Niewidomi muzycy.

Jak długo już śpiewacie?

Started by gadaczka 8 posts last post 1 year ago

Cześć
Jak w temacie, w jakim wieku zorientowaliście się, że chcecie śpiewać? Osobiście śpiewam amatosko, nie występuje nigdzie, ale uważam głos za najlepszy instrument.
Dziękuję użytkownikom portalu Elten Link za możliwość obserwowania środowiska niewidomych. Stanowiło to dla mnie etap wstępny do pracy z niewidomymi na żywo.

Ja też lubię śpiewać, w chórach od 2 klasy szkoły podstawowej.
W 1 klasie podstawówki występowałam w przedstawieniu jako Sierotka Marysia i solo śpiewałam piosenkę.
Potem już tylko w chórach. Do 6 klasy w sopranach, potem już tylko w altach.
Radość, moja mała przyjaciółka idzie ze mną przez świat. LINE

a ja od małego od zerówki.

Hej! Ja od ok. 6. roku życia, hehe. ;) Choć zwróciłem uwagę na to, że coś tam wykrzesać można, więc jakieś 4-6 lat temu zacząłem się bawić, ledwie. Dopiero jakoś rok temu stwierdziłem, że ten mój głos najgorszy nie jest, więc warto by w niego nieco zainwestować. Na razie czas i energię, ale czegoś brakuje, więc pewnie bez nauczyciela się nie obejdzie... :)

#5 1 like

Od zawsze. :) Odkąd pamiętam brałam udział w różnych akademiach.
Później dołączyłam
Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.

Ja też śpiewam od zawsze można powiedzieć.
marzenia się spełniają.

Hmm, od 7 może 8 roku życia.

Witajcie ja już śpiewam od pietnastu lat od szustego rokużycia chodziłem na Kamiennogurską od 2002 rokudo zeruwki asz do 2020 roku jejechałem doszkolły 19 lat.