steam czyli z czym się to je i jak tego używać
Back to Gry audio (dyskusja ogólna)#21 balteam
Też myślałem, że takie poczucie bym miał, ale nie żałuję blind driva, gram na hardzie i jestem na 18 rozdziale, a zajęło mi to z 3 godziny spokojnie.
Światy otwarte na ogół nie będą dla nas dostępne w grach dla widzących, są wyjątki, ale na prawdę to rzadkość, a gier dla niewidomych na stimie puki co nie jest dużo.
#22 pates
Denis, jak wyjdzie Sable, to specjalnie dla takich jak ty zmajstruję grę z całkowicie otwartym światem. Idź gdzie chcesz, rób co chcesz i jak chcesz, etc.
#23 denis333
Oo. I to by było eleganckie.
Najlepiej jakiś survival, albo typowy life simulator, choć to drugie to pewnie nielada wyzwanie.
#24 pates
No słuchaj, co się będzie dało to zrobię, ale najpierw sable musi się ukazać. No i jakby było płatne, to nie jakieś miliony, max 20 zł myślę, ale to też nie jest pewne.
#25 denis333
Odświeżam wątek. czy od czasu pisania poradnika coś się zmieniło w kwestii instalacji steama?
#26 Paulinux
Nie kojarzę, żeby coś się zmieniło. Jeśli natkniesz się najakieś problemy, po prostu pytaj.
#27 denis333
Powiem więcej. Zmieniło się na lepsze. Bo ekran logowania był dostępny z poziomu samej aplikacji.
#28 zywek
Od kiedy? 2 miesiące temu jeszcze nie był.
#29 zywek
No i nadal nie jest, przynajmniej u mnie.
#30 exterminator
steam się zepsuł! Nie loguje się automatycznie.
#31 mojsior
wiem wiem wiem, nie działa logowanie parametrem.
Ale można i bez tego, jak będę miał czas to postaram się przeedytować ten wpis, albo nagram poradnik audio.
Teraz taki tip na szybko, który u mnie działa.
aby się zalogować odpalamy steama.
Kiedy uruchomi się nam ekran logowania nasz fokus wyląduje na polu login.
Wpisujemy tutaj login.
teraz przechodzimy tabem na pole z hasłem, nvda oczywiście nic nie mówi wiadomo.
Wpisujemy hasło.
Robimy tab i klikamy spacje, żeby zaznaczyć pamiętaj dane logowania.
Cofamy się shift tabem do pola z hasłem i wciskamy enter, co powinno wywołać domyślną akcję, czyli zalogu się.
MOże się tak nie stać to wtedy z ocrem musimy kliknąć w ten przycisk
#32 matius
Ciekawe, bo u mnie jest tak. Jeśli chcę zagrać w jakąś grę, a steam jest nie uruchomiony, to prubuje się zalogować po uruchomieniu gry, ale nie potrafi. Jeśli jednak uruchomie samą aplikację steam'a, a następnie grę, którą chciałem, to steam się zaloguje z parametru.
#33 exterminator
dzięki mojsior. Jak myślisz? czy jest jakaś szansa że naprawią?
#34 Paulinux
wystarczy podmienić nodwrite na noreactlogin
#35 matius
Tak zadziałało.
-- (Paulinux):
wystarczy podmienić nodwrite na noreactlogin
--
#36 exterminator
dzięki.
#37 mojsior
witajcie, z racji że logowanie na steamie od ostatniej aktualizacji uległo zmianie zaktualizowałem swój poradnik o nowy parametr.
Patrz pierwszy post
#38 mojsior
hello
To znowu ja, tym razem z bardzo dobrą wiadomością.
Ostatnio pojawiła się aktualizacja steama, która posiada dostępny już interfejs logowania.
Wygląda on jak logowanie przez stronę internetową, więc nie łódźcie się, że producenci steama są fajni i zrobili dostępny ekran, ja sądzę, że to jest kwestia przechodzenia na nowy framework.
Należy wziąć pod uwagę dwie rzeczy.
Nie u wszystkich może ta zmiana być widoczna, bo steam jakoś dziwnie się aktualizuje i część osób mi pisało, że nie mają tych zmian, ale w razie czego stary sposób logowania z parametrami wciąż działa.
Po drugie na tej stronie logowania mamy coś co się nazywa zapamiętaj mnie.
Wiadomo jest to opcja, która zapamięta nasze dane logowania w przyszłości.
Niestety aby ta opcja zadziałała, musimy z nią postąpić jak z polami wyboru mimo, że screen reader nie przeczyta, co to jest za kontrolka.
Jeżeli natrafimy na steam guard, to jego również wpiszemy bez najmniejszych problemów.