Hej hej! W tym temacie chciałabym porozmawiać o tym, czy czytaliście i co uważacie o pozostałych rzeczach, które powstały w związku z kanonem HP, a nie koniecznie jest to zwykły kanon siedmiu części. I mam tu na myśli zarówno scenariusze, jak i "quidditch przez wieki" czy też książkę pana Scamandera. O zwierzątkach. xd. A może czytaliście jeszcze coś, co może nie było JKR, ale dotyczyło Pottera i możecie to polecić?
Ja od siebie polecam audiobook z Pottermore, "quidditch through the ages". Niby normalne, było dawno i jest przetłumaczone. ALe nowa wersja jest po pierwsze, nagrana z różnymi dźwiękami, świetnie zrobiony audiobook, a po drugie, jest tam nowy, dodatkowy kontent, mianowicie relacja z mistrzostw świata 2014, które były dostępne na stronie do przeczytania, ale teraz jest powołane do życia i odegrane przez lektorkę, wcielającą się w nieocenion naszą, dobrze nam znaną, sprawozdawczynię sportową Ginny, a także, jak widać niepokonaną dziennikarkę, Ritę. Dźwięki też są w relacji obecne. Serio fajne dzieło.
rzeczy niemożliwe od ręki, cuda w przeciągu trzech dni.
Oj, audiobooka u nas nie ma w ogóle. Tylko wersja tekstowa jest niestety. W ogóle dodatków nie ma w audio. Jeśli chcesz tę tekstową, to zgłoś się do mnie, podeślę. Dziwne, że tam nie ma, bo stamtąd to miałam.
Ooo dzięki za polecenie quidditch through the ages, bo zastanawiałam się właśnie czy to sobie zakupić czy nie. Za baśnie Barda Beedle'a też się muszę kiedyś zabrać, bo jeszcze nie czytałam.