Oprogramowanie

Floxit.

Started by johnson 15 posts last post 8 years ago

Cześć. Ważne.C cleanerovicze. Wersja 5.33 mają złośliwca. Niedawno znane ohydneprogramy powiadomiły.
Są wa klucze w rejestrze. odinstalujcie go ręcznie. W razie czego wejdźcie do regedit, klucz komputer\hkey_localmachine_software
i wywalcie piriform. Zaciągnijcie c cleanera 5.34 i narzędzie przeciwko temu złośliwcowi.
http://files-download.avg.com/util/avgrem/avg_remover_floxif.exe
Po skanowaniu i restarcie zainstalujcie kompa i instalujcie c cleanera. Potem ktoś z was może wywalić
ten wpis. Radzę podaćdalej to info.

Kurde- asz muszę sprawdzić jaką mam wersję, bo pobierałem jakieś trzy tygodnie temu, ale serdeczne dzięki
za info.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

No i jednak mam wersję, o której mówisz.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

A możesz mi powiedzieć jak w tym czymś włączyć skanowanie? Niby na start pokazuje mi wszystko na ok,
ale nie bardzo wiem o co chodzi.

Od razu skanowanie leci. Jak z restartem bedzie to nie iem, bo aktualnie teraz wziął się za d. Jeszcze
zostanie mu zewnętrzny. W razie jak skończysz możesz napisać, czy robi to z automatu, zy się pyta.

A po co tak? Piriform już wydał update. Wystarczy, że zainstalujemy aktualizację, i problem znika.

Właśnie nic się nie pyta tylko od razu po uruchomieniu pokazuje wszystko na ok.

Pisali, żeby na początku wywalić cleanera, dobrze właśnie sprawdzić, czy ten klucz w rejestrze jest i
przed instalacją przeskanować.

I tak zrobiłem, a po usunięciu klucza nie było.

Ważne, że poszło.

Pytanie czy w ogóle miałem tego wirusa.

Jak dla mnie to jest kolejne niepotrebne wywoływanie sensacji w celu wygenerowania liczby odwiedzin tym
wszystkim pseudo blogom technologicznym.

Coś było na rzeczy. Kilka dni temu włączyłem ten program i pojawił się komunikat że mam nieaktualną wersję
i muszę przeprowadzić aktualizację.. Jednak nie odbyło się to tak jak zwykle, czyli otwiera się strona
internetowa i z niej pobieram plik instalacyjny nowej wersji. Odbyło się to w sposób bardziej automatyczny,
bez otwierania strony programu. I jeszcze jedno. Chciałem sprawdzić jaki numer wersji ma ostatnio pobrana
instalka. Po dojściu do niej mój defender oznajmił że musi usunąć ten plik i to zrobił. Choć wcześniej
nic do niego nie miał.

#14 2 likes

Akurat w tym wypadku problem rzeczywiście był dość poważny, bo infekcja była szeroka.
A sama obecność infekcji została potwierdzona przez Piriform.
Gdyby była to tylko sensacja, firma tworząca cCleanera nie mówiłaby o trojanie we własnej aplikacji, bo w niekorzystnym świetle ją to stawia.

--Cytat (denis333:
Jak dla mnie to jest kolejne niepotrebne wywoływanie sensacji w celu wygenerowania liczby odwiedzin tym
wszystkim pseudo blogom technologicznym.

radio dht - najlepsze radio z muzyką taneczną.

www.radiodht.com
--Koniec Cytatu
#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.

#15 2 likes

Tak, problem był realny. Pisano nawet o tym w ostatnim PC World czy może Komputer i Świat...
***Jak ja nie cierpię sPAMerfów!