Oprogramowanie

Teamtalk

Started by djsenter 618 posts last post 4 years ago Page 31 of 31

Ja od dawna siedzę na 5.6.0 i niemam zamiaru aktualizować aplkacji do momentu, w którym przestanie być kompatybilna, albo przestanie być debilna jak mowa o nowych wersjach.
Z wersji na wersję Teamtalk idzie w gorszą stronę.
Dodają nie potrzebne bajery albo zmieniają dobrze rzeczy na beznadziejne.
Z tym master volume to nie wiedziałem, a rzecz bezsensowna.
A jak mowa o no sound device, to jak byłem u dziewczyny, lepszą akcję mieliśmy. Wpadliśmy się przywitać ze znajomymi, a tu nas nie słychać, i żeby działał mikrofon musieliśmy wybrać no sound device xD.
Od hmm, 5.4, może nawet 5.3 TT się stacza.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Inny błąd jaki jest to crashe przy uruchomionych dwuch profilach
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb

To nie siedzi się na starych wersjach tylko się je zgłasza. Z tego co wiem, to np Nuno może robić requesty na githubie, ja jedyne co zrobiłęm to napisanie błędu, który wykryłem na maila contact@bearware.dk. To nie windows, czy inna korporacja, można się próbować kontaktować z autorem albo na githuba właśnie requesty robić.

#604 Edited

-- (DJGraco):
To nie siedzi się na starych wersjach tylko się je zgłasza.
Gdyby mi się jeszcze chciało.
Wiem jak kontaktowy jest autor wkwestii sugestii, to też chyba popatrzę na wasze starania, które może coś zmienią :P.
Komu to przeszkadza?
Ludziom na ulicy też mówisz, żeby przesiedli się do najnowszych samochodów?
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

ja nie mam żadnych problemów z tt, To że dźwięki zdarzeń sie ściszają mi się podoba

A ja zaczołem testować wersję qt jest trochę jeszcze niedoróbek, ale mam nadzieje, że będzie coraz lepiej.

qt jest w zasadzie wszędzie dostępne tak samo, chyba tylko na Windowsie nvda nie czyta tych wszystkich zdarzeń. Ale na OSX, na Linuksie i na Windowsie dostępność jest na podobnym pziomie.

No właśnie już czyta.

Hej,
odświerzam wątek.
Teamtalk klasyczny wkrótce zostanie wycofany.
Funkcje z teamtalka classic zostają przeniesione do klienta QT.
Więcej po angielsku o tym tutaj:
https://bearware.dk/?p=1212

No na reszcie. Ile kurde było czekać?
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb

Pewnie, zastój przecież w rozwijaniu dwóch programów, szczególnie że współdzielony jest tylko kod komunikacji sieciowej, a przecież okienka trzeba było pisać osobno.

Trochę jeszcze klient qt jest niedociągnięty, nie mam na myśli dostępności, ale różne błędy, ale zgłosiłem co zauważyłem na github i zobaczymy.

W najnowszym teamtalku QT najprawdopodobniej zostanie rozwiązana uciążliwa funkcja uniemożliwiająca wpisywanie polskich znaków dzięki mojemu issue :D

#615 Edited

W najnowszym teamtalku QT version 5.8.2 wreszcie działa poprawnie nagrywanie do formatu ogg worbis! CHoć de facto to nagrywa do opus trzeba zmienić rozszerzenie na opus.
Nie wiem czy w klasycznym teamtalku to jest naprawione, ale nagrany ogg przez teamtalka qt jest odtwarzany i w mpc-hc, foobarze, vlc media playerze, winampa...
Oto mały przykład

Pojawiło się również narzędzie, które może eksportować listę serwerów z klienta Classic do klienta QT dla tych osób, które mają dużą ilość serwerówi i nie chce im się importować mnóstwa plików tt
https://www.dlee.org/teamtalk/ttconv/

O, dzięki :) Bardzo mi się przyda
Happy hacking

Tylko tam linki do końca nie działają, bo gość źle skopiował. W linku dodajcie po org
/teamtalk