Sala wejściowa, zaleca się zajrzeć.

niezbyt długi regulamin

Started by jamajka 12 posts last post 2 years ago

#1 1 like

Lumos!
Witajcie!

Regulamin grupy naszej nie różni się zbytnio od wielu jemu podobnych.
1. Umieszczamy tu wątki zgodne z tematem grupy.
2. Nie obrażamy innych mieszkańców Hogwartu.
3. Staramy się nie umieszczać materiałów nielegalnych.
4. Wszystkie prośby, zgłoszenia, zażalenia czy komentarze zgłaszamy niezwłocznie administratorce grupy, którą mam zaszczyt być i pokornie służyć na tym stanowisku objecuję.
Tu dopisek: jako, że w Hogwarcie uczniowie mieli zakaz rozrabiania w nocy, niech nikt ode mnie nie oczekuje natychmiastowej odpowiedzi na wiadomość o godzinach nieludzko późnych lub nieludzko wczesnych, wiedźmy też muszą spać!

Jeśli ktoś jest fanem HP, serdecznie go witam. Jeśli ktoś naruszy regulamin, musi byćgotowy na ostrzeżenie. Jeśli ktoś kilka razy, lub raz, ale wystarczająco rażąco naruszy regulamin, wyleci z grupy, zanim zdąży powiedzieć Quidditch.

Pozdrawiam i życzę owocnych dyskusji!
Nox.
rzeczy niemożliwe od ręki, cuda w przeciągu trzech dni.

czesc. ja jestem wielkim fanem harry potter :D slyszalam audioksiazki po polsku, po niemiecku i po czesku i pierwszy takže po russki... :D w jakim domu bede
Von meinen Dokumenten und meiner Abstammung ausgehend sagen sie, dass ich Deutsche bin. Doch meine Seele und mein Herz fragt niemand. Tief in mir drin weiß ich, dass ich Tschechin bin.
Going from my papers and family, they say that I am German. But noone is asking about my heart and soul, because very deep inside myself I know that I am Czech
jestli jenom zobrazí moje dokumenty, a koukají na moje rodina, ríkají, že jsem nemka, ale nikdo ne zaptal, co je hluboko v mé duši a srdce. protože já vím a cítím, že hluboko ve me jsem cešká!

#3 1 like

Nie wiem, to zależy od testu.

tak gdzie jest profesor Mcgonnagal; :)
Von meinen Dokumenten und meiner Abstammung ausgehend sagen sie, dass ich Deutsche bin. Doch meine Seele und mein Herz fragt niemand. Tief in mir drin weiß ich, dass ich Tschechin bin.
Going from my papers and family, they say that I am German. But noone is asking about my heart and soul, because very deep inside myself I know that I am Czech
jestli jenom zobrazí moje dokumenty, a koukají na moje rodina, ríkají, že jsem nemka, ale nikdo ne zaptal, co je hluboko v mé duši a srdce. protože já vím a cítím, že hluboko ve me jsem cešká!

Witajcie! Jestem wielbicielem Harrego Pottera, w wykonaniu Piotra Fronczewskiego, petryficus totalus Wiktorowi zborowskiemu, tarrantalegra Jackowi Kissowi i imperio Fronczewskiemu w czarze ognia, bo się zestarzał i chciałbym, żeby czytał podobnie, jak w innych częściach. Filmy? Jakoś do mnie nie przemawiają, szczególnie 7 część, choć śmierć Zgredka pokazana była całkiem nieźle. W filmach urzekły mnie głosy: Hermiony, Dumbledora, Hagrida i MC-gonagal był dubbing świetnie dobrany.
Umiem w miarę zagrać Hedwigs Theme, nieraz w hotelu tak dla draki )nie mylić z malfoyem), czyli w mojej jednej pracy sobie to gram. Tytułem wstępu to tyle.
Jeśli komuś moje wpisy wydają się bezsensowne, to niech ich nie czyta. Są moje, jak każdego innego użyszkodnika.

hej, ja też jestem wielką fanką harrego pottera.
marzenia się spełniają.

Hej,
Późno, ale jednak. Nie mogłomnie tu zabraknąć, jako, że Harry'ego Pottera uwielbiam. Co do audiobooków, Fronczewski jest bezkonkurencyjny. W czarze rzeczywiście nieco gorzej, ale nadal trzyma poziom. Zborowski. Hmm. Nie powiedziałbym, że jest jakiś tragiczny, w nielicznych momentach lepszy od Fronczewskiego, głównie jeśli chodzi o zagraniczne akcenty. Ogólnie jednak do Fronczewskiego mu daleko. Kissa nie słuchałem, więc się nie wypowiem.
Przyjaciel tworzy w nas nową przestrzeń, która prawdopodobnie nie zaistniałaby nigdy, gdybyśmy go nie spotkali. Tylko dzięki niemu rodzi się w nas nowy świat. – Anaïs Nin

#8 1 like

Ja uważam, że, choćZBrowski lepiej sięnadaje do bajek, to w "czarze" lepiej mu weszły dialogi między postaciami. Naturlaniej jakoś, nie jak w kreskówce, tylko tak, jak w życiu.

Witajcie ja tesz jestem fanem charego potera i mam do was prośbe jeśli ktoś ma wszystkie części Charrego po polsku w wersji audio to proszę o podzielenie się czyli o zkopiowanie i wystawienie na jakiś serwer np dysk google i o podesłanie linka

Ja też się dołączam. Lepiej późno niż wcale. :D

Oooo, dołączę i ja, choć nie wiem dlaczego tak późno.
"Nie wolno się bać.
Strach zabija duszę.
Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie.
Stawię mu czoło.
Niech przejdzie po mnie i przeze mnie.
A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę.
Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja."
- Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("

Ja też jestem fanem Harego Potera, więc dołączam.