Komputery i akcesoria

chromebooki

Started by pates 28 posts last post 6 years ago Page 1 of 2

Hej! Tu porozmawiajmy o chromebookach. Ja mam pytanie, jak jest z dostempnością chrome osa?
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

Wyjaśnij proszę co to ma wspólnego z elektroniką.
--Cytat (pates):
Hej! Tu porozmawiajmy o chromebookach. Ja mam pytanie, jak jest z dostempnością chrome osa?

--Koniec cytatu
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

jest to urządzenie elektroniczne. Do informatyki lekko nie pasuje, do telefonów też

Czy mówisz o chromecascie?
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

--Cytat (pates):
jest to urządzenie elektroniczne. Do informatyki lekko nie pasuje, do telefonów też

--Koniec cytatu
nie nie, Chromebook właśnie trochę z informatyką ma wspólnego, o ile mówisz o chromebooku, To jest, jak to sama nazwa mówi, netbook z chrome OS. Chrome OS jest bardzo dostępny, screenreaderem jest chrome OS, Aplikacje androidowe, z nich też kożystać się da, A od chrome OS 75.0 da się uruchomić aplikacje na linuxa, eksperymentalnie także z orcą

Ok- w takim razie wątek zostaje przeniesiony do Informatyki.

nie mówię, że nic nie ma wspulnego, ale ma coś wspulnego z informatyką, telefonami jak i elektroniką.

Czekam na podcast.

#9 1 like

Klaudiusz wrzucał coś na swoim blogu odnośnie chromebooków. :)
🇺🇦 🇵🇱

ale usunął

Ech, szkoda :(
🇺🇦 🇵🇱

niestety.

#13 1 like

Dostępny z chromevoxem ponoć całkowicie. Chromevox nie jest już rozwijany na PC tylko dlatego, ze jest rozwijany na chromeOSie

Czy to jest produkt Googla? Czy ten system ma coś wspólnego z Androidem?

1. Sam system tak, urzązenia nie.
2. Tak.

Ciekawe jak to współgra z mobilnymi urządzeniami Googlea np- ze smartfonami Pixel.

raczej tak, jak z innymi, czyli tylko konto google

Czy Chromebook też korzysta bezpośrednio z konta Google?

Tak. Podpinasz wszystko tak samo jak w androidzie. Przynajmniej tak by na logikę wychodziło.

tak jest, dokładnie