Antywirus
Back to Oprogramowanie#1 Lowca_Androidow
Trochę z obiegu wypadłem bo dawno się nie iteresowałem tym zagadnieniem, jakiś darmowy antywirus pod Windows 7, oprócz avasta i AVG, coś jest dostępne?
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#2 misiek
Microsoft security essentials.
#3 DJGraco
Tylko nie awast!
#4 Lowca_Androidow
Łysy, znam, ale on też już stracił wsparcie razem z siódemką
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#5 misiek
Siudemka jeszcze nie straciła wsparcia.
#6 misiek
Przecie Łowca wyraźnie napisał- prucz Avasta.
--Cytat (DJGraco):
Tylko nie awast!
--Koniec cytatu
#7 tomecki
Obawiam się, że średio z tym bywa. Z resztą płatne najczęściej też mają spore problemy z dostępnością. Ostała nam się Gdata i hm... chyba tyle. Było kiedyś coś opensource, ale jak to działa, czy jest dostępne to nie wiem.
#8 DJGraco
Kaspersky! On jest dostępny
#9 Aoi
Witam
testuje antywirusa mkswir i mam pytanie czy jest sposób aby zaznaczyć akcjie po zeskanowaniu dysków?
Korzystam z nvda. Drugie pytanie jest następujące czy istnieje wersjia tekstowa?
Takto to instalacjia jest dostępna oraz poruszanie się po oknie antywirusa ruwnież jest dostępne.
#10 Monte
Hej. Mam pytanie, czy ktoś mógłby mi polecić antywirusa na Windows 10? Ostatnio używałam AVG Security. Bardzo mi się podobał, mimo drobnych wad, ale gdybym chciała dalej go używać, musiałabym zapłacić za subskrypcję. Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć, jaki jest darmowy antywirus, taki dostępny i pomugłby mi go zainstalować? Bardzo proszę o pomoc.
#11 Numernabis
Wbudowany w system Windows defender.
Dostępny i skuteczny.
#12 Monte
A trzeba go jakoś włączyć?
#13 Numernabis
Powinien się włączyć kiedy odinstalujesz aktualnego antywirusa.
W załączniku masz ikonkę, którą jak wkleisz na pulpit będziesz mógł się dostać do panelu antywirusa.
#14 Monte
Aha, ja to widziałam.
#15 djdenismusic
Ja wiem, że kiedyś uważałem win defender za wystarczający antywirus, alepo tym, jak mi keylogger wlazł do systemu zdecydowanie rekomenduję zewnętrzne rozwiązania.
Osobiście na początek polecał bym darmową wersję avasta.
Towpełni dostępny antywirus, którego obsługa jest banalnie prosta, a dodatkowo avast ma ostatnio bardzo wysoką skuteczność w rankingach av test.
przewaga zewnetrznych rozwiązań antywirusowych nad defenderem to chociaż by ochrona na podstawie zachowania.
Windows defender chroni jedynie na podstawie sygnatur. natomiast programy typu avast, analizują zachowanie każdej otwieranej aplikacji, dzięki czemu ochrona jest skuteczniejsza.
#16 Monte
A gdzie mogę znaleźć tego Avasta?
#17 Monte
Już mam.
#18 Numernabis
Denisie i Avast potrafi wpiuścić keylogera, wszystko zależy od kodu takiego keylogera. Nie ma idealnego rozwiązania.
Ja za to widziałęm system po akcji Avasta, który usunął większość niezbędnych plików systemowych i po restarcie już się nie podniósł, a kiedyś mając zainstalowanego awvasta przy próbie pobrania avasta z ich strony otrzymałem komunikat o wirusie :D
U nas w firmie Windows Defender zablokował ransomware w poczcie czego nie zrobił ani Kaspersky, anie Norton.
#19 djdenismusic
To nie musi być avast. To może być cokolwiek, co ma tzw. wykrywanie zahowania. efender bazuje jedynie na sygnaturach.
Choć może ten firmowy działa lepiej. W każdym razie ten dla szarego użytkownika oferje jedynie ochronę na podstaie definicji wirusów. nic poza tym.
#20 zvonimirek222
Jedno to jest defender entpoint protection, a coś innego to darmowy defender w systemie.
W ogóle, żaden microsoftowy antywirus nie jest na liście dobrze wykrywających w testach.
Sam ostatnio instalowałem najnowszego avasta, i nie żałuję ani chwili.