki serowo pomidorowe, orzechowe i serowo ziemniaczane, sezamki w czekoladzie i bez, hałwę, galaretki takie półkoliste w cukrze, jak dawniej bywały, a co sądzicie o nowości, jaką jest nutella by redy, bo ja osobiście tego nie lubię. Pozdrawiam.