Cześć. Ważne.C cleanerovicze. Wersja 5.33 mają złośliwca. Niedawno znane ohydneprogramy powiadomiły. Są wa klucze w rejestrze. odinstalujcie go ręcznie. W razie czego wejdźcie do regedit, klucz komputer\hkey_localmachine_software i wywalcie piriform. Zaciągnijcie c cleanera 5.34 i narzędzie przeciwko temu złośliwcowi. http://files-download.avg.com/util/avgrem/avg_remover_floxif.exe Po skanowaniu i restarcie zainstalujcie kompa i instalujcie c cleanera. Potem ktoś z was może wywalić ten wpis. Radzę podaćdalej to info.
Od razu skanowanie leci. Jak z restartem bedzie to nie iem, bo aktualnie teraz wziął się za d. Jeszcze zostanie mu zewnętrzny. W razie jak skończysz możesz napisać, czy robi to z automatu, zy się pyta.
Coś było na rzeczy. Kilka dni temu włączyłem ten program i pojawił się komunikat że mam nieaktualną wersję i muszę przeprowadzić aktualizację.. Jednak nie odbyło się to tak jak zwykle, czyli otwiera się strona internetowa i z niej pobieram plik instalacyjny nowej wersji. Odbyło się to w sposób bardziej automatyczny, bez otwierania strony programu. I jeszcze jedno. Chciałem sprawdzić jaki numer wersji ma ostatnio pobrana instalka. Po dojściu do niej mój defender oznajmił że musi usunąć ten plik i to zrobił. Choć wcześniej nic do niego nie miał.
Akurat w tym wypadku problem rzeczywiście był dość poważny, bo infekcja była szeroka. A sama obecność infekcji została potwierdzona przez Piriform. Gdyby była to tylko sensacja, firma tworząca cCleanera nie mówiłaby o trojanie we własnej aplikacji, bo w niekorzystnym świetle ją to stawia.
--Cytat (denis333: Jak dla mnie to jest kolejne niepotrebne wywoływanie sensacji w celu wygenerowania liczby odwiedzin tym wszystkim pseudo blogom technologicznym.