Forum

SimpleNote

!Archiwum

Previous 14 / 16 Next

Lowca_Androidow

#261 ·

Co chciałeś napisać Żywku, bo chyba pomyliłeś klawisze
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.

zywek

#262 ·

1 likes
Pytałem Longshoota, czy się aktualizował.

zywek

#263 ·

1 likes
Miałem poprawki te z kodowaniem i ustawieniami, ale rozwaliłem to jeszcze bardziej.

longshoot

#265 ·

poprostu aktualizator się nie zamykał terminal ten.

rafalko112

#266 ·

Aja nie wiem jak z aktualizować bo gląbiś jestem.
radio plays is super

longshoot

#267 ·

tera jest autoupdate klikam żeby się aktualizował i nie wiem jak odpalam ponownie to to samo chyba ze coś źle robie.

DJGraco

#268 ·

Dobra ludkowie.
Czy mółby ktoś podać link do aktualnej wersji programu, wiem wiem, ale w pierwszym poście nie ma linku. Ja chętnie przetestuje, bo uwielbiam wszelkie edytory tekstu, eeleganckie są.

DJGraco

#269 ·

Dobra udało mi się znaleźć, najlepiej jak byś ten link dodał w pierwszym poście.
http://nvps.pl/sn.zip
I teraz tak.. Jestem po pierwszych testach i dwie sugestje na oczątek.
NarzÄdzia rozwijane Alt+n

Tam gdzie w interfejsie są polskie znaki pojawiajasię krzaki.
2. W menu pomoc dałoby się dodać opcje sprawdź aktualizacje? BO podobno jakiś updater jest, ale dziwne, że nie da sę go uruchomić z poziomu programu.
Aaa i jescze 3.
Dałoby się zrobić tak, ze klawisz tabulator tworzył by znak tabulatora, obecnie jak naciskam tabulator nic się nie pojawia. Program elegancki, będę zdawać raporty z użytkowania puki jeszcze jestem na Eltenie

DJGraco

#270 ·

W menu otwórz jest nieprzetłumaczona ocpja
Archive of our own SHIFT+CTRL+A a 7 z 7
Kolejna sugestja.
Dałoby się dodać do menu zapisu format RTF, wydaje mi się, że to na tyle podstawowy format, że powinien on być.
I kolejna sugestja. Wiadomo nie na odrazu,ale fajnie by było jak coś na wzór znajdowanie i zamienianie z worda by się znalazło.
Ustawienia ładują się bardzo długo. Nie da się ich zamknąć escapeem, działa przycisk anuluj.
Kolejna sugestja. Jak coś piszemy i naciśniemy alt+f4 to mamy pytanie czy chcemy zapisać dokument, co jeśli nacisnelibyśmy to przez pomyłkę a nie chcemy zamykać programu, nie ma przycisku anuluj. To na razie tyle, spodziewajcie się kolejnego wysypu postu w poźnijszym czasie

DJGraco

#271 ·

Zmieniłem język na angielski tak dla testu i co mam,
NarzÄdzia rozwijane Alt+n
Przetłumacz zaznaczenie CTRL+T p 1 z 2
OtwĂłrz rozwijane o
Wyjście CTRL+Q c 9 z 9
File rozwijane Alt+f
Edit rozwijane Alt+e
Część intrefejsu jest po polsku, część po angielsku

DJGraco

#272 ·

Edited
Kolejna rzecz wraz z uruchomionym programem jest uruchomiony terminal, nie wiem czy tak ma być, tzn jak jest uruchomiony easy read to pod alt tabem mam też c:\sn\sn.exe terminal i jakieś202 cośtamcośtam.
A tak btw skąd program po litewsku? Zgłosił się już ktoś do ciebie z tłumaczeniem, nie no jestem ciekaw, bo rzadko ten język widzę w progrmach. Jak zmieniam na litewski to to samo się dzieję, jest w połowie po polsku w połowie po litewsku.

DJGraco

#273 ·

I jeszcze jedno.
Rozmiar programu, tj samego exeka. Nie to, że się czepiam, ale nie wiem co na to wpływa. Taki classic wordpad to ma trochę więcej opcji, tj ma wstawianie jakiegośformatowania etc a exek ma 330 kb a tutaj program ma ok 6 mb.

zywek

#274 ·

1 likes
python na ot wpływa.
to jest jedna rzecz.
Druga rzecz to to, że ten zip jest tak niekompletny, jak to tylko możliwe... Włączając w to tłumaczenia i wszystko inne.

daszekmdn

#275 ·

1 likes
To trzeba skompletować i wystawić, w ogóle zrobić jakąś oficjalną stronę programu bo po za tym wątkiem to nie wiadomo gdzie co i jak.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

zywek

#276 ·

1 likes
Ta i może o każdego programu mam robić jakąś durną stronę na któej będzie tylko link do pobrana...

daszekmdn

#277 ·

1 likes
To zrób jak ja jedną z liztą aplikacji a pod nimi opisem tego co robią, jaka najnowsza wersja.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

zywek

#278 ·

W związku z prężnym rozwojem octarine rozważam wyrzucenie kodu tego ścierwa na śmietnik, tak jakby kogoś to jeszcze interesowało.

Lowca_Androidow

#279 ·

1 likes
To niedobrze, bo to dwa odmienne programy, inne założenia, octarine to OCR, a to jest czytnik plików txt itp.
Aleskoro podjąłeś taką decyzję to trudno, ale żal, bo programik extra.
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.

nuno69

#280 ·

1 likes
Szkoda. Wielka szkoda.
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
Previous 14 / 16 Next